Zdravstvo pri nas?

Dr. Blejec v Ljubljanski porodnišnici

Default avatar
Kakšna se vam zdi? Ste imeli kakšno izkušnjo z njo?
Default avatar
Moja ginekologinja, Z njo sem zadovoljna. Res pa je, da je pri njej gneča in se rado zgodi, da se na pregledih kar načakaš.
Default avatar
beseda "načakaš" je še milo rečeno. Jaz sem k njej hodila 6 let, potem sem se pa naveličala večnega čakanja po 5-6 ur. Pa še zelo odvisno je, kakšne volje je tisti dan. Mi je marsikaterega pokvarila.

Lp
Default avatar
beseda "načakaš" je še milo rečeno. Jaz sem k njej hodila 6 let, potem sem se pa naveličala večnega čakanja po 5-6 ur in tri minutnega pregleda. Pa še zelo odvisno je, kakšne volje je tisti dan. Mi je marsikaterega pokvarila.

Lp
Default avatar
Osorna, brezbrižna... (trenutno sem dobre volje, pa mi noben primeren pridevnik ne pade na pamet), ampak dobra zdravnica. Sem bila na rizični, jokala sem zaradi nje, ampak na koncu je brez zapletov na svet spravila moje dete.
Default avatar
Arogantna do konca, pa ne bom pisala kaj je bilo.
Default avatar
Za mene podn od dohtarja, pa če si vso svojo strokovnost nekam vtakne. Žal mi je samo, da sem prvih 5 mes svoje nosečnosti izgubljala energijo z njo in če je ne bi zamenjala, vprašanje, kaj bi bilo z otrokom. Drži se metod iz pamtiveka, ki so invazivne in mnogokrat zaradi tega rizične, medtem ko novejših, bistveno manj škodljivih, pa vsaj enako zanesljivih, metod ne uporblja in jih tudi ne priznava/tolerira. Za povrh pa še nesramna, arogantna, vzvišena, groba. Bolj za na patologijo, kot za ginekologijo.
Default avatar
Mene je pred devetimi leti šivala po porodu. Še danes se živo spominjam tistega šivanja. Kot bi bila žakelj krompirja.
Default avatar
Tudi jaz nimam dobrih izkušenj z njo....
Default avatar
bila moja ginekologinja vso patološko nosečnost. Bila sem zadovoljna, brez lažnega navdušenja in bratenja, v pravem trenutku na parvem mestu
bila je nadzorna pri porodu in mi rešila življenje. Najverjetneje tudi otroku, meni pa definitivno.
Vsaka čast ji!

In, do mene je bila človek in zdravnica na mestu!
Default avatar
O nejeni strokovnosti ne morem soditi, na splošno je zelo cenjena. Moja "socimra", zdravnica si jo je zelo želela imeti pri CR (predležeča posteljica), ker je spretna pri takšnih posegih in pacientke izgubijo tako manj krvi... Moj stik z njo; dvakrat me je prav ona poslala na CR, čisto po vojaško. Ja, osorna (ja, saj zdravniki niso plačani za prijaznost, ane :-) Ko sem jo pri drugi hčerki po UZ-ju vprašala, koliko ocenjuje, da bo otrok tehtal (rodila sem s 34. tedni), mi je zabrusila: "čez dve uri bomo otroka dali na tehtnico in boste točno vedela!" Uh, full me je pomirila :-(
Default avatar
jap, kar se tiče prijaznosti je dr. Blejec res mal slovenska verzija dr. House-a.

Ampak meni obilico sočutja, prijaznosti, trepljanja po rami in držanja za roke ne bi čisto nič pomagalo, če bi na porodni mizi umrla. In mojemu možu tudi ne.

Pa do mene res ni bila tak zmaj. Na pregledu (6 tednov po porodu) je hotla videt slike dojenčka, za tri mesce po porodu je pa prosila, da pripeljem otroka pokazat. Si je vzela čas in dojenčka pocrkljala in ga pokazala sestram. Še danes se spomne in vpraša kolk tamala kej jezika :)
Default avatar
Z njeno pomočjo rodila 2 zdrava otroka. Prejšnji gin. prijazen, pa me ta prijaznost ni daleč pripeljala - 2x rodila v 28. tednu, oba otroka umrla!

Zame je ona ginekolog št. 1 v Ljubljanski porodnišnici.

Neprijazna? Mogoče, vendar je tudi sama pokopala hčerkico, ki jo je (če se prav spomnim) izgubila v prometni nesreči, zato ji jaz ne zamerim, če je kdaj imela slab dan.
Zame se je maksimalno potrudila in tule se ji za vse še enkrat iz srca zahvaljujem!!!