Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

zasedenost slovenskih komun skupnosti srečanje

Default avatar

milivoj29

Jaz bi prosil predstavnike zavoda pelikan za informacije glede zasedenosti slovenskih komun skupnosti srečanje. Koliko bivših zasvojencev se trenutno zdravi v slovenskih komunah, tudi ženski na Razborju? Koliko mest je prostih? Koliko fantov in punc pa je iz Slovenije v komunah V italiji in drugje?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Default avatar

Vesna Pečelin

Živjo

V Sloveniji imamo 6 komun- terapevtskih skupnosti Srečanje, le ena je ženska, število članov-fantov in deklet, ki so v skupnosti se spreminja, saj oseba ni čez cel program na istem mestu pač pa je večkrat premeščena iz enega centra v drugega iz Slovenije v Italijo in obratno. Trenutno je v slovenskih komunah čez 30 članov prav tako tudi v Italiji. Glede prezasedenosti ni bojazni, če ima človek resen in pošten namen se vedno najde mesto tudi zanj. Predhodno je potrebno priti v stik z nami v Referatu za pomoč odvisnikom, kjer se pot do komune začne. Če vas zanima še kaj me pokličite;
Adijo
Zavod Pelikan - Karitas
Celodnevni pripravljalni center
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja gora

TEL.: 051 339 725
E-MAIL: [email protected]
SPLET: www.pelikan.karitas.si

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren
cron