Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

britje....punce,na pomoč!!

Default avatar
imam problem. Dlačice...oziroma kar konkretne dlake. no, problem nastane,ko se obrijem...katastrofa! Če uporabim novo britvico, sem vsa krvava (krvave pikice). ko pridem izpod tuša, sem moram vsa poflajštrat, da ne izkrvavim. Potem se seveda naredijo krastice, ki jih z naslednjim britjem odstranim in tam spet začne teči kri. ne vem....zgleda da imam občutljivo kožo al kaj? al je suha? ker so dlake močne, si pač ne morem privočliti, da hodim okrog kosmata kot mamut ;) torej....ali ima katera kakšen nasvet? poskusila sem že s pilingom, pa ni bilo nič drugače. bolje je, ko uporabim že 10 x rabljeno britvico ;) ah ja....
Punce....kaj mi je storiti??
Default avatar
Kupi depilacijsko kremo ali pa pojdi h kozmetičarki na vosek. Vosek sicer stane, a saj greš lahko le vsake toliko, ker drži dlje časa. Sicer pa krema.
Default avatar
Depilirat se začni, potem bodo dlake mehkejše in vedno manj vidne.
Default avatar
Imam zelo podoben problem. Sem poskusila z depilacijsko kremo, je izgledalo prav lepo, ampak kaj, ko so se mi potem pa ful ful dlake vraščale. Isto je bilo po uporabi silkepila.
Kakšen nasvet?

LP, onaa
Default avatar
A različne brtivce si poskusila? Meni nekatere ne ustrezajo, npr. z nekaterimi se hitreje urežem.
Default avatar
Brij se v bani med kopanjem ... da je koža mehka, mora bit omehčana ... Jaz se tudi porežem z novo britvico, če si samo zmočim predel in pobrijem. (Prej se namažem kar z milom, nimam pene ali kaj podobnega). Po bvritju se pa namažem še z Bodyfreshem od Justa in je to to. Naj krema za mnogo stvari.
Default avatar
uporabljam wilkinson, ki je za mrežo. ne brije nič slabše ampak se manj poržem. z novo britviso se bolj narahlo, tastare pa pritisnem na kožo. uporabljam gel za britje od dm.
Default avatar
hvala vsem!
ja, z depilacijsko kremo sem se že, ampak ima tako neprijeten vonj,da je joj! pa še vraščene dlake imam potem. tudi z aparatom-depilator,ki populi dlake-sem se že, pa so ble tudi vraščene..pa še boli!! :( vosek...drago! pa dostikrat bi mogla it,ker so močne. tako da ostane le britvica.
a uporabljate izrecno britvice za ženske,ali tudi mogoče za moške?? ker imajo bolj trde dlake...zato sem mislila.
Brijem se pod tušem...najprej se stuširam,namilim,sperem,potem še enkrat namilim, in obrijem. ampak še vedno nič boljše. po kopanju se nič ne namažem s kakšno kremo,ker se bojim da bo še slabše...pa še vsa sem polepljena z belim trakom ;) takrat je bolje da skočim kar v pižamo pa spat ;) da me fant te vidi ;)
ZAKAJ NE POGRUNTAJO KAKŠNO KREMO KI UNIČI KORENINO??!! PA TOLK JE ŠLA ZNANOST NAPREJ....NO, SEJ POTEM BI BILI PA MNOGI BREZ DELA, ANE..

IN KAJ ZDEJ??
Default avatar
Meni se je enkrat koža na nogah po britju tako vnela, da sem šla k zdravnici in dobila klimicin in še nekaj za mazat. Ko sem zdravnici malo jamrala, da sem ja uporabila kao super lady britvice posebej za ženske, je rekla, da so te britvice navadno sranje in da naj kupim najdražje oz. najboljše britvice za moške. Zdaj kupujem gilete mach3 :))) in nimam nobenih problemov, niti po britju nog na suho ( ko popravljam kaj, ko se mudi :). Po britju pa noge namažem s Cool blue gelom.
Default avatar
Vedno kupujem moške britvice, ker se mi zdi, da so ženske čisto zanič.

