Starševski čvek

je povsod pri vas zdajle goveja juhica za kosilo?

Default avatar
A vsi prakticirate govejo juhico za nedeljsko kosilo?
Zakaj da in zakaj ne?
Default avatar
Za kosilo skuham različne zelenjavne juhe, ker nimamo prevelike želje po goveji juhi. Kadar se nam res zalušta, to pa je ene trikrat na leto, jo skuham. Zelenjavna juha je hitreje kuhana in radi jo imamo.
Default avatar
Ne, zakaj pa bi? Pri nas jemo to, kar nam pridiši, ne to, kar jedo drugi iz navade že leta in leta.
Default avatar
Ne. Rajši naredim juho iz bučk ali porovo juho. Ker med tednom ne kuham, se mi zdi čist brezveze, da bi imela potem vsako nedeljo isto stvar.
Default avatar
včasih imamo, včasih ne. danes smo imeli gobovo juho in nič drugega. prejšnji teden je bila zdrobova juha. včasih juhe niti ne skuham.
Default avatar
nikoli!!! to mi je nekaj najbolj bednega, da bom v nedelju kuhala župo.
Default avatar
Pri nas pa jo skuhamo, pa ne zato, ker je tradicija, ampak ker jo imamo radi. Od oktobra do maja je vsako nedeljo. Poleti pa ne.
Default avatar
Pri nas je paprika s sojo, krompir in morje solat.
Default avatar
Testenine z gorgonzolo in preprazenim prsutom. Hitro in dobro.
Goveje juhe nikoli ne jemo v nedeljo, nasploh jemo juhe zelo redko, maksimalno 6x na leto.
Default avatar
pri nas vsako nedeljo goveja župca, izjemoma tudi korenčkova, pa še radi jo imamo

kuha se pa sama, jaz samo pristavim, da enakomerno vre in gremo ven, isto krompir
Default avatar
Danes ni nobene juhe. Govejo juho drugače kuhamo velikokrat, ne samo v nedeljo. Skuham velik lonec in zamrznem po porcijah. Jemo jo katerikoli dan, še najmanjkrat v nedeljo.
Default avatar
Ne, midva imava joto :)
Nisem pristaš tega, da je od nedeljah nujno juha, greva pa ob nedeljah navadno k mojim ali njegovim staršem na kosilo, tako da je juha navadno na jedilniku ja (je pa jaz vseeno ne jem vsako nedeljo, saj se jo naveličam drugače).
"Sapere aude.."
Default avatar
Pri nas pa tako. včasih je goveja juha, ne pa prav velikokrat, včasih je tudi kak drug dan, ker jo ravno tako zamrznem, danes smo imeli zapečene fileje aljaškehga saja s sirom, ajdovo kašo in veliko skledo endivije in radiča s krompirjem in koruzo.
Sicer sem pa jaz ljubiteljica juh in veliko kuham zelenjavne in razne druge juhe.
Default avatar
Včasih jo skuham. Se mi zdi taka zanimiva slovenska navada in mi je kar nekako škoda, da bi šla v pozabo.

Je pa seveda odvisno od tega, kaj je za kosilo - torej, da gre goveja juha sploh zraven. Danes, na primer, imamo repo s fižolom in krompirjem, pa orehove palačinke (ja, ja, vem, zelo "zdravo in lahko"; imam očitno preveč časa danes in se mi ljubi packat). K temu nikamor ne morem umestiti goveje juhe, zato je danes pač ni.
Default avatar
ne prakticiramo že 11 let
ko pa smo še, pa tudi ni bila vsako nedeljo
Default avatar
Redko ob nedeljah kuhamo juho. Večinoma čez teden, ker je z njo manj dela, sicer pa zelo redko. Raje naredim kakšno zelenjavno juho.
Default avatar
V soboto skuham govejo ali mešano govejo-kurjo, čez teden pa zelenjavne, kumarično, porovo, korenjevo, čebulno, katerokoli, ker imamo vsak dan radi juhe. Še posebej otroci.
Default avatar
Pri starih starši MORA biti goveja juha v nedeljo, a ravno danes je bila ena redkih izjem, ker se je goveja juha kuhala že v petek in soboto zaradi obiskov, tako sem danes skuhala brokolijevo kremno juho.
***********************************************************************
http://galerija.over.net/main.php/v/ust ... /Vladka+K/
Default avatar
Uf, mi smo pa danes po dooolgem času imeli "klasično kosilo". To pomeni: juho, meso, prilogo, solato in sladico. Drugače pa ne kuham goveje juhe ker mi preveč smrdi. Mislim, da je to moja bolana iz otroštva, ko sem morala jesti vroče juhe in jih nisem marala. Zdaj pač jemo do česa nam je. Včasih naredim v nedeljo za kosilo samo pico, včasih samo enolončnico.
Ali pa samo solato.
Dobro da smo si različni :)
Default avatar
Mogoče 10 krat na leto. Ne vidim razloga, zakaj bi morala biti.