Med.Over.Net

Zdravilstvo

Odgovarjajo: Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Ali imate različne zdravstvene težave in vas zanima še nekoliko drugačen pogled nanje? Bi želeli izvedeti, kaj o njih meni zdravilec z nemškim državnim izpitom? Na tem naslovu dobite neodvisne in alternativne odgovore dipl. holističnega bioenergijskega medicinca.

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Dominik Golenhofen

razkisanje in vadba

Default avatar

mare227

Spoštovani,
Pri testu s slino sem opazila v vodi, nekaj pikic (grudic), ki so se spuščale proti dnu kozarca. Od ostalih znakov, ki jih opisujete za kandido, me občasno obsedejo sladkarije. Imam pa vseskozi neredne menstruacije (po normalnem 3-4 dnevnem ciklusu se rjavkast izcedek vleče tudi do 3 tednov, ali pa menstruacije nisem imela 2,3 mesece).Za urejanje ciklusa sem večkrat jemala Dabroston. Pred mesecem sem bila na čiščenju, zaradi podaljšane krvavitve in zadebeljene maternične sluznice.Ginekologinja mi zaradi neurejenega ciklusa in same kontracepcije priporoča Mireno, jaz pa ne želim dodatno obremenjevati telesa z umetnimi hormoni?!
Stara sem 38 let, rodila dvakrat - predhodno dva spontana splava, (pri 35, in 37 letih), visoka 172 cm in težka 82 kg. Od zadnjega poroda želim odpraviti višek 10 kg, zato sem pričela z obiskom fitnesa (vsak dan zjutraj), poleti sem velik kolesarila.
Trudim se, da pripravljam hrano po načelih zdravega kuhanja, odkar imamo naraščaj še toliko bolj (zelenjava iz domačega vrta, ostalo pa kolikor se da, kupujemo biološke pridelke in izdelke, kozmetiko, . . .).
Pričela sem piti vaš bazični prašek za razkisanje telesa in se prehranjevati po bazični dieti. Enrat tedensko opravim tudi refleksno masažo stopal (cca. 4 leta).
Zanima me, kaj priporočate za zajtrk pred in po intenzivni vadbi v fitnesu ter kaj piti med vadbo, ko je obremenjenost organizma s kopičenjem mlečne kisline še večja (navadno vodo ali bazični napitek)?
Kako pa je z uživanjem ajdove kaše in pire, majhnih količin pustega belega mesa,cvetnega prahu, matičnega mlečka ter uporabe medu za pripravo jutranjega napitka z jabolčnim kisom?
Upam, da nisem bila predolga.
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore, ki jih tako nesebično delite in ozaveščate ljudi! Veliko uspehov in lep dan, B
Default avatar

Dominik Golenhofen

Med in ostali sladkorji, so pri zakisanosti prepovedani. Ajdova kaša prav tako vsebuje OH, vendar je boljša kot pa testetenine iz bele moke. Ne pretiravajte.

Ker ste pretežki in veliko telovadite, ste na vsak način zakisani. Svetujem vam prehrano z malo OH (na primer dve žlici riža ali tri žlice testenin dnevno) in malo beljakovin. Ostane vam sadje (če nimate glivic, kar pa ne verjamem) in zelenjava.

Zajtrki so najbolj problematični, zato boste morali biti kreativni. Izogibam se dajanju kuharskih nasvetov, ker je toliko različnih okusov. Bomo pa v podjetju v decembru razpisali natečaj, za najboljši jedilnik pri protiglivični dieto in pri bazični dieti. Tudi na internetu in knjigah boste našli veliko uporabnih jedilnikov.

Samo s hrano se ne da razkisati, to je žalostno dejstvo. Živila vsebujejo dosti premalo mineralov, da bi lahko razkisali na takšen način. V primerjavi z letom 50, se je vsebnost nekaterih vitaminov in mineralov zmanjšala za 50 do 99% odstotkov. Ja, prav ste prebrali.

Ostane vam bazini prašek, na vsak način pa morate pri tako intenzivni vadbi vključiti tudi bazične kopeli z bazično soljo. če nimate bane, vsak nožne kopeli.

Če jemljete dovolj bazičnega praška, lahko preverite tako, da si nekajkrat na dan izmerite pH urina (z indikatorji). Vrednosti morajo biti vedno nad 7 pH. Če niso, povečajte dozo, na recimo dve merici na dan, ali 1,5 pH. Svojo individualno dozo lahko določite z merjenjem urina.

Pri bazični dieti boste zdravo in počasi shujšali, pomemben pa je tudi premik v glavi, kaj je zdrava in dobra prehrana. Razkisati boste morali nekaj mesecev (od 9 naprej).

Pri fitnesu pa pazite, da bo pulz vedno v pravilnem območju, da se ne boste preveč zakisali.

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]
Default avatar

odsotnost

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kako postopati, ce ti bazicni prasek ne pase? Na zalost me po njemu boli glava, vem da je to mogoce znak, da deluje, vendar, si dela z glavobolom ne morem privosciti, saj sem pri glavobulu neuporabna. Pred kandidino dijeto, sem imela velikokrat mocne glavobole, zato si jih zdaj ne zelim vec. Zanima me ce bostaja se kaj drugega za razkisanje, kot prasek?
Tablet se nisem poskusila, saj se bojim, da se bo zgodba ponovila...
Default avatar

Dominik Golenhofen

Predno vam odgovorim, še podvprašanje:

če ste na protiglivični dieti in ne jemljete bazičnega praška, tudi nimate glavobolov?

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]
Default avatar

odsotnost

Ne! Odkar sem na protiglivicni dijeti (6 mesecev) so glavoboli popolnoma minili. Prej sem jih imela konstantno, leta in leta, sploh ob vecjih naporih in pred menstruacijo.

Glavobole sem imela samo dva dni, ko sem bila na poti in nisem mogla vzdrzevati dijete.
Default avatar

Dominik Golenhofen

Glavoboli se ob jemanju bazičnih mineralov pojavijo zato, ker preveč intenzivno razstrupljate. Lahko bi rekli tudi takole: v telesu imate preveč strupov, ki se s pomočjo mineralov začnejo pospešeno izločati. To potrjuje tudi vaš zadnji stavek, da ste takoj dobili glavobole, ko ste prekinili protiglivično dieto. Rešitvi sta dve:

- lahko počasneje (previdneje) razstrupljate, kar konkretno pomeni, da jemljite samo polovico merice bazičnega praška

- lahko telesu pomagate, da bo imel več "ventilov" za razstrupljanje. Najcenejši, najhitrejši in najboljši način za dodatno razstrupljanje je klistiranje. Lahko z bazičnimi minerali ali kavo. O klistiranju in "receptih" smo že veliko pisali - uporabite iskalnik.

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]

Moderatorji

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
Dominik Golenhofen
cron