Forum.Over.Net

Starševski čvek

kje odstraniti otroku bradavico

Default avatar

bradavica

Sin ima dve že veliki bradavici na prstu, kar ga zelo moti pri pisanju. Probali smo že vse kreme in stvari iz lekarne pa kar ne izgineta. Peljala bi ga nekam,tudi samoplačniško če je potrebno, da bi mu to odstranili,izrezali. Ima kdo podobne izkušnje ali pa veste kam naj se obrnem? Hvala
Default avatar

cec

V lekarni dobiš zadevo za zamrznitev bradavic, tako da niti k dr. ni potrebno.
Default avatar

ammi-na

Sem na lastni koži probala tisto iz lekarne, pa mi ni odstranilo bradavice.
Se spravljam k zdravnici, da me pošlje na strokovno odstranitev, pa čas kar beži...(ni tako strašno moteča)

Otroka bi definitivno peljala na strokovno zamrznitev. Kar pelji ga k zdravnici.
Default avatar

ZDa

vsak ZD ima že bmbe z tekočim dusikom, kar pediatra vprasajte pa bo!!!
Default avatar

Enka

Pri pediatru dobiš napotnico za dermatologa, ki to odstrani. Čakalne dobe so nekje 1 do 1,5 meseca v javnem zdravstvu (pediatrična klinika, Železniški ZD) ter 3-4 mesece pri koncesionarjih. Verjetno pa te koncesionar vzame dosti hitreje, če si pripravljena stvar urediti samoplačniško (potem k pediatru sploh ni treba).
Default avatar

nehajte no

ma ne ga srat no, to ti naredi pediater sam v vasem ZD!!!! Preveri no!
Default avatar

trina 2 + 2

Pri nas ima hčera bradavice na rokah in podplatih. Zamrzovanje s tekočim dušikom (13 krat) ni pomagalo, prav tako ne nobena druga alternativa ali zdravila iz naših lekarn. Bradavice so bile naša noočna mora.

Nato sem izvedela za tekočino Duofilm, ki sem jo kupila v lekarni v Borovljah. Rezultat po enem tednu je, da so se bradavice vidno zmanjšale oz. manjše tudi izginile. Super zadeva. Poleg sem kupila še neko kremo, ki jo sami mešajo in z njimi mažeš manjše bradavice.
Default avatar

še jaz moj piskrček pristavim

Ko sem jih v šoli še sama imela, vem, da mi vsi tisti dušiki in zmrznitev niso nič pomagale (je treba večkrat iti).
Pa sem nekje prebrala, da tudi navadna šolska kreda pomaga. In sem si med poukom ko sem poslušala učiteljico, s kredo drgnila bradavico. In je zginila. Ne spomnim pa se v kolikšnem času.

Ima pa zdaj moj sin en izrastek - pediatrinja je definirala tudi to kot neke vrste bradavico - na vratu. In nama je dala napotnico za otroško dermatološko kliniko (Ul. Stare pravde).

Še nekaj drugega v zvezi s to kliniko:
Sem jih klicala. Se ne moreš naročiti po telefonu. Moraš napotnico po pošti poslati ali osebno prinesti. Če se odločiš za pošto, jo moraš dati v kuverto, kupiti znamko in jo poslati. Čez par dni sem jo dobila nazaj. Torej so jo tudi oni morali dati v novo kuverto, plačati poštnino.
In mi še vedno ne gre v glavo, zakaj je potrebna taka procedura: dve kuverti, dve znamki, poštar, čas od vseh (moj, njen)??? Zakaj ne morejo npr. tega datuma sporočiti kar po telefonu npr? Zakaj si ljudje delamo dodatno delo? Ne vem, morda je bistvo kje drugje, ampak tega res ne razumem... Zakaj si ne olajšamo stvari, kjer si lahko?

No, smo pa dobili rok čez en teden. Kar je super!
Default avatar

ne vem kaj je

trina 2+2, kako pa zgledajo bradavice na podplatih, sin ima kot nekakšno kurje oko-strdek z majhnimi črnimi pikicami. A je to to?
Default avatar

Enka

nehajte no je napisal/a:
A misliš, da pišem na pamet? Nas je šolska zdravnica pred poletjem poslala k dermatologu. In ne poznam nikogar, ki bi mu v našem ZD pediatrinja/šolska zdravnica sama odstranjevala bradavice.
Default avatar

