govedina iz juhe
1. zreži ga na tanke rezine, posuj z začimbami, ki so ti všeč in ga naredi po pariško, torej v moko in v jajce (nič drobtinic) in ga ocvri v vročem olju.
2. zmelji ga z začimbami, namočenim kruhom, jajcem, dodaj žlico gorčice, oblikuj polpete, pomokaj jih in ocvri
3. zmelji ga z začimbami, namočenim kruhom, jajcem, dodaj žlico gorčice, oblikuj mesno štruco in speci v peči
Jovanka, mislim, da je tvoj recept, za porov burek. Se pa ne spomnim, ali je bilo original v receptu, da narežeš govedino iz juhe, ali sem jaz to sčarala:).
Grem iskat…:)
…
…
..
.
Eh, ne najdem!!! Če katera najde, naj propopa:).
V glavnem, narediš burek z porom in govedino iz juhe, narezano na 2cm velike trakce. Namesto pora lahko daš tudi čebulo, več je bo, bolj bo burek sočen. Posoliš, začiniš, spečeš, poješ:).
Zelo dobra je tudi narezana na rezine, kot zrezki in vložena v hrenovo omako. Narediš jo tako, da zavreš ene dva deci vode, posoliš, še bolje je, če daš namesto soli košček jušne kocke ali vegeto, daš notri en kos na kocke narezanega kruha, kuhaš caa pet – deset minut,toliko, da se kruh razpusti. Nato vmešaš žlico ali dve hrena iz kozarčka, ali naribaš malo korenine, nič več ne kuhaš, popopraš, lahko dodaš še malo sladke ali kisle smetane. Omaka je hitro narejena in zelo okusna. Zraven paše pražen krompir.