Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

noseča- pa ne z možem

Default avatar
Da ne nakladam in ovinkarim, itak se sama sebi smilim... Z možem sva se odtujila, sicer konfliktov nimava, stvari so pač postale samoumevne. To je tudi razlog, da že dolgo ne seksava. In je naneslo, da sem ga prevarala z nekom, ki mi čustveno ne pomeni prav dosti, šlo je bolj za zabavo in sprostitev. Ker sem v preteklosti imela težave s plodnostjo, ne uporabljam kontracepcije, je pa naneslo da je počil kondom. Po nekaj spontanih splavih pred leti sem noseča. Otroke sem že davno odpisala, navadila sem se na drugačno življenje.... Ne bom spraševala kaj narediti, zanimajo me vaša mnenja. Preden me linčate, vedite, da se kaj podobnega marsikomu lahko zgodi... pa niti ne ve, da otrok ni partnerjev...
Default avatar
mnenje o čem?

O donositvi otroka, o varanju, o tvojem zakonu.... O čem?
Default avatar
POSEKSAJ MOŽA IN BO MISLIL DA JE NJEGOV
Default avatar
Pišeš: .... z možem že dolgo ne seksama..... v naslednjem dihu pa napišeš:..... marsikomu se lahko kaj podobnega zgodi, pa niti ne ve, da otrok ni partnerjev.

haha

1. Ti veš, da ni možev.
2. On ve, da ni njegov.
3. Brezmadežno nisi spočela, torej mu boš morala povedat.
4. Če se bo strinjal, da bo skrbel za froca tujega fukača, boste srečno živeli do konca svojih dni.
5. Če ga bo novica šokirala, te bo odjebal, se ločil in si najdo drugo, ki ne bo imela težav s plodnostjo in bo lahko zaplodil lastnega mladiča. Ti boš pa mati samohranilka, objokana, zafrustrirana, pa celo živeljenje se boš spraševala zakaj se je to glih tebi naredlo.
6. PREJ BI MISLA!
7. Če bi bla jaz tvoj mož, bi ti spakirala kuhre in te po vseh štirih naganala iz skupnega stanovanja ali hiše.
8. Golazen!
Default avatar
Hja, otrok je res tako očiten dokaz, da ga boš težko skrila. Tako da prej ali slej bo treba možu povedati o avanturi, zato bolje prej. Pa si otroka želiš? V tem primeru imaš dve možnosti (ki sta odvisni tudi od moža, seveda) - če je mož sposoben to enkratno(?) afero požreti in če si želi vzgajati otroka, pač poskusita prebroditi to krizo in ga vzgajata skupaj, če pa zanj to ne pride v poštev, ti pa si otroka želiš, pa bo treba, jasno, narazen.

Tu je torej več vprašanj, na katera si moraš odgovoriti: a si otroka želiš ali ne? Ali z nožem želiš ostati skupaj ali ne? Ali si mož želi otroka ali ne? Ali je sposoben to "požreti"? Ko boš imela odgovore vsaj na ta (pa še mnoga druga) vprašanja, se boš lahko odoločila.
Default avatar
Ti pa si za komike....

Si me prav nasmejala, ni kaj.

Pišeš: "Ne bom spraševala kaj narediti, zanimajo me vaša mnenja. Preden me linčate, vedite, da se kaj podobnega marsikomu lahko zgodi... pa niti ne ve, da otrok ni partnerjev..."


Linčala te ne bom, saj to ni moja stvar. Nasveta nočeš, ker že veš kaj narediti. Moje mnenje pa je, da vprašaj moža za mnenje.
Default avatar
Če se z možem en razumeta je itak brezveze da sta skupaj. Otroka pa imej, če si si ga želela.
Default avatar
Kakšne težave s spolnostjo , če si pa že imela splave? Uf nakladaš...
Default avatar
Pa kaj potem če ni možev, če sta se odtujila, se nimata rada in ne seksata, potem zakaj že sta še skupaj?
Imaš 4 možnosti
- hitro v postlo z možem, pa povej čez 3 tedne da si noseča...
- povej možu, da otrok pač ni njegov...pa kar bo sledilo pač bo
- odesli se in živi svoje življenje, donosi, rodi in vzgaja svojega otroka
- pojdi naredit splav
Default avatar
To je pa iz tiste nanizanke popoldne:)
Default avatar
plodnostjo je mišljeno
Default avatar
ja itak boš šla delat splav pa bo težava rešena!!
Default avatar
Si otroka želiš?
Če si ga, s kom ga boš vzgajala - sama ali z možem?
Če je prvo, se takoj loči in adijo.
Če drugo, mu lepo pošteno vse skupaj povej in priznej in naj se človek odloči ali lahko živi s tem ali ne.

Škoda res, da živiš v tako odtujenem zakonu...........a želiš sploh z možem ostati?
Default avatar
Z možem sta odtujena, skupaj sta iz navade?

Če je temu tako, premisli, česa si želiš od svojega življenja. Očitno se je zgodila prelomnica, ki bo vplivala na preostanek tvojega življenja.
Dobro premisli nastalo situacijo in se ne odloči prehitro, ker poti nazaj ne bo! Predvsem pa ugotovi, česa si želiš sama. Na podlagi tega se odloči.
In ne bo lahko, nikakor ne, vendar naj te to ne zmede.

Zdaj je čas, da se odločiš o svoji prihodnosti. Odloči se tako, da boš lahko s svojo odločitvijo živela mirno do konca svojih dni. Najdi dober razlog za svojo odločitev, da se boš ob trenutkih, ko boš na tleh, lahko oprla na ta razlog.

Na svetu si predvsem zaradi sebe, nekaterim je dano, da lahko osrečujejo tudi druge, nekaterim ne. Veliko se jih pretvarja, da so srečni....Le nekaj pa jih je, ki vzamejo brezkompromisno stvari v svoje roke in poskrbijo zase. Ne poznam ozadja in te ne obsojam, da si varala.
Morda pa je namenjeno, da si oba z možem ustvarita srečno življenje vsak zase, morda srečnejše, kot je bilo do sedaj, vendar skupaj...možnosti je veliko....

Pomembne pa so tvoje prioritete. Za tvoje življenje gre!

Srečno!
Default avatar
Če je vse to res, se mi predvsem SMILI OTROK.

Kako boš ti nanj gledala (spomin na avanturo), da ne omenjam, kako ga bo mož gledal, če ga bosta skupaj vzgajala, mnogi konflikti in očitki. Mala, nežna, nič kriva in dolžna dušča bo že od samega začetka vir konfliktov in ki jih bo vse otroštvo lepo pila in se z njimi počasi zastrupljala.

Dobro premisli sama pri sebi, nato dobro prediskutirajta z možem (vse okoliščine, tudi domnevne), ob tem najboljše, da si najdeta nekoga, ki vama bo pomagal (kak terapevt, psiholog, obrnita se na kak družinski center, kjer so svetovalci terapevti (v LJ, MB, Ce so)) in se odločita. Samo, naj otrok dobi zasluženo otroštvo, brez teže vajine / tvoje krivde.

Želim resnično dobro in odgovorno odločitev!

In seveda, najlažje je pomisliti na splav, kjer spet pokasira nič dolžni, ki pri vsem skupaj nič nima.
Default avatar
če se ločiš (ker te bo verjetno partner šutnil in prav je tako) hitro primi za kravateljc ljubimca,da bo za praživnino dajal, to je zdaj moderno.Čeprav je imel kondom ga bo masto koštalo dolga leta, seks s tabo.

Namesto,da rešuješ težave doma se okoli klatiš, jao jao jao
Default avatar
Jaz pa mislim, da je tale nosečnost dobra! Bosta vsaj razčistila. Ali pa si v mrtvem zakonu nameravala živeti do 80. leta?

Drugače pa poznam 5 parov, ki so skupaj prišli, ko je bila ženska noseča z drugim. Vsi imajo še skupne otroke in vsi so še vedno skupaj - že več kot deset let.
Default avatar
Kdo ve, mogoče pa ima tudi mož že kakšnega otroka kje, pa niti ne veš.

s
Default avatar
zakaj bi pa šla z možem narazen?
če pa mož doma kuha, pere, lika, pospravlja,... medtem ko ona "malce luta naokrog"...

do zdaj se je lepo izšlo,... zdaj pa...
boš pač morala živeti samostojno življenje... (saj si napisala, da je šlo samo za seks z ljubimcem, torej ne boš dobila kar ponudbe za novi zakon)
Default avatar
boga revca je napisal/a:
Težave s plodnostjo, ne s spolnostjo
LP, mali slonček.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet