Forum.Over.Net

Starševski čvek

govedina iz juhe

Default avatar

hh

Včeraj zvečer sem skuhala eno okusno govejo župco.
Zdaj imam pa en velik kos govejega mesa iz juhe, pa ne vem kako naj ga porabim.
Rada bi naredila kaj za kosilo, samo ne govedine v solati.
Imate kakšen predlog kako ga porabiti, da bo okusno in dobro?
Default avatar

pariško

1. zreži ga na tanke rezine, posuj z začimbami, ki so ti všeč in ga naredi po pariško, torej v moko in v jajce (nič drobtinic) in ga ocvri v vročem olju.


2. zmelji ga z začimbami, namočenim kruhom, jajcem, dodaj žlico gorčice, oblikuj polpete, pomokaj jih in ocvri

3. zmelji ga z začimbami, namočenim kruhom, jajcem, dodaj žlico gorčice, oblikuj mesno štruco in speci v peči
Default avatar

mii

Jaz ga običajno naredim praženega, skupaj s krompirjem, zraven pa omako. Nič posebno domiselnega, ampak sem probala že več stvari narediti iz govedine, pa se ta še najbolje obnese (beri: da imamo vsi kolikortoliko radi).
Default avatar

jhuhca

Jaz ga narežem, če je kaj župce ostal vzamem to, sicer pa kakšno izi hitro varoianto. Pa mal knedelčkov not, pa makarončkov, pa zelenjavo.
Default avatar

Jovanka Broz

zmiksaj jo v multipraktiku, popraži z cebulo, popraj,posoli,daš eno žlico(dobro) na palačinko, dodaj kos sira in zarolaj ter paniraj kot kanelone. Želo dobro.
Tako pripravljeno poje tudi moj sin,ki drugače ne je govedine.
Default avatar

Kaligula

Jovanka, mislim, da je tvoj recept, za porov burek. Se pa ne spomnim, ali je bilo original v receptu, da narežeš govedino iz juhe, ali sem jaz to sčarala:).

Grem iskat...:)

...


...


..


.


Eh, ne najdem!!! Če katera najde, naj propopa:).


V glavnem, narediš burek z porom in govedino iz juhe, narezano na 2cm velike trakce. Namesto pora lahko daš tudi čebulo, več je bo, bolj bo burek sočen. Posoliš, začiniš, spečeš, poješ:).
Default avatar

Jovanka Broz

ni moj recept, verjetno je pa okusno, zakaj pa ne :-))
jaz burek delam z porom in skuto.
Default avatar

Enolla*

Kaligula je napisal/a:
To je pazoilo - na kulinariki je recept in sem ga že večkrat naredila - in tudi jaz malček inproviziram - recimo uporabim listnato testo.

Drugače pa lahko narežeš meso na lepe zrezke in jih segreješ - zraven pa kakšno omako - jogurtova z gorčico bi šla kar dobro zraven.
Default avatar

MB-1

Govedino zagrejem v juhi in narežem na rezine. Zraven naredim pražen krompir, vinsko omako in hren z jabolki.
Namesto krompirja in vinske omake, lahko zraven narediš tudi kumarice ali bučke v prikuhi in pire krompir, je tudi zelo dobro.
Default avatar

enač

Meni je pa najboljša govedina iz juhe tako, da jo narežeš na zrezke.
Posebej narediš sladko zelje v omaki in pire krompir (moja najboljša jed).

LP
Default avatar

jana11

Zelo dobra je tudi narezana na rezine, kot zrezki in vložena v hrenovo omako. Narediš jo tako, da zavreš ene dva deci vode, posoliš, še bolje je, če daš namesto soli košček jušne kocke ali vegeto, daš notri en kos na kocke narezanega kruha, kuhaš caa pet - deset minut,toliko, da se kruh razpusti. Nato vmešaš žlico ali dve hrena iz kozarčka, ali naribaš malo korenine, nič več ne kuhaš, popopraš, lahko dodaš še malo sladke ali kisle smetane. Omaka je hitro narejena in zelo okusna. Zraven paše pražen krompir.
Default avatar

*Ena Barbara*

govedino iz juhe pogrejem, narežem na rezine in ponudim skupaj s pire krompirjem in špinačo s smetano.