Kot piše slievenamon, kupujem dražje britvice, ponavadi gillete.
Default avatar
Kaj pa rešitev za vraščene dlake?
Default avatar
onaa.....imava iste probleme....

jaz sem jih ven cukala in izpulila ;) grozna,ja vem, ampak kako naj jih drugače ven dobim?? piling ne naredi čudeža, na žalost.
ne vem, zakaj te dlake sploh še obstajajo, saj jih vendar ne rabimo več....evolucja pa taka :)
Tudi ti uporabljaš najboljšo moško britvico?
Default avatar
ja, tudi jaz imam kar mach3.
piling meni tud ne pomaga. če jih pa ven pocufam, so pa spet rdeče pikice in posledično krastice, ki jih ponovno posnameš z naslednjim britjem. Pa še vraščene se mi pogosto zagnojijo - nastane mozoljček.

Ja, kriza je to. Moj me sicer prepričuje, naj se ne sekiram, ampak kratke hlače in kratko krilo pa vseeno oblečem le za doma...
Default avatar
evo...kot da bi brala mene.... tudi meni se naredijo rdeče pikice, še posebej če je toplo. zgleda da je koža bolj občutljiva. ah..sej tudi moj pravi,da nisem edina in da ga ne moti, ampak jaz pač moram vsake tolko naredit "generalno" ... rezultat je pa porazen. Poleti je pa sploh kriza,ker si ne upam dosti nog pokazat... pa sem v dolgih hlačah,če se le da ;) no, bom kupila še jaz eno moško "kosilnico", pa bomo vidli,če bo kaj bolje. imaš tudi pri tej britvici (mach3) še vedno probleme?
jaz na vosek ne grem....sem enkrat doma probala....ufa!! boli!! pa tud z depilatorjem,ki sem ga zastonj kupila (ker ga ne morem rabit), si ne morem pomagat,ker tudi grozno boli!
kaj bova naredile?
Default avatar
ma jaz nimam lepih gladkih nog brez pikic po nobeni britvici pa verjemi, da sem jih že ogromno sprobala. Mi je pa mach3 še najbolj.
Jaz sem si kar nekaj časa rihtala z depilatorjem - prvič ful boli, drugič že manj, tretjič skoraj nič. Samo je bilo pa potem toliko vraščenih, da groza. Po moje bi bilo isto z voskom, ker jih ravno tako izpuli.

Ja, po moje edino, kar nama preostane, da se skušava sprijaznit s tem in se poskusit ne sekirat. Samo.... meni to po moje ne bo uspelo.

lp
Default avatar
ja..maš prav. če naju je bog tako ustvaril,potem tako pač mora biti. mogoče pa bojo kmalu pogruntal kakšno super extra žaubo, ki bo vse dlake pomorila!
saj zdej prihaja jesen, pa mraz, pa ne bo treba več nog kazat ;)
Default avatar
Poceni britvice so zanič.Zdi se mi, da je težava v neprožnosti rezil. Priporočam Gillete Venus, eno miljenje, spiranje mila skupaj z dlakami. Mazanje z mlekom za telo šele naslednji dan, da si koža čez noč opomore. Še naslednji dan sledi domači peeling - mešanica soli (ena pest), olivnega olja (ena žlička) in malo tople vode. Nanašamo na umito kožo in speremo s toplo vodo, brez nadaljnega miljenja. Koža je neverjetno mehka in gladka. Četrti dan spet brijemo.
Default avatar
venus....hvala za recept! Doma imam sol, nerefinirano, direkt iz solin...celo kilo ;) a lahko to porabim?
katero mleko za telo priporočate?
Default avatar
bog je mislil, da bomo bogate, smo pa kosmate!!! :)))
Default avatar
hahaha, bombetka, si me pa nasmejala.
To kuro s soljo bom pa tudi jaz poskusila.

lp

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek