Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Italija - Pisa

Default avatar

popotnicA

Ali je v Pisi poleg poševnega stolpa še kaj za videti????
Default avatar

Pisolina

Ja. Piazza dei Miracoli (kjer se nahaja tudi poševni stolp) je ogromna zelenica z različnimi stavbami, kjer lahko vidiš več zadev. Je pa vse kar drago (vstopnine), npr. za stolp je 15€/osebo, duomo tudi nekaj podobnega. Še slikica :http://www.thais.it/itinerari/orlandi/h ... 9a0470.jpg

Drugače pa je celotno staro mestno jedro zanimivo, odvisno tudi od tega, kaj tebe osebno zanima. Sicer se pa Piso ponavadi kombinira s Firencami in Cinque Terre, če le imaš kaj več časa.
Default avatar

Pisolina

Aja, pozabila dodati, da imaš poleg "običajnih" zadev (cerkve, muzeji) tudi botanični vrt. Mi smo se tudi precej zabavali ob najemu štirikolesnega bicikla - nekakšna rikša za 5€/uro in kolesarili po starem mestnem jedru.
Default avatar

mama2831

Mene je Pisa razočarala, pričakovala sem več, pa se mi razen trga ni zdelo nič drugega posebno zanimivo. Pa še tam je v bistvu res nekaj posebnega samo poševni stolp. Ne vem no, midva sva se hitro spokala naprej v Firence.
Default avatar

nats*

mama2831 je napisal/a:
Mene je Pisa razočarala, pričakovala sem več, pa se mi razen trga ni zdelo nič drugega posebno zanimivo. Pa še tam je v bistvu res nekaj posebnega samo poševni stolp.
Enako. Sredi odpada je nekaj finoče s stolpom....
Default avatar

pisa je ok

Pisa je razmeroma majhno mesto, manj kot 100 tisoč prebivalcev (nekje primerljivo z velikostjo Celovca). Jaz ne vem, kaj so nekateri pričakovali, meni osebno se pa zdi, da je kljub temu precej za videti in to zanimivih stvari. Si je pa potrebno vzeti čas (tako kot pred vsakim potovanjem) in se informirati, da potem obisk takega mesta maksimalno izkoristiš. Pa ne v muzejih leteti od sobe do sobe s par sekundnimi postanki :-)

Ne moreš pa pričakovati nivoja, ne vem, Firenc ali Benetk ali celo Rima.
Default avatar

edera

Vabljena tudi na forum travel net, kjer boš morda lahko zvedela še kakšno dodatno informacijo. Več različnih mnenj, lažje se človek odloči:)

http://travel.over.net/

edera
[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube]
Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)