Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

Ali vaši možje to od vas pričakujejo?

Default avatar

Vilijeva Maja

Zanima me, ali vaši možje od vas pričakujejo, da boste skuhale kosilo oziroma večerjo. Je zanje to samoumevno? Za tiste, katerim ni samoumevno, pa vprašanje, kdo pri vas doma kuha.
Default avatar

mama2831

Pri nas je že od nekdaj samoumevno, da skuha tisti, ki je doma. Če sva doma oba, kuha tisti, ki nima drugih obveznosti (s pranjem in likanjem, otroci...).

Meni se je to od zmeraj zdelo samoumevno, verjetno zato, ker je tudi moj oče skuhal, ko je bila mama v službi. Zanimivo, čeprav tast ni nikoli stopil za štedilnik, je bilo tudi mojemu možu samoumevno, da on skuha, če je doma.
Default avatar

bubamara

Ni samoumevno.
Zjutraj se zmeniva, kaj bo za kosilo. V ta pridnih časih sem celo delala tedenski jedilnik. Če nimava časa, povem, kaj bo za kosilo. Torej je kljub vsemu na mojih plečih, da skrbim za nabavo hrane (no, vsaj za spisek) in izbiro jedi.
Kuhanja se loti tisti, ki prvi pride domov. V pomivalca pospravi tisti, ki ne kuha.
Oba raje kuhava kot zlagava v pomivalec.

V nedeljo se pa dostikrat zgodi, da kuha on, pa čeprav jaz medtem izležavam na kavču.
Default avatar

peie

Bolj kot ne je samoumevno, da kuham jaz. Mož ima pač drugačne zadolžitve. Žar pa je njegova domena, tako da poleti velikokrat poskrbi za kosilo. Večerja je pri nas po principu "postrezi si sam"
Default avatar

acjom

Vedno sem kuhala jaz; možu je bilo to samoumevno. :))
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

binki

Pri nas je samumevno, da skuha tisti, ki je prej doma, oz. ima čas. Se pa zvečer prej domenimo, kaj okvirno bo za kosilo.
Večerje pa nikoli ne kuhamo.
Default avatar

*katka*

Nikakor. Pri nas med tednom nikoli ne kuhamo kosil, za večerjo pa kaj na hitro (testenine, jajčka, pohan sir, popečeni kruhki ipd.). Včasih skuham jaz, včasih on - se vsakič sproti zmeniva. Če sem jaz kje zunaj s hčero (na igrišču, na obisku...),potem vedno on skuha, če sva pa oba doma, pa kakor se nama ljubi (približno pol pol). Včasih pa se ne da nikomur in naročimo pico ali pojemo namazan kruh:-)

Ob vikendih pa ponavadi en pelje hči dopoldne kam ven (na igrišče, sprehod, živalski vrt, na bazen), drugi pa v miru skuha kosilo. Ponavadi se jaz odločim, kaj se mi bolj da:-)

Pri nas je samoumevno samo to, da mož skrbi za posodo in sprehajanje psa, jaz pa za perilo in otroka vedno vozim v vrtec. Ponjo hodiva pa izmenično - kadar lahko on konča pred mano, on, sicer pa jaz.
Default avatar

tudi

mama2831 je napisal/a:
pri nas tudi tako;
Default avatar

JasminaM

Med vikendom kosila kuham jaz, mož pomaga kaj olupit, pripravit, narezat, .... med tednom, če je kuhana večerja pripravim jaz, če je samo kaj iz hladilnika pa kakor je, večkrat skoraj on, kot jaz.
Meni ni problem skuhat, večji problem se mi je zmislit kaj skuhat, tako da ga bolj za to sekiram kaj naj skuham....
Default avatar

Samoumeven?

Nič ne sme biti samoumevno, ampak vse dogovorjeno.
Default avatar

afna002

sicer nisva poročena, vendar...lepo je če je skuhano, da pojeva kakšen topli obrok na dan, vendar tudi on rad kuha, tako, da ne pričakuje, da bom vedno in samo jaz kuhala.
Default avatar

*registrirana

Ne, mojemu mozu ni samoumevno.
Kuhava oba. Skuha tisti, ki ima vec casa ali pa tisti, ki bolje skuha kaj, kar si zazelimo jesti. Npr. moz naredi neprimerno boljsi prazen krompir in pito kot jaz, zato je to v njegovi domeni, jaz pa naredim veliko bolje zelenjavo in omake kot on, zato je to v moji pristojnosti. Pa malo kombinirava, pa je.

Ce bi bila jaz ob treh iz sluzbe, moz pa ob petih, bi mi bilo samoumevno, da jaz skuham. A da ga cakam do petih, da skuha kosilo???? Bi umrla od lakote.
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar

he he

afna002 je napisal/a:
On potemtakem pričakuje, da boš večinoma ti kuhala, on pa samo, ko mu bo?
Default avatar

marička špička

žal je pri nas samoumevno, da kuham jaz, pa četudi on medtem leži na kavču. Lahko ga pošljem edinole v klet po kakšno malenkost ali na vrt, včasih skuha otroku kakšno hrenovko ali jajček,morda testenine, če je golaž že pripravljen, morda me 2x na leto preseneti in naredi kosilo v pečici. Večkrat poleti pa pripravi kosilo na žaru, to je pač njegovo.
O, ap še kako bi si želela, da bi pri nas kuhal tisti, ki je prej doma, ampak po 10 letih prevzgajate nekoga...
Default avatar

He, he,...

...Pri nas je pa tako, da to pričakujem od moža - no ...pomagam mu pa vedno...., če ne delam česa drugega...
Kuhamo pa čez vikend, drugače doma ne jemo....:)
Default avatar

vese lala

večinoma kuha mož, ker to počne zelo rad, tudi, če prideva oba utrujena, jaz lahko malo polenarim, on pa se vrti okrog štedilnika, da je veselje gledat in še bolj jest:)

in kot vidim - kuha precej več moških (ali vsaj pošteno delite delo), kot bi človek pričakoval. sem pa mislila, da je samo moj tak biser:)
Default avatar

anja 230

Mož pričakuje, da skuham jaz, ker pa prideva domov skoraj istočasno, je to praktično nemogoče - zato mu rečem naj je v službi ali pri tašči, ker jaz jem v službi. Tako da zelo redko kuham. Čez vikend pa ponavadi kuha mož, jaz pa mu pomagam.
Default avatar

hehehehe

he he je napisal/a:

Daj preberi si še enkrat, pa se potem reži!
Default avatar

dadi22

Kuha samo mož, včasih njegova mama prinese že kaj pripravljenega, včasih pa gremo kam jest in se pustimo "razvajat" :)
Default avatar

~~metuljčica~~

Res zanimivo, kako so se spremenile navade oz. moški. Še pred 20. leti je kuhalo neprimerno manj moških. Sem mislila, da je moj eden redkih, ki z veseljem kuha in mu ni samoumnevno, da bom kuhala jaz (kao kuhinja je ženska domena). Verjetno sem imela tak občutek, ker moj oče ni nikdar kuhal, brat pa šele sedaj pri 25. skuha testenine, naredi pire, pač bolj preproste jedi.