Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

lyoness kartica

Default avatar

slikica

Jo je kdo že nabavil?
Default avatar

Branka

Ja jaz jo imam.No po nakupih pa še nisem šla.
Default avatar

matic10

jaz jo imam tudi...če jo želi kdo mi odgovorite pa se bomo zmenili
lp
Default avatar

domen95

Ta kartica pride prav,tudi jaz jo lahko zrihtam.Je brezplačna in brez obveznosti..samo popusti pri partnerskih trgovinah..lp
Default avatar

Roman

Glede an videno, gre zgolj za še eno od premnogih prodajnih piramid, kjer po pripovedovanju vsi brez izjeme odlično zaslužijo, samo videti pa tega ni nikjer. Sistem, ki pričakuje od udeleženca čim več zapravljanja in posredno neskončnega posiljevanja sorodnikov, prijateljev, sodelavcev, naj vendar vstopijo v sistem, ker od njih potem "posiljevalec" prejema neko marginalno provizijo. Vem da bo zvenelo grdo, ampak preprosto smilijo se mi ljudje (pa to vedno eni in isti), ki vedno nasedajo na enak vzorec - privid bogastva, ki je običajno rezerviran samo za tvorce sistema. Sicer pa, vsak je svoje (ne)sreče kovač. Ne ozirajte se na moje mnenje, če ste prepričani v svojo.

Poseben biser pa je obsežen "drobni tisk". Napisan je tako, da ga bo težko razumel vešč strokovnjak (ki se niti v sanjah ne bo udeleževal piramidnih sistemov), kaj šele neuk revež....... Prilagam en majhen izseček:

... Pri prvem prestopu v višjo gospodarsko kategorijo velja sledeče osnovno pravilo: prvi
prestop, ne glede iz katere gospodarske kategorije, se prvič postavi na priporočitelja,
če je ta že prestopil, v nasprotnem primeru pa na njegovega priporočitelja itd. Nadaljnji
prestopi pozicij in prestopi Vaših direktnih strank se postavijo za Vaše prve prestope
pozicij dokler le-ti ne prestopijo v višjo gospodarsko kategorijo. Ob izpolnjenem
pravilu sledijo prestopi na lastne pozicije z najmlajšim datumom postavitve (pozicije iz
pozicijskega računa, predplačil, bonus pozicije ter prestopi pozicij), dokler tudi te ne
prestopijo v naslednjo gospodarsko kategorijo...

P.S. Ja ja, vem, vem. Več kot kupuješ, več prihraniš... kot še pri vseh piramidah do sedaj in vsi udeleženci sistema se vozijo samo še v Mercedesih, v Honoluluju imajo vilo, nos pa si brišejo z Idrijsko čipko....
Default avatar

TRIDE

Ja ja ja tale ROMAN Spet eden pametnjakovič ki je to bedarijo sestavljal ure.. Vidi se da nimač pojma v pojmu v čem se gre! Najbrš si navaben nesposobneš in to boš tud ostal, v lajfu nikol nisi nič naredu in tud najbrš nikol ne boš in to te žre, opravičuješ pa s takimi argumenti..
Heh

P.S. To bi blo vse..
Default avatar

Joža

Nov MLM, novi opranomožganci, ki mislijo da bodo obogateli in se živčno spravijo na vsakega, ki bi lahko ogrozil njihove sanje. Že 100x prežvečeno.
Default avatar

Rok-1

Lepo godrnjate.

Kaj pa če bi kdo zdaj povedal kaj sploh je to? Kreditna kartica? Bančna? ALi kaj tretjega?
Default avatar

ne-dam-se

TRIDE je napisal/a:
No, Roman je mene precej bolj prepričal kot ti. Pa nisem še nikoli slišala za to kartico.

P.S. On zagotovo ni porabil ure za sestavek svojega teksta (samo tebi se tako zdi), ker ti bi pa res lahko še kakšno minuto porabila za to, da vsaj prebereš za sabo. Med drugim me bega, zakaj uporabljaš dve pike? Ni ena dovolj ali pa gre za poseben poudarek na 'govoril sem, haug'?
Default avatar

m32

Joža je napisal/a:
če te še zanima, napiši. LP
Default avatar

edka

Tudi jaz sem črnogleda, čeprav že kupujem na bone. Za tak način sem se odločila po predavanjih, kjer sem se podrobno pozanimala za potek! Na mojem pozicijskem računu je že nekaj denarja. Povem vam lahko, da je to rabatna kartica! To je v bistvu princip skupinskega nakupovanja, na podlagi katerega Lyoness pridobiva dodatne rabate od trgovcev. Se pravi, da Lyoness kupi bone (to so navadni darilni boni, katere lahko kupiš tudi v trgovini) od trgovcev s katerimi ima sklenjene pogodbe, te bone nato člani kupujemo v Lyoness pisarnah in z njimi nakupujemo. Takoj ko kupiš bone se ti na tvoj račun pripiše provizija, katero lahko spremljaš preko računalnika. Če pa kdo želi vedeti še kaj več, ga vabim na sestanek, kjer predava izkušena oseba iz Avstrije! Ta setanek je že jutri 24.9.2009 ob 19,oo uri v Mariboru! Kje bo srečanje, ti povem potem, ko se mi javiš! Razlaga je izjemno dobra,to se pravi, razumljiva, imamo tudi prevaljalko! Pozdravček vsem!
Default avatar

