Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Ne razumem

Default avatar

MrMr

Pozdrav!

Sej ne vem niti kako začet upam, da ne bom dolgovezila.Bom kar direkt napisala....da ne razumem oz.a to sploh možno da nekdo star 28let,lastnik firme (ki je trenutno v stečaju) nima bančne kartice? Gre za mojega partnerja z katerim sva skupaj 2,5 let. Od tega 1leto ziviva skupaj v mojem stanovanju, sam se je ponudil da plačuje stroske (cca 180eu/mesec)sicer vedno z zamudo da prihajajo opomini kar me zelo moti in sem mu to tudi rekla kar ni ravno spremenilo situacije, včasih prinese kaj za jest večinoma nabavljam jaz.

Ko sva se spoznala sem opazila, da ni glih ne vem koliko pri denarju a sem si to razlagala pač ima obveznosti, stroške- avto, pomaga staršem pri katerih živi itd. Moj način življenja je poznal in tudi predno sva zacela resno vezo sem ga tudi vprašala ali bo možno to nadaljevati v njegovi družbi....seveda je rekel ja. Nisem oseba ki bi šla za maetrialnimi zadevami a občutno sem pomankanje oz. razliko opazila ker so me vsi bivši bolj ''razvajali'' oz. v primerjavi z njim veliko veliko bolj, tudi na nobene počitnice me nikdar peljal, govoril je o septembru 08 a itak o tem nic ni bilo, letos avgusta ko sva sla sem jaz financirala....imamo vikend na morju, tok mi je tezil da ce bom letos samo z kolegicami sla (sle smo v Spanijo hvala bogu ker z njim lahk sam Savo gledam) da bo full zameru in par mescov prej je vedel kdaj greva in potem dan predno sva šla mi rece da mu eni niso plačal in da mu je bed zdj it in bla bla bla. Itak da sva sla ker dopust ki sem si ga izborila pa res ne bom v LJ.prezivela, pa se razlagat starsem ki so naju pricakoval....no na dopustu se za cigarete ni imel!!! Jaz nekadilka, ki sovrazim cike sem jih zdaj morala se kupovat!! Tok brez denarja pa si res nisem mislila da je lahko nekdo 1 dan pred dopustom.


Skratka v stanovanje nocem da kar koli ulaga (no sej se tudi grebe glih ne da bi) ker nocem da si me pol nekdo lasti zaradi ene mize. No z pritiskasnjem na njega (kar sem vsake par mesecov ga sprasevala kako je to mozno, da me na neko navadno vecerjo v celem letu ni peljal, da bi me vsaj po enem letu na manikuro peljal če nič drugega....nekaj pac.) Glede na to da planirava družino....kako bomo živel....jaz že ne bom preživljala zdravega mladca ki pač hoče met firmo pa čeprav mu ne gre!!!! Kaj bi drugega delal ne ve. Kam gre njegova plača...da da bi zapijal denar zunaj tudi ne ker druzbe nima,v stanovanje staršev se ne vlaga ker bi opazila, skratka vedno me z nekimi drobtinicami utisa a le za nekaj casa ker mi stvari enostavno ne dajo miru vsake toliko vprašam. Zdaj na zadnje je bilo da še odplačujejo kredit za stanovanje v katerega so se vselili pred 9leti.In o.k. si mislim ker vem kako je z nabavo stanovanja. V firmi jim ne gre....na mrtvi tocki so že 1leto....in sem ga pri temu popravila da je to 2leti za katere jaz vem kako je bilo pred tem ne vem. Skratka nocem da me njegovi pritiskajo na to da čimprej hočjo unuke in da denar ni vse da potem ko je otrok se kar vse odpre.....ja me prav zanima?! Njemu se ne mudi meni pri 31 pa kar a samo zaradi biološke ure se ne bom podajala v to. rada imam varnost, na njo sem navajena in to mora bit.
Bila sem lani noseča a sem žal imela spontani splav takrat nič od nič isto je pa zdaj kar se tiče financ. Sej vem da denar ni vse sam....koliko je vse drago od ljubezni se ne da živet....no ja in kar je najhuje to vse razmišljanje kako pa kaj, zakaj je tak, zakaj mi direkt ne pove vsega, menda zaslužim vedet....vpliva na moje poželenje po njem!!!! In sem zabedirana ker gre vse v takem zaporedju.

