Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Samostojnost 11 in 12-letnic

Default avatar

Ena predpotopna mama :-)

Zanima me, koliko svobode imajo vaše 11-12-letnice?
Ali jih pustite same (s prijateljicami) v shopping, na bazen, v kino ...
Naša pravi, da vsi dovolijo, samo midva ne ;-)))
Default avatar

k72

zakaj pa ne?

če pride ob določeni uri domov, če je vmes dosegljiva na gsm...
no, v šoping kupovati oblačila ne. drugače pa na bazen, kino, tekmo ja. Je pa res, da smo v centru manjšega mesta in nima nikamor dlje kot 10 min peš.
Default avatar

ja ja

midva tudi ne dovoliva, čez dan gre lahko vn, vendar samo po bljižni okolici, pa da pove kje je
Default avatar

tudi starokopitna verjetno

Pri 11 oziroma 12 letih res ni hodila sama na bazen s kolegicami..je bil nekdo od staršev v bližini.
V kino ja, če smo starši zapeljali do kina in potem po končanem filmu domov.
V trgovino pa ne, kaj pa že kupujejo same? a oblačila al kaj? al samo firbcajo?

Sem ravno danes opazovala v trgovini z oblačili 3 deklice stare tam nekje 13 let. Ja groza živa kaka afnarija, pa laufanje po celi trgovini gor pa dol, pa glasno komentiranje, kaj je dobro in kaj ne..... ja ne vem no, ni bilo videti ne lepo ne zabavno.....
Default avatar

kinka

Jaz sem pustila. Kino in bazen pri 12ih tudi že. Z busom tja, za domov jih je šel pa kdo iskat, če je bil že večer.
Pa tudi po štacunah so pri 12ih že kdaj šle. V kak city park za urico ali dve. Malo pofirbcat, kupit kako malenkost (ne oblačila, kaj v papirnici ali kaj podobnega), pa še na kak sladoled ali hamburger, pa se fino imajo.
Ni bilo pa pri teh letih to pogosto, mogoče vsake 2, 3 mesece, ali še to ne. Zdaj pri 14ih pa mogoče enkrat na mesec.
Default avatar

nevenka ne ve

Naša ne kaže volje, da bi hodila po trgovinah z vrstnicami.
Sploh ne hodi kaj dosti okoli in kam dlje mislim, da je ne bi pustili.
Šla bi s prijateljicami drsat ali na badminton, v kino pa navadno hodi z nami ali sestrično.

Če prav pomislim, pri 12-tih tudi jaz nisem hodila okoli, ne glede na to, da so drugačni, hitrejši časi. Verjamem, da ima še za vse čas.
Default avatar

Nina P

Seveda sem jima dovolila: bazen, kupovanje, kino, ipd. Glede na to, da sta že vrsto let prej s klubom prepotovali dobršnji del sveta, ni razloga, da ne bi hodili tudi doma, s prijateljicami.
Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Default avatar

m ribca

na bazen mi mama ni pustila, ker se je bala da bi se utopila, pa sem vseeno šla na skrivaj... v kino sama pri 13 ih z avtobusom (če bi jo pustila prej, bi jo pripeljala do vrat in počakala do konca predstave).. sicer pa sem sama hodila z avtobusom na plesne, v glasbeno (mislim da od 9-10 leta dalje), včasih prešpricala in takrat s prijateljico obredla celo Ljubljano:) jaz sem bolj zagovornica tega, da imajo punce kakšne popoldansko-večerne opravke, ki imajo smisel, npr. pošlješ jo v trgovino po živila, plesne, sprehajanje psa, pa se zraven najde čas še za pohajanje...brezciljno sprehajanje po trgovinah pa se mi zdi nesmiselno.
Default avatar

m ribca

aja, tudi pri 11-12ih sem s plesnim klubom prepotovala velik del Juge, pa če nazaj pomislim, nekako ni bilo preveč dobro poskrbljeno za nas "ta male", smo imeli kar preveč svobode (jasno, da sem takrat uživala ko nora:)
Default avatar

teta mara

ne.ker ima še precej otroško razmišljanje,telo pa je že odraslo.pri 12 letih naj ima še malo otroške svobode in naj ne bo takoj pahnjena v svet odraslih.popoldan pa se v prostem času druži s prijateljicami,samo ne po trgovinah,lokalih....veliko pa potuje s klubom predvsem po sloveniji,samo tam je v spremstvu trenerjev
Default avatar

Bazen

Pri enajstih je šla vsak prosti trenutek na bazen, za konec šole sva ji kupila sezonsko karto. Pa že eno leto nazaj tudi, pa je čist v redu zaenkrat je red. Je pa imela telefon s seboj če bi,....
Default avatar

ural

Uh, jaz sem tud baje predpotopna. No al pa ne.

Imam fanta, 11 let. Letos med počitnicami se je začela štorija, bi šli s kolesom na bazen, na pico ipd. Ampak mi smo od mesta oddaljeni 5 km. Seveda sem vprašala če gre kdo od staršev zraven, odg. nobeden. Pa vsi imajo dovoljeno, jaz pa ne pustim. No na koncu ni šel, ker nisem popustila in tudi ugotovila, da imata ena dva vse dovoljeno (ker se jim doma fučka kaj mulca delata), ostali pa sploh niso vprašal oz. tud niso starši dovolili. Tako, da je bila potem voda za ene 14 dni dol. Potem pa spet ponovi vajo.

Pa sem spraševala prijateljico, ki ima starejšega sina, pa mi je povedala, da ona tudi ni pustila. No po tem sklepam, da nisem glih predpotopna.