Nepremičnine

neprofitno stanovanje

Default avatar
rabim kakšno idejo, imamo namreč neprofitno stanovanje za Beigradom v Ljubljani in bi ga rada zamenjala za večje, vlogo sem že oddala pred dvema letoma, trenutno še nič ne kaže, da bomo kmalu prišli do večjega, namreč od takrat, ko smo najemniki takšnega stanovanja, se je naša družina povečala za 3 člane, in je stanovanje malo utesnjeno, ima kdo podoben problem in zamenja za manjše
Default avatar
Če se povečate še za ene dva člana, pa mogoče bo...?
Default avatar
Še enkrat napiši svoje razmere, pokliči. Drugače pa mislim, da vsakemu povedo, da je čakalna doba nekje okoli 2 let. Kolikor sem pa seznanjena, je pa itak problem z večjimi stanovanji. Na žalost, jaz tudi rabim večjega ;o)).
Default avatar
ja najboljš, da si svojega kupite. Toliko kot plačujete za najemnino si vzamete kredit pa bo na koncu dovolj velik pa še vaš. To resno mislim.
Default avatar
swarovski je napisal/a:
Ti pa nimaš dosti pojma, kaj?
Jaz za neprofitno trisobno stanovanje v LJ plačujem 220 EUR. Kaj in kje lahko kupim za toliko kredita mesečno? Me prav zanimajo predlogi...
Default avatar
Kolk je pa veliko to premajhno stanovanje.
Default avatar
MI čakamo na zamenjavo že 5 let!!Vmes so nam ponudili novogradnjo z astronomsko najmemnino in stroški.No smo ga morali zavrniti,sedaj pa čakamo spet 2 leti od tega ponujenega.O številkah ne bi tule,ker so nekateri ful pametni tu gor.
skratka smo se že sprijaznili da bomo štirje v 38 kvdratih živeli najbrž še kar nekaj let!!!
Default avatar
ethksl je napisal/a:
Človek se resno vpraša, zakaj ste potemtakem sploh štirje, če nimate možnosti za to.
Default avatar
Res je !
Default avatar
se? je napisal/a:
Se strinjam. Eni sploh nimajo možnosti dobit neprofitnega stanovanja in živijo še na manjšem in plačujejo višjo najemnino. Vi pa se pritožujete ker ste 4 na 38 kv. Pa bi pač prej razmišljal, pa se sam za enega otroka odločil ane. Ampak ne, lažje je še kakšnega naredit, samo da bi do večjega stanovanja prišli. Itak pa je to z neprofitnimi stanovanji čist zgrešen. Vsak bi moral dobit največ od 40-50kv pa bi blo več stanovanj na razpolago. Ne pa da eni kao reveži, pa živijo na 80kv, pa minimalna najemnina.
Default avatar
A ni kul pri nas?

Eni za 220 € mesečno koristijo četrt milijona vredno nepremičnino, drugi pa za 3x manjšo garsonjero plačujejo dvakrat tolk najemnine.

Pa naj še kdo reče, da nismo socialna država.
Default avatar
Lianna je napisal/a:
In kaj, ce imas dvojcka? Das enega v rejo?

Drugace pa, ce zivis tako kot razmisljas, mi je kar hudo zate.
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar
kulful je napisal/a:
To je pač razlika med profitno in neprofitno najemnino.
Če tisti, ki oddajajo s profitom, ne bi bili tako pogoltni, bi bilo tudi ostalim lažje.
Default avatar
Si zaposlena?
Hodiš v službo, dobivaš plačo?