Naj mi že enkrat pove pri čem sem oz. pri čem sva....njegov odgovor na to ''pa veš da ne maram o težavah govort, sej bom zrihtal. Ko ga vprašam že ne 10ič odkar se poznava ker mi je res čudno....kako to da nima BA kartice....''ja kaj če mi, jaz imam raje gotovino. Ko kaj potrebno plačat skos žvenketa z kovanci in ''a maš za dodat? Meni zaupna oseba mi je že lani rekla da on za drink nikol ne da....kao sko prav da nima drobiža!!! To sem mojemu takoj povedala da si gre tako sramoto delat!! Jaz če nimam ne grem oz. grem z ljudmi katerimi to predno grem lahko povem pa drugic imam jaz.

Predno sem se zaposlila ko enkrat še za vložke nisem imela in sem mu to tako omenila....nič!Zdaj ko se o tem pogovarjava mi reče bi mi pa rekla pa bi ti dal...a je potrebno reč če veš da nimam!!!??? Ne vem res! Jaz sem človek tak ki predvidi ali sploh če vem da nekdo pač nima vem kdaj se kaj rabi in dam se človek ne rabi poniževat in me vsakč spraševat.Npr. Zdaj ko on ni imel na morju sem mu dala že v startu da ima zasebe, kolege ko grejo na drink itd.itak je največ slo za glupe čike! Ven skupaj greva 1xna dva mesca, hodim sama tudi na koncerte, krajše vikend izlete v bližino ker enostavno nočem se za njega plačevat1!! Sem pač še iz tistih časov ko se od moškega take stvari pričakujejo. On ve da jaz itak vedno za svoj del dam sam to pričakovanje od njega me ba ubija....to da on pričakuje vem ker kadar greva kam ima za sebe pa mogoče mogoće še kaj dodatnega to je pa minimum tako da meni preostane sama poskrbi za sebe.

A sem jaz nora materialistka al kaj? Emancipacija gor al dol sam moški, ki ne more...kaj naj z njim ko še jaz funkcionirat ne morem zraven njega kot ženska?

No sem izbruhala vse iz sebe kaj me teži...upam da napisano ima rep in glavo. Hvala
Sorodne vsebine:
Default avatar

cec

Zdaj bom jaz kot moški napisal tisto, kar se bo še vsulo tukaj za menoj s strani žensk: kaj te sploh še drži pri njem ? Ampak se to res sprašujem po vseh možnih paralelah, pa ne dotumbam...

No, saj včasih ugibamo in analiziramo koga ali situacijo, ampak tukaj je tako kristalno jasno da je to - megla. Vidim da bi rada iz nje, samo kaj te zadržuje ?
Default avatar

Janis

cec je napisal/a:
Jaz bom napisala samo to, da mi je vsakič hecno gledat, ko se skupaj nabijeta dva parazita in potem tekmujeta, kdo bo koga bolj izžel :)

Tale model je pri tem bolj uspešen, ona je pa predvsem slabe volje, ker ni sama na njegovem mestu. V resnici pa kar pašeta skupaj.
Default avatar

loparček

škoda besed.pijavka.zakaj pa ne če mu rata - dokler mu pač bo?
ti ...go away...keep going...don't look back?:)
Default avatar

PBX

Res, kaj te veže nanj? Približno tako je bilo pri meni. Neodkritost je glavni vzrok za propad zveze. In to je pri vaju še kako očitno. To je z njegove strani eno samo mutenje in prodajanje megle. Stran!!!
Default avatar

Tea13

Imela sem isto oz. bolj bi rekla, da podobno kot ti. Vse dopuste, vsa darila za njegovo žlahtno od novoletnih,..... vsa oblačila, ......sem jaz kupovala. Kaj je pa on? Rihtal firmo in dajal denar na stran!!!! Kaj imam danes od tega? Od gonje, ki sem jo imela ko sem šla stran imam sedaj končno notranji mir in živim svoje življenje. Ne pustim se več zafrkavat.

Moje vprašanje je: Kaj si zaslužiš v življenju?
Default avatar

bbccm

Čimprej ga odklopi od jaslic, pa ne sanjaj o otrokih s tako neodgovornim tipom, ker ne bosta imela niti za plenice.Reši se ga in ugotovi kako si mu sploh lahko nasedla, da ne boš v bodočnosti še kakšnemu takemu podobnemu nasedla. Mlada si še, ne zavrzi si življenja.
Default avatar

MrMr

Janis....mislim da bi res bilo bolje če bi bila jaz na njegovem mestu....nekam bolj normano...sej sem to že napisala....sam ne bi mogla tako živet ker nisem tak iskoriščevalski tip....evo se zdaj sem to besedo z težavo napisala ker kar opravičujem vse skupaj tako da ''sej ko se postavi na noge bo bolje, kok sem grozna kr pričakujem ne vem kaj od nekoga k pac trenutno nima, sej drugač je do mene pozoren me poklice, me ne maltretira, me objema,ljubkuje,pomaga mi doma, ne postavlja mi ultimatov,imam normalno neko svobodo ne pričakuje od mene da sem vsak vikend doma, kuham...itd.