Nala

ne vem kaj je je napisal/a:
Bom še jaz odgovorila, čeprav ne sprašuješ mene:
Ja, pri naši izgleda kot kurje oko, je zatrdlina s trdim robom in v sredi pikice. Bila sem prepričana, da je kurje oko. Pediatrinja je trdila, da je bradavica. Peljala sem jo k svojemu pedikerju, ki je zatrdil, da je bradavica in da otroci nimajo kurjih očes, da je imel že ogromno primerov in so pri otrocih vedno bradavice. Zagotovil je, da pomaga rastlina krvavi mleček, da jo enostavno utrgaš na travniku in tekočino, ki priteče iz stebla mažeš na bradavico. Sčasoma postane črna in izgine. Rastline nisem našla, tako da s tem nismo mazali. Sem pa sicer šele včeraj v lekarni v Avstriji dobila ampulo, ki zagotovo pomaga, povedano iz izkušenj kar nekaj ljudi( tudi pediker je predlagal to, če krvavi mleček ne bi pomagal). Namazali smo šele včeraj, tako da rezultata še ni, imenuje pa se Marquet (približno tako, natančno pa ne vem, ker imam zadevo doma).

Druga hči pa je imela prav tako bradavice, po celih nogah in na podplatih.
Dermatologinja je rekla, da jih ne bo zamrznila, dokler ne odkrije vzroka, ker jih je bilo ogromno in da so posledica alergije na nekaj, kar vnaša v telo ali na zunanji dejavnik. Alergijski testi so pokazali, da ni alergična na čisto nič. Je pa punca trenirala plavanje in je zaradi širjenja bradavic nehala. Ko je nehala, so bradavice brez krem in zdravil izginile. Dejansko je bila alergična na bazensko vodo.
Že pred tem, da so ostale bradavice po telesu izginile, pa sem ji tiste na podplatih odstranila z eteričnim oljem čajevca (mazali smo 14 dni zjutraj in zvečer). Pediker je rekel, da je to še en pokazatelj, da je šlo dejansko za alergijo, ker čajevec pomaga pri alergijah.
Default avatar

šaja

Mojemu sinu(najstniku)je zdravnica napisala katero kremo naj si kupi in sicer v Avstriji.Je rekla,da je najboljša in res pomaga. Sicer pa sem že slišala za to kremo in preverjeno deluje.
Še danes bom napisala kako se kremi reče,se zdaj ne spomnim.

Pa še en nasvet.Tudi sama sem kot osnovnošolka imela bradavice po roki,kar me je zelo motilo.Pa je enkrat omenila starejša gospa,da pomaga "slina od polža".Meni je pomagalo,sina pa ne morem prepričat.
Default avatar

brada-vice

Zivjo,

enako težavo smo rešili z jemanjem homeopatskih kroglic, ki smo jih dobili v lekarni Arnika v Škofji loki.
Default avatar

pomagavka

Ko sem svojega otroka z veliiiko bradavico na nožnem mezinčku peljala pokazat najbolj znanemu slovenskemu lepotnemu kirurgu (takrat je še delal v javnem zdravstvu), je rekel, da tako male nogice ne bo rezal in mi dal sledeč recept: nabereš smrekovo smolo in jo v posodici nad ognjem segreješ. V obliž izrežeš luknjo v velikosti bradavice in obliž nalepiš okrog bradavice tako, da ta gleda ven skozi luknjico. Bradavico namažeš s smolo (toliko vročo, da se otrok ne opeče). Čez zalepiš še en cel obliž in pustiš, da se zadeva "paca" čez noč. Naslednji dan je skupaj z obližem odpadla tudi bradavica. Ni bilo nobene ranice in čez par dni ni bilo več nobene sledi o kakšni bradavici.
Default avatar

mamasaša

Zdravo!

Sem prebrala, da so te pošiljali že vsepovsod, in v lekarno po najrazličnejše pripravke.

JAz sem jo imela na prstu. Mazala sem si s kredo in tisto rastlino (nisem bila preveč vestna, priznam), potem sem kupila dušik, pa tisto, ki se namaže kot lak za nohte in nič ni pomagalo.

Pomagalo pa mi je naslednje: zvečer sem si na bradavico zalepila česen, ja strok česna sem olupila, pa narezala na tanke lističe, in si ga za čez noč zalepila na bradavico. Par noči zaporedoma. In čez mesec dni je izginila.

Bodi pozorna, da čvrsto zalepiš direkt na bradavico, saj se je meni enkrat, ko sem postrani zalepila, česen prestavil na zdravo kožo in sem tam dobila mehur, kot da bi se opekla.

Ampak je pomagalo, najbolj naravno, brez kemije, stroškov in nepotrebnega letanja okoli zdravnikov in podobnih.

Poskusi, če najmanj imaš za zgubit.
Default avatar

siva

tudi pri obeh mojih sinovih jo je zamrznila zdravnica v ZD. Pa saj to niti nič ne boli. Obema je pomagalo in jih več nimata. Je pa res, da sta imela le vsak po 1, na prstu roke.