Predlagam, da se odrečeš polovici svoje plače, bo ostalim lažje.
Default avatar
*registrirana je napisal/a:
Lej razumem, če so dvojčki, trojčki. Ampak večina teh ljudi načrtuje naslednje otroke, čeprav so v majhnem stanovanju. In potem se pa pritožujejo da imajo premajhno stanovanje. To je njihov problem. Kaj pa eni k še v manjšem živijo, pa kljub temu da imajo minimalno plačo ne dobijo neprofitnega? Te bi bili tudi takšnega stanovanja veseli. Ljudje bi morali biti veseli, da imajo možnost plačevati neprofitno najemnino, ne pa težit, da je stanovanje premajhno. Pa naj plačajo profitno najemnino za večjega, če jim je tako hudo.
Default avatar
zamenjava stanovanja je napisal/a:
Iščem informacije o zamenjavi neprofitnega stanovanja in sem na tole naletela čisto slučajno. Tema in kometarji so mi tako nenavadni, da enostavno moram vprašati (pišem prvič na kakšen forum). Govorite o letih čakanja na zamenjavo!?! Upam, da to ni res. Pri nas je namreč situacija obrnjena in moram menjati za manjše - en otrok je že odšel, drugi bo pa izgleda tudi kmalu. Bivanje in vzdrževanje tako velike površine (60 stanovanjske površine, 70 ograjenega vrta in zunaj parkirno mesto) je ob dejstvu, da se otroci na vrtu že zdavnaj ne igrajo več, avta sploh nimamo, hiša se pa zdi vedno večja in bolj prazna, res nesmiselno. Upala sem, da bo zamenjavo možno izpeljati prej kot v enem letu. Že tako predolgo odlašam, ker imam odpor do birokratskih poti po JSS-u, da o selitvi sami sploh ne govorim). Ker imate očitno že iskušnje (na žalost neprijetne) - vas vljudno naprošam za kakršnekole informacije o potrebnih rokih in postopkih, predvsem če oz. kako se jih da skrajšati.
Default avatar
iscem informacije o najemu neprofitnega stanovanja.z partnerjem ziviva pri njegovih starsih kjer je tudi njegova sestra in njen sin pa midva mava tudi trimesecnega sinka.zanima me ce imam pravico do neprofitnega stanivanja ker nas starsi mecejo ven.v stanovanju nas je prevec oni pa rabijo svoj mir.kdaj in kje bi lahko zaprosila za stanovanje
Default avatar
nesrecna je napisal/a:
Razpis je ponavadi tam konec jeseni oz. začetek zime. Letošnji je bil v začetku decembra. Če ustrezate pogojem je treba pogledati v tekst razpisa.

Tudi sam sem se prijavil letos (samo zase), vendar še vendo razmišljam ali se stvar res tako izplača. Za B listo (če nisi lih socialni primer padeš sem) je potrebno plačati lastno udeležbo v vrednosti 10% stanovanja (kot primer so dali staovanje velikosti 55m2, zakaterega je potrebno plačati ~4500€). To udeležbo ti sicer vrnejo, a šele po 10 letih.

Poleg tega je treba posebej plačati še parkirno mesto, kar doda še okoli 50€ mesečni najemnini, ki recimo za zgornje 55m2 stanovanje pride 180e+50€=230€. Potrebno je plačati še varščino v višini 3 mesečnih najemnin, se pravi okoli 700€, to se dobi nazaj ob odselitvi.

Zelo velik strošek pa seveda predstavlja tudi oprema stanovanja, saj stanovanje (recimo za primer letošnja v celovških dvorih) dobiš čisto neopremljena. Vse kar je notri je školjka, umivalnik in mogoče še tuš. Ostalega ni. Potrebno je tako dobiti celotno kuhinjo, vse kuhinje naprave ala hladilnik, pečica, potem pralni stroj, vso pohištvo itd. In če tega vsega nimaš je potrebno nabavit, kar definitivno ni poceni.

Skupaj tako ob vselitvi rabiš recimo 4500€ za lastno udeležbo + 700€ varščina + ~5000€ oprema in si že na lepih 10.000€, da splho ne razmišljam o tem, kako je potem vse to spet seliti, vključno s kuhinjo.

Je še kdo v podobni zagati? Profitne najemnine so seveda dražje, vendar se izogneš vsem zgornjim stroškom in še preseliš se lahko, če dobiš slabe sosede, ki razgrajajo in nabijajo muziko.
Default avatar
Povejte še ostali, ki že imate neprofitna, kako ste se lotili vseh zgornjih stroškov ?
Default avatar
Nič nasvetov torej ?