Pa drugi strani pa vse sumim zdaj kaj ce je to le del igre prav tako da igra ves svoj ponos da on pa že o tem ne bi govoru ker je preponosen...kaj ce je to vse nacrtno? Pri njemu doma živijo bolj skromno in takšni so tudi starši.Lani ko smo se pi njih pogovarjali o planiranju najine o družini in jaz kot vedno povem kaj si kaj mislim da pač trenutno ni denarja....takoj je bil odgovor otroku nič ne bo manjkalo, mi smo živeli v 40m2 tok pa tok nas je bilo, pa tako pa tako standard zgodbe ki mi kocine takoj v luft dvignejo. Ker jaz od zivljenja ne pričakujem da bo narava ki jo vidim edino ta ki je na dvorišču in grem grabit listje v jeseni kot je to za njegove domače čisto dovolj.Zdaj se odrekam stvarem ker nima on denarja in pol itak se bo treba ker otrok vodi žeivljenje skratka primerjav z krizo v svetu kere mi polga v pogovorih zdaj imam res dost.

Ne vem kaj se je v zadnjem mesecu zgodilo zmano da imam polno glavo tovrstnih misli? Janis me je poimenovala paraizit...kaj pa vem....kratkih vez, avantur nisem imela kar se je za mene zacelo kot avatura se je vse prevesilo v resno vezo kot tudi ta zdaj ki traja že 2,5leti....hitro se navežem na človeka,.....pa tudi vezo vidim kot nekaj kjer se je treba trudit, kompromise delat tako da....ne vem kaj sem sedaj kiksnila.....Začelo se je verjetno ni nič kaj drugače kot pri drugih...ko nekoga spoznam, uživava, uživava, vmes so še kake življenske stvari ki še bolj zbližajo, čas gre...verjamem v dobro v človeku in pri padcih in jamranju podpiram in pomagam kolikor lahko.

On nekih prijateljev za druženje ravno nima...reku da se mu jih ne da vedno klicat da če kdo hoče da se dobijo naj pokliče....jaz prijateljic ne zapustim zaradi veze pač je druženje prilagojeno včasih vezi včasih veza prijateljem.....tako da moja družba je iz srednje šole enaka, iz faksa bolj malo ker niso v Lj.ostali smov kontaktu in se obiskujemo.

Jaz sem pa očitno tokrat bila zelo naivna ker sem na moje sume (glede njegovega posla, ba kartice itd.) na začetku gledala kot na nekaj kar se me ne tiče med tem ko sem jaz skos odprta knjiga.

No Janis za ožet pa ga nimam za kj ker nič nima.
Cec sprašuje Kaj me zadržuje......kliše boste rekli.....rada ga imam,toplino,ki mi jo daje ko sem poleg njega in takrat ko je ta moment odmislim vse skupi in si rečem sej mu bo posel ratal če ne bo pa drugo službo najdel sej je rekel da si jo bo poiskal, več mi bo govoril o vsem in sklenem sama sabo da otroka ne bo dokler mi ne dokaže da bo to resnično storil. Ko sem to zaupala mami je itak čisto ven padla.....čakala boš, čas gre zaman, on si bo vedno lahko ustvaril družino ti boš pa na koncu po klinikah hodila ker nikoli ne pomisliš na sebe.Meni so oni čudni že od začetka, 1 let sta v stanovanju v kakršnega je pršu tako je v nč ne vlaga, o ničemer ne razmišlja itd.

Ampak kaj ko jaz razmišljam kako imeti njega in še ostalo kar sem napisala da mi manjka? Ali je to možno? ali mi ni hotel povedat vsega takoj (sej ne mislim da sedaj vem vse) ker je vedel da bi prekinila z njim....no in potem tipični babji odgovri sami seb. Sovražim ko si začnem to delat. Z kolegico sva o tem imele nazadnje pogovr o vsem kar me teži pred kakimi 6meseci.... nasvet odkrit pogovor. Kar sem 10krat probala in vedno drobtinico dobila. Sej verjetno bo še kdo kaj napisal kar mi bo začelo odpirati oči. Že tole do sedaj je bilo kar hard za brat a koristno. Sprašujem se ali si bom lahko priznala?
Default avatar

