Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

kosilo sedemmesečnika+suho sadje

Default avatar

iris2

Živjo!


Gosto hrano našemu 7 (no, skoraj 7,5) mesečniku smo, zaradi nedonošenosti, začeli uvajati šele pri 6 mesecih, in bomo kmalu, poleg dveh malic, uvedli kosilo, pa me zanima kako pripravljate kosilo; vse skupaj (recimo: riž+meso+zelenjava) zmiksate ali pretlačite, kot eno kašo, ali posebej servirate vsako zadevo?
Pa še glede suhega sadja, ali lahko skuham suhe marelice ali slive in jih dam kot kašo, mogoče zraven skute (ki jo sicer še nismo probali, ampak jo bomo, tako kot jogurt, kmalu).

lp

iris2
Default avatar

desetica

Mi skuhamo vse skupaj v eni posodi kakor nekakšno enolončnico-v začetku smo pasirali, nato pa samo pretlačili z vilico. Seveda pa ne kuham skupaj npr. špinače in krompirja...

suho sadje kar poskusi-kuhano je zelo sladko in ga pri nas obožujemo--mogoče ga skuhaš skupaj z jabolki in potem dodaš par žlic kakšne žitne kaše (ovs. kosmiči ipd.) za zgostit.

LP
Default avatar

čuri

Tudi jaz sem oz. še vedno kuham za kosilo kar vse skupaj (zelenjava, meso, riž, ...), res kot nekakšno enolončnico in nato pretlačim z vilico in mali ful uživa pri jedi.
Suho sadje pa skuham kot kompot, vodo spije, sadje pa pretlačim, pomešam s skuto, jogutrom, ali pa zmešam z naribanim jabolkom.
Dober tek.
Default avatar

Buška

Iris, ne kuhat suhega sadja, uničila boš zdrave sestavine. Marelice namoči čez noč, vodico naj popije marelice pa pretlačene dodaj skutki. NE KUHAT, je škoda.
Ajha kupi pa tiste brez konzervansov in e-jev, v Maercatorju jih imajo, samo sušene so. Take komot sveže je.
Default avatar

pikecMB

Pa še nekaj je zelo dobro: da je suho sadje nežveplano. Pač ni tako zapeljivo lepe barve, definitivno pa je edino dobro za organizem malčka.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic