Forum.Over.Net

Starševski čvek

bolniška med nosečnostjo

Default avatar

mamica28

ojla , jst tuki.

sem dobro, ni nobene slabosti - po eni stani je to ok, k ko se te pa loteva je pa :twisted:

imam pa eno vprašanje ... ena kolegica je noseča.

ima rok drugi mesec in je na bolniški nekje od drugega meseca . in baje ji sedaj v 8 mesecu niso podaljšali bolniško in je bla v službi cela pizdarija...da kao ni imela dovolj tehten razlog da zakaj bi ona bila še naprej v bolniškem stadežu...tko so ji rekli na komisiji.

pa se je pritožila v LJ. pa je tudi dobila zavrjeno.

kaj vas hočem vprašat...ali je katera, ki je bila tudi na bolniški od 2 ali kateri koli nasledji mesec nosečnosti, da ji niso podaljšali bolniške...in kaj ste potem? ste šle za en da ndelat in potem spet v bolniško...al kako?!

leta nazaj ni bilo nobenega problema za nosečnici in bolniško med nosečnotvjo, a ne ? se je sedaj vse to spremenilo...??
hvala da ste me brela in še bolj hvala , če mi boste odpisale!
Default avatar

kozlica

Saj nosečnost ni bolezen!
Le v primeru, da gre za ogroženost nosečnosti (pa ne zato, ker prenašaš 3 l čistila ali 2 zvezka), je primerna bolniška.
Default avatar

ne gre

Ne more ti osebni zdravnik na tak način sam podaljšati bolniške mimo komisije, da te pošlje le za en dan delat.
Default avatar

Suree

Se strinjam s tem, da nosečnost ni bolezen. Če ni razloga, da je na bolniški, naj gre pač delat. Ko bi vsaj bilo več takih ginekologov, ki ne pišejo bolniških za vsako nosečniško jamranje.
Default avatar

pomarančka

Verjetno so razlogi za bolniško prenehali, je kritično stanje/obdobje mimo. Očitno bo morala še en mesec oddelat, potem pa itak nastopi porodniški. Če pa ima še letni dopust pa lahko ta dopust pred porodniškim nastopi in ne gre v bistvu nič več v službo.
@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->--

<http://pomarancka.moj-album.com>
Default avatar

m ribca

zaradi zlorab v preteklosti je sedaj vse skupaj zelo strogo...no za tiste pa ki pravite, da nosečnost ni bolezen, bi pa rada videla tistega junaka, ki učinkovito dela med tem ko ima med delovnim časom dve uri glavo v školjki:( ...ali tistega, ki zavije namesto na slastno kosilce ali malico se davit v WC. v prvi nosečnosti sem bila skoraj brez slabosti, uživala, živela normalno, se ukvarjala s športom, ...v drugi, pa, no se raje ne spominjam-sem bruhala 2 meseca skoraj vsak dan,shzjšala več kot 5 kil, aja pa kaj paničarim, saj nosečnost vendar ni bolezen??!
Default avatar

ma3na

Ah ja, to je pa verjetno zato, ker je ona želela še dopust izkoristiti, da ji ne "propade". Tako razmišlja veliko nosečnic.
Pozabijo pa na to, da so potem spet strošek delodajalca in seveda delodajalec tega ni ravno vesel.

Očitno pa res nima razlogov za bit na bolniški - pri nas v službi smo imeli pred nekaj dnevi 2 primera, ko je bila pritožba za nepodaljšanje bolniške ugodno rešena.

Naj se proba zmenit z delodajalcem, da koristi dopust.
Default avatar

rompompom

zaradi takih, ki so bile brezveze na bolniškah v nosečnosti, je pa bila moja ginekologinja tako stroga, da mi ni in ni hotla dati bolniške, dokler nisem bila urgentno odpeljana v porodnišnico in rodila 6 tednov prezgodaj, tako!!!! pa sem ji govorila, da se ne počutim dobro, da je nekaj narobe !!!!
Default avatar

mamica28

VE, KI STE BILE NA BOLNIŠKI, STE IMELA VSE RIZIČNO AL KAJ STE GOVORILE GINEK. DA VAM JE DAL BOLNIŠKO...

LP
Default avatar

PE

govorila sem ji, da bom s pljučno embolijo bolj težko normalno delala, še posebej, če bom mrtva - pa mi je kar verjela, naivnica!
Default avatar

PE

mamica28 je napisal/a:
...tisto, zaradi česar naj bi umrla ona ženska na Hrvaškem pred par tedni, ki je jedla Yarino.
Default avatar

mamica28

LIA2006

Objave: 9
Status: prisoten ČAO,
sem srečna nosečka v 7 tednu - tm nekje .

me zanima, če ste ve tudi jedlaneovin od milupa? to je prehransko dopolnilo za nosečnice in doječe mamice?

če ste, mi pišite.

jaz sem to kupila v lekarni , pa si ne upam jesti pred prvim pregledam, ki gas imam 4.11.

kaj ve mislite, lahko jem? jem že tifol.