nadine

po kakšni ceni pa kupiš bone? po nominalni?
Default avatar

edka

Bone kupiš za toliko kot potrebuješ! Če imaš nakup za 10 EUR, kupiš bone za 10 EUR! Če kupiš za 100 EUR v Mullerju, ta ima pogodbo z LY(Lyoness) za 8% rabat, dobiš na provizijski račun 6,00 EUR, 1 EUR direktno na tvoj račun, 1 EUR pa gre za dva tvoja prijatelja! Ko je na provizijskem računu 50 EUR se ustvari prva pozicija (hranilnik). Ta denar je tvoj prihranek in iz te ene pozicije se z nakupi ustvarjajo nove in nove! In, ko jih imaš 35 zgoraj in 35 spodaj dobiš izplačilo 450 EUR. Teh izplačil je še kar nekaj. Tu zadaj je avtomatski sistem, ki ti privarčuje še kar nekaj denarja, če to enako počnejo tudi tvoji prijatelji! Sicer te pa vključitev res nič ne stane! Po nakupih, kot so hrana, benzin, kozmetika itd. pa tako ali tako hodimo vsi! Če pri tem prihraniš še kak EUR je pa zelo "fajn" ane? Priporočam, da prideš na srečanje! Pozdravček!
Default avatar

Janis

edka je napisal/a:
Dejansko se sprašujem, koliko je imel povprečeni udeleženec vašega sistema matematiko v šoli.
Default avatar

edka

Veš kaj Janis, povem ti, da res nisem dober matematik, mi je pa nekaj jasno: rabati se dajejo na količino!!! In ta sistem sloni na teh rabatih. Res pa je, da ti celotnih rabatov ne izplačajo takoj, zato pa ti jih hranijo na pozicijah. Tu se pa začne sistem, ki ti omogoča kar nekaj prihrankov in tudi sistemske provizije (npr. 450,00 EUR). Te so obdavčene, dočim rabat, ki ga prejemaš direktno na svoj račun, ne! Idealno za mlade ljudi,kot prihranek za "penzijo", namesto vlaganj v pokojninske stebre! Janis in še en nasvet: tudi ti, ki si mogoče dober matematik, si na nekaterih področjih lahko pravi "luzer", zato ne bodi več žaljiv in s svojim znanjem raje pomagaj! Oprosti, nisem hotela biti žaljiva, vendar vsevednih ljudi zaenkrat res še ni! Lep in prijazen kompromisni pozdravček !!!!
Default avatar

Greg S

Super sistem... za tistega, ki ga je izumil in ga promovira. Za potrošnike kakega izjemnega prihranka ni, dolgoročno pomeni celo obratno! Zakaj? Rabatni sistem pomeni zmanjšanje marže prodajalca, za kar seveda ni zainteresiran (razen če si s tem ne zniža strokov), sploh če bodo z uporabo sistema LY tudi končni potrošniki postali praktično veleodjemalci z rabatom. Ker pa prodajalec še vedno opravlja maloprodajo (ki pomeni dodaten strošek), to dolgoroočno pomeni dražitev storitev in blaga pri teh trgovcih. Za koliko? Ja za del višine rabata, ki ga bodo požrli LY člani, to pa je lahko precej več kot 1% (in verjetno manj kot 8% npr. pri Mullerju). Torej več bo članov LY, dražje bodo storitve in blago v teh partnerskih trgovinah in lokalih, več bomo potrošniki potrošili (tudi tisti nečlani). Kdo torej profitira? Jasno, organizatorji LY! Ogledate si jih lahko na njihovi spletni strani. Lepi so. Potrošniki pa smo naivni... V dobaviteljsko verigo še enega tlačimo.
Default avatar

placebo777

zanimivo gledanje na stvar,da prodajalec sam sebi minus dela..se je treba vprašat kaj ima prodajalec od tega,da pristopi v sistem...in to je BREZPLAČNO oglaševanje,dolgoročno zagarantirane stranke(glede na to,da so stranke zagotovljene z kartico) in kar je najpomembnejše : tudi če pride do dviga cen(čeprav sama ne verjamem,da bo za to kriv LYONESS) bomo imetniki kartice ŠE ZMERAJ KUPOVALI CENEJE od tistih,ki je nimajo...dost jasno? sama sem laik pa mi vseen potegne..
Default avatar

JAZ

A tista SMS sporočila ki ti jih pošiljajo je treba plačat ?

Jaz sem se enkrat nekje registriral na neki nagradni igri in so mi svinje pošiljali reklamna SMS sporočila na moje stroške !!! Barabe !
Default avatar

1 in 1 je 2, ne pa 7

Merkator kartica, Tuš kartica, Hervis kartica, Merkur kartica, Lyoness kartica... Vse funkcionirajo po principu, da so popusti na njih v funkciji relativno cenenega reklamiranja trgovine in ohranjanja stalnih strank.
Razlika mad njimi pa je v tem, da ostale kartice dajejo popust prinositelju takoj in to brez kupa posrednikov ki pristavijo svoj piskrček, ter v tem, da ne vzpodbujajo kupcev, naj na mrtvo težijo sorodnikom, prijateljem in sodelavcem.
Default avatar

dejanm

Zdravo, jaz imam lyoness kartico in je zelo u redu. Če koga zanima kaj več o tem naj mi pošlje na email: [email protected] Kdor še nima kartice mu lahko jaz priskrbim in seveda natančno razlago.

lp

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic