Zdravstvo pri nas?

podpirate stavko medicinskih sester?

Default avatar
Delam kot srednja medicinska sestra v KC v intenzivni enoti.Delamo pa takole...Dipl. med. sestra je v int. enoti prisotna od pon.do petka od 7,30 pa do 14,30.Vse popoldneve,noči,vikende in praznike delava 2 med.sestri komplet vse od a do ž.Sporno je seveda delo,ki ga morava delati namesto dipl.med. sestre,katero ni v našem delokrogu,dela,ki se ga nismo učili,delo,za katero nismo plačani.(jemanje krvi,vstavitev intravenoznega kanala,vsa venozna terapija,asistenca pri posegih,reanimacija,sprejemi bolnikov,...)Dipl.med.sestra ,ki je dežurna(je na kliniki 24 ur)-s tem,da sta popoldan 2 dipl.med sestri NE VSTOPITA v intenzivno enoto.(razen če kaj ne rabi ali pa pride kaj vprašat)Včasih je toliko dela,da ne utegneš na wc.Pa ne pretiravam...
Na te probleme smo opozarjali že vse nadrejene premnogokrat.Dela,ki jih opravljano kot dipl.med sestra so v domeni klinike,nikjer zabeležena,dokumentirana.Imamo sindikat skupaj z dipl. med.sestrami,vse vodilne so dipl.med sestre,zato se vse to nagiba v prid dipl.med.sestram,ki imajo občutno večjo plačo.Vzdušje na kliniki je slabo,tudi srednje med. sestre na oddelkih so nezadovoljne,saj pravtako opravljajo dela,ki ne spadajo v njihov delokrog.Kako lepo bi bilo,če bi vsak delal svoje delo-saj vsak dobro ve,kaj je njegovo delo!
Default avatar
Podpiram.
Imam tvoj poklic vendar že od konca šole delam drugje ravno zaradi slabih pogojev dela v bolnišnicah.
Default avatar
nisem sicer spremljala, ampak se mi zdi, da stavkajo samo sestre v LJ KC na intenzivni negi. V čem si te zaslužijo večjo plačo kot npr. tiste v MB?
Default avatar
Podpiram.
Default avatar
Podpiram.
Default avatar
podpiram, je pa razlika v intenzivni ali pa v nekem vaškem ZD, al se motim?
Default avatar
ne delam na tem oddelku,kjer stavkajo.Upam,da bomo stopile skupaj vse srednje medicinske sestre v naši državi,ki se srečujemo s tem problemom in rekle glasen STOP temu izkoriščanju!
Default avatar
Razmere malo poznam in te povsem razumem in podpiram. In v zdravstvu in v vzgojnovarstvenih ustanovah je tu pravo izkoriščanje srednjega kadra, ki je v večini, nosi največja bremena, je bil izobraževan za najtežja dela, zasluži pa najmanj.
Ko ni visokih morajo narediti vse , ko so pa one ne smejo in skora NIKOLI se ne zgodi, da bi visoka sama poskrbela za iztrebke, bruhanje, ali pomagala pri prestiljanju, ko so srednje preobremenjene, potem gre to na račun bolnika.
Res pa, zakaj se ne zorganizirate po celi državi?
Default avatar
vesna g. je napisal/a:
no KCM ni ravno vaški ZD, čeprav verjamem, da v Lj kdo tako misli.
Default avatar
nekateri imajo dobro organizacijo
Default avatar
pa da ne bo pomote, menim, da si vse medicinske sestre v bolnišnicah, še bolj pa na intenzivni zaslužijo večje plače. Parcialih rešitev pa ne podpiram.
Default avatar
Podpiram.
Default avatar
Da, absolutno so premalo plačane glede na težavnost dela.
Default avatar
Absolutno podpiram. To, da nekdo dobi višjo plačo za enako delo, je slovenski absurd. Plača naj se dejansko delo, ne izobrazba.
Default avatar
monta je napisal/a:

V moj delokrog tudi marsikaj ne spada, pa moram delati oziroma narediti, pa delam v gospodarstvu, ne z ljudmi, tako kot ti.
Kaj ste se pa po tem učili v srednji medicinski šoli. Upam, da nikoli ne pridem tebi v roke, če se tega nisi učila.
Če stvari pač ne znaš je ne delaš, pustiš vse skupaj in vzameš lopato in greš sadit rožice.
Zdravstvo nam že brez vas pobere ogromne denarje, sedaj pa govorite, da ste opravljale šole, katere smo vam mi plačali, a v njih se očitno niste naučili nič.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
mavrični vitez je napisal/a:

trotl
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
vesna g. je napisal/a:
pridi delat v vaško ali "MALOMEŠČANSKO" torej v zdravstveni dom, ki pokriva ogromno področje pa eno sestro, dohtarja pa zadrogiranega šoferja rešilca
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
Ne podpiram stavke. zakaj? Ker si niste znale izboriti tega, da bi delale samo to, kar ste se v šoli naučile, kar je v resnici v vaši pristojnosti. Tako bi odgovarjale tudi samo za tiste napake, ki bi jih naredile pri svojem osnovnem delu, ne pa za tiste, za katere bi morali drugi!
Delajte samo tisto, kar je v vašem delokrogu, pa bo. plače pa ne morete imeti take kot tisti, ki so bolj izobraženi od vas.