Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS

sebastijan - osebni trener

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

operacija bypass želodca

Default avatar

MajaTutaja

Pozdravljeni!
Zanima me, če bi mi kdo kaj več vedel povedat o operaciji bypass želodca, koliko je operacija učinkovita, kaj je treba počet po operaciji....Hvala
Default avatar

zorec10

pozdravljena MajaTutaja
zanima me ali si bodoča kandidatka za bypass...
op.je takole,to pomeni želočni obvod z drugimi besedami tanko črevo je krajše in prišito na zgornji del želodca ,saj ima naš želodec na vrhu živčne končiče,kateri zaznajo sitost ,hrano treba temeljito prežvečiti,jesti počasi,brez stresa in požirat majhne, povdarjam še enkrat majhne količine hrane.ker je tanko črevo krajše,je posledično tudi majnša absorbcija vseh zaužitih hranil.
op.je dolgoročno zelo učinkovita.
kaj počnemo po op.
držimo se predpisane diete, vsak dan spijemo približno 3L vode,nesladkanega čaja..in seveda vključimo tudi gibanje, za začetek je dovolj že malo daljši sprehod,potem pa že kaj več.
ja in še to ta op. se priporoča predvsem osebam,katera so nagnjena k uživanju sladkih stvari in zato jaz vedno povdarjam, da je zelo pomembno,da smo pri psihologinji odkriti glede posameznikovega prehranjevanja in ne lažemo sami sebi.
po celotnem posegu se še dodatno uživajo D3vitamin,železo, kalcijev citrat,folacin,mulitvitaminski sirup.
to bi bilo za zdaj.
upam, da je bilo dovolj izčrpno,poročilo,če še imaš vprašanje ,kar vprašaj .
pa lp.
Default avatar

Zara.a

Pozdravljeni!

Mene pa zanima koliko casa je potrebno jemati vitamine po op.(resekcija zelodca)? Upam, da ne celo zivljenje!

Hvala za odg.