Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Se odpravljate na morje ali smučišče? Ali pa ste se od tam že vrnili in bi radi delili svoje vtise?

Dostopnost otroške hrane v mestu Nikiana/Lefkas/Grčija

Default avatar

*piškotka*

Čez nekaj dni z družino potujemo na počitnice na grški otok Lefkas, natančneje v mestece (vas?) Nikiana.
Ker imam majhnega otroka, sem nameravala s seboj vzeti sadne in zelenjavne kašice (koristili bomo namreč nočitev z zajtrkom). Zdaj pa se mi je malce zataknilo pri prtljagi. Omenjene kašice so zaradi pakiranja v steklene kozarčke precej težke.
Na žalost imam na voljo samo nek predpotopen kovček, ki že prazen tehta skoraj 10kg. Če temu prištejem še kašice, grelnik za vodo, plenice, plavalne plenice,.. kar krepko presežem dovoljenih 20kg. Po pravici povedano se mi zdi tudi malce nesmiselno s seboj jemati ves ta "potrošni material":)

Klicala sem na agencijo in povprašala kako je s trgovinami v zgoraj omenjenem kraju. Če bi vedela, da bom lahko plenice in otroško hrano kupila tam bi seveda to tudi storila. Na žalost v agenciji ne vedo nič o tem. Govorila sem celo z vodičem, ki mi je povedal, da bom lahko vse to kupila, ampak v mestu, ki je oddaljen 7km, prevoz do tja pa ni organiziran.

Ker prvič potujem tako daleč na počitnice nimam pojma, kako bo to zgledalo:) Prosila bi, če mi lahko kdo od vas posreduje informacijo o dostopnosti hrane in plenic v Nikiani.

Hvala za odgovore.
Default avatar

Zima1

Mi smo pred leti v Grčiji najeli avto in šli na potepe. Ne vem pa, če je to možno v vseh krajih.
Default avatar

25.08.

Plenice kupi na letališču in ne obremenjuj prtljage. Sadje pa je povsod, tako da ne razumem pomena kupljenih kašic.

Najet avto in raziskovat otok je pa itak čar Grčije.

Ne boj se. Po podatkih za zadnjih 50 let ni znano da bi v Grčiji kdo zaradi lakote umrl. Uživajte
Default avatar

ojli

Živjo!

Mi smo bili v tej vasici letos na dopustu z dvema otrokoma, 4 leta in 1,5 leta. V vasici je nekaj trgovin, kjer se dobi plenice in otroška hrana v kozarčku, sveže sadje in zelenjava. Odvisno od lokacije vašega hotela, od našega smo do trgovin pešačili. Res pa je, da otroške hrane nismo kupovali posebej, kupovali smo predvsem sadje. Koliko pa je star vaš otrok?

Približno 10 km od Nikiane je Nidri, kjer je trgovin ogromno. Do tja se pride z lokalnim avtobusom (poceni, vozi na pol ure do uro - priskrbite si vozni red). V Nidri se splača tudi zaradi cenejšega najema avta in raznih izletov (velika ponudba) z ladjico.
Default avatar

*piškotka*

Hvala vsem za odgovore. Zdaj se bom lahko brez skrbi odpravila na počitnice:)

Zima1 in 25.08. - tudi jaz sem želela najeti avto in malce raziskati otok, vendar je mož proti, ker ima takšno službo, da je 8h/dan v avtu.

Ojli - hvala za informacije iz prve roke. No, saj če do Nidrija vozi avtobus, potem res ni problema - se bomo pač odpravili na izlet en dan in nakupili kar potrebujemo. Moj sin je star 1 leto in ker bomo v hotelu koristili samo nočitev z zajtrkom bi v času kosila potrebovala nekaj mesno-zelenjavnega. V takšnem primeru kašice res pridejo prav:)