MrMr

Tea13 ravno to je tudi pri nama....vsa darila kupujem jaz za mojo in njegovo žlahto, več sem jaz njemu za obleč nabavla kot on meni al on sam sebi odkar se poznva. Ah...ne vem res....kako si priznat da si zavozil sam sebe? Mene bo konc.moškemu dajem čas da se zrihta, da zbere za firmo da ne vem kaj vse. Kakšni ultimati pomagajo da se premaknejo v možganih in sevda mal zmigajo sami sebe pri vsem tem?
Default avatar

Iza bela

Ne morem verjet, da ga v dveh letih in pol še nisi sterala ven. dobra si, da ga gledaš, ampak saj on fino živi in mu ni hudega.
Default avatar

ena starejša

Nekako sem dobila občutek, da se ne moreta niti pametno pogovoriti, kaj šele
pametno funkcionirati in to že na začetku zveze.
Postavi mu pogoje,če misliš, da te bo poslušal, bodi energična in ne ovinkari. Če bo še vedno samo obljubljal in nič ukrenil, potem veš koliko je ura.
Ni problem, če ne moreta na dopust v Španijo, toplice ali v fitnes. Problem nastane, če nimata za položnice, hrano in osnovne stroške.
Kje je šele lastno stanovanje in vse kar spada zraven, če si par omisli dojenčka.
Tudi ti, oprosti, če bom direktna, mi ne deluješ prav odgovorna, če si lansko leto zanosila.
Zato ti svetujem, da najprej sama ugotoviš kaj bi sploh rada, ker pri 31 letih ni še popolnoma nič zamujenega.
Od tega fanta pa beži, kar najhitreje moreš, proč.
Jaz imam dobrih 5o let in sem nekoč bila zaljubljena v podobnega fičfiriča in lažnivca.In sem ga tudi pustila, še do časa.
Torej še enkrat, pamet v roke in proč od tega tipa.
Srečno.
Default avatar

Janis

MrMr je napisal/a:
MrMr, jaz priznam, da bi tvojo ogorčenost veliko bolj razumela, če tebe ne bi motilo samo to, da so vloge zamenjane in če ne bi gojila prepričanja, da te je moški dolžan finančno na veliko razvajat, ker si ti pač ženska, on pa moški. Zakaj že, kaj imajo spolni organi zveze s tem, da je enako dejanje enkrat zate "samoumevno", drugič pa "izkoriščevalsko"? Tako kot gre tebi na živce fant, ki ves denar porabi samo zase, glede ostalega se pa šlepa nate, boš ti šla na živce moškemu, če boš ves svoj denar zapravila samo za svoje lušte, on bo pa moral plačevat skupne stroške bivanja, večerjice in počitnice in tvojo kozmetičarko in frizerko in fitnes. Ker si povprečen slovenski moški tudi napol sponzoruše pač ne more privoščiti, kaj šele čisto pravo. Tisti, ki si jo lahko, se pa pač ozirajo po lokalnih misicah. Tako da si mišljenje, da je tvoj denar zate, možev denar pa za oba, kar hitro izbij iz glave.

Tega sedanjega se pa prevzgojit ne more, ta čas je zamujen, tako da je najbrž res čas za razhod.
Default avatar

denar xxl

Očitno se ti bolj na denar razumeš kot on - upam da ne samo za nakupe :) zato vzemi vajeti v svoje roke. Bosta pač še en par, ko ima ona finance čez. To ni nič narobe.

Preglejta poslovne knjige: prihodke, stroške, zaključne račune, davčno napoved..., tam boš hitro videla koliko denarja sploh je in kam zadeva pelje.

Kam gre njegova in tvoja plača, pa tudi ni težko ugotovit - vestno spremljaš porabo nekaj mesecev - če je sploh potrebno.

Upoštevaj pa eno pravilo: denarja ne moreš več potrošit, kot ga realno zaslužiš. Lahko vzameš kredit, ampak to je le trošenje denarja, ki ga boš zaslužila v prihodnosti.

En čuden občutek imam glede vaju: Tudi če bi imela 2x več denarja, ne bi bila zadovoljna. Mogoče sploh denar ni vzrok.
Default avatar

lynx

Tvoj fant se mi zdi enostavno nezrel. To, da te ne maltretira in ne postavlja ultimatov ni neka kvaliteta. Mečkanje in toplino pa itak dobiš skoraj pri vsakemu. Glede na njegova leta, se verjetno ne bo spremenil. Vprašati se moraš, v kolikšni meri te navedene stvari motijo, moraš pa se zavedati, da se z leti stanje ponavadi ne izboljšuje.
Default avatar

cutty

lynx je napisal/a:

To ni res, da dobiš pri vsakem toplino in mečkanje, nekateri se ne znajo razdajat.....znajo pa sprejemat!
Default avatar

h

Nekje sem prebrala, da je poleg varanja problem financ drugi najpogostejši vzrok za ločitev.
Ta fant ni zate! Tudi kar se finančnega stanja tiče morata biti parnterja še kako usklajena in - srečna!
Default avatar

borg

ko berem tole, se mi poraja vprašanje..kaj, će bi zamenjal spole in postavil isto vprašanje..
Krasna ženska, 90-60-90, pa še dobra gospodinja, ljubica, mogoče celo mama..toda, brez službe, nč dnarja od nje..
A se splača to prenašat? Če par let bo tko vse viselo, celulit ,joški do popka..
Ali je bolje parkrat na mesec plačat ukrajinko&Co, za ostalo pa si omislit kakšno manj zahtevno žensko, ki ne bo težila s fitnesi, mani-pedikurami, frizerji, locitenom, botoksi in to..

Seveda bi bil največji ****** na MON-u in širše, se mi zdi..ker ne razumem pomene brezpogojne čiste netrgovinske ljubezni..

P dajet, ženske že nehat-priznajte, da sicer hočete fejst desca in skrbnega moškega ter pozornega može, , ampak v kombinaciji z denarjem..in ne potem najdat, če tudi moški hočemo v zameno to, kar kupimo v trenutku nakupa, ne to, kar nastane čez 5-10 let....

ja, moderator, prosim za milost..
Default avatar

cutty

borg je napisal/a:


Sem ženska, se pa kr strinjam, z povedanim, premalokrat se postavimo v nasprotno vlogo.....
Default avatar

Janis

borg je napisal/a:
Borg, moški ste na trgu seksualne ponudbe v povprečju pač apriori v slabšem položaju kot ženske. Praktično vsaka ženska lahko dobi seks, samo da migne s prstom. In redkokateri moški lahko dobi seks, samo da migne s prstom. Ali mora biti slaven ali bogat ali lep. In star bogataš si lahko komot privošči kompletno vzdrževat eno žensko samo zato, da ima zagotovljen reden seks in zavist drugih dedcev. Zakaj pa ne, saj je bogat in seks s svojo lepo mlado ženo je vseeno nekaj drugega od plačljivih ali polplačljivih ljubic, ki jih poleg tebe lahko obdeluje še deset ali petdeset drugih. En moški s povprečno slovensko plačo si pa tega ziher ne more privoščit. Tudi ena ženska s povprečno slovensko plačo si ne more privoščit, da dedec pri njej živi, je, spi in se tušira, za to ne plača niti ficka, od njega ima pa samo seks. Ampak hecno je to, da opažam, da so ravno taka razmerja (delovna ženska in parazitski moški) sedaj v modi. In če ne razumem niti povprečnega moškga, zakaj bi zaradi seksa vzdrževal celo žensko, mi je še toliko manj jasno, zakaj bi ženska zaradi seksa vzdrževala celega moškega. Ženski paja ni težko dobit seksa. Tudi rednega in brez obveznosti z enim in istim moškim ne. Ampak potem na gre domov in je kosilo, ki ga je sam kupil in se stušira z vodo, ki jo sam plačuje.
Default avatar

borg

"Borg, moški ste na trgu seksualne ponudbe v povprečju pač apriori v slabšem položaju kot ženske. Praktično vsaka ženska lahko dobi seks, samo da migne s prstom. In redkokateri moški lahko dobi seks, samo da migne s prstom. Ali mora biti slaven ali bogat ali lep. In če ne razumem niti povprečnega moškga, zakaj bi zaradi seksa vzdrževal celo žensko, mi je še toliko manj jasno, zakaj bi ženska zaradi seksa vzdrževala celega moškega. Ženski paja ni težko dobit seksa. Tudi rednega in brez obveznosti z enim in istim moškim ne. Ampak potem na gre domov in je kosilo, ki ga je sam kupil in se stušira z vodo, ki jo sam plačuje."S tem se pa strinjam.
Mi pa še ni jasno, zakaj je relacija ženska-vzdržuje-moškega čisto drugača kot moški-vzdržuje-žensko.
Trgovina je trgovina..

Sicer ste si pa ženske te parazitske moške mal tudi zakuhale same-saj kar naprej težite, da naj moški kuhajo, pospravljajo, pazjo otroke in bodo doma-ko pa to oni resno vzamejo (in mogoče vmes celo gredo do frizerja ali na pjačo-kot ženske z enakim statusom, haha), je pa križ.