Starševski čvek

sex med tem ko otrok "spi" v istem prostoru

Default avatar
Na to temo nisem imela časa prej replicirat, pa sem jo odprla ponovno.

Vsem staršem, ki mislijo, da jih otroci ne slišijo in da ne trpijo ob tem, bi položila na dušo, naj se s svojimi vretniki enkrat pogovarjajo na to temo in marsikaj bodo izvedeli.

Sem veliko delala z majhnimi otroki - ti ob igri povejo in pokažejo kaj doživljajo, čega jih je strah - med drugim kako mami telovadi in očka skače po njej, kako dihata in pihata...
Če ne bi bilo srhljivo, bi bilo celo smešno. To je spolna zloraba.

Tistim zagovornicam, ki so prepričane, da one poznajo svojega otroka in bi slišale če se zbudi - te sigurno ne sexajo za svoj užitek, sprostitev...ker drugače ne bi mogle spremljat otrokovega spanja! Torej sexajo samo za izpraznitev mošnjička! Pa ste še kar prepričane, da delate prav.
Komu prav?
Default avatar
pa kaj nam zdaj nabijaš slabo vest, mislim, da že vem, kdaj otrok trdno spi
Default avatar
Mi smo 4 spali v isti postelji (jaz, sestra in starša), bila sem v mali šoli in enkrat sta seksala, medtem ko sem spala na mamini roki... ja, spominov na njune akcije imam ogromno in so grozni, pa recite kar hočete. Seveda sem šele kasneje seks uvrstila na svoj seznam miselnih pojmov. Medtem ko je bil seks po TV nekaj nagravžnega, ob takem prizoru sva morali s sestro zapustiti prosto. In ja, očitala sem tudi že mami po toliko letih, ker je ... ne znam povedat. Mali otrok tega ne razume in to je nasilje nad njim, pa recite kar hočete.

Sama imam s fantom lepo (tudi spolno) življenje, ampak pred otroki (tudi če trdno spijo... bla bla, to si lahko nekam vtaknete, ker med seksom pač ne veš, kdaj se otrok zbudi) pa nikoli ne bi seksala. Brez zamere, ampak ste nasilni, če to počnete. Še vedno vam ostaneta kuhinja, hodnik, ko ste že tako oh in sploh razigrani...
Default avatar
Povprečna MON-ovka
- je stara okrog 30 let
- nosi konfekcijo 36
- je univerzitetno izobražena
- ima nemogočo taščo
- ima 3 otroke, od katerih sta drugi in tretji nastala v ptičji hišici
- ali pa ima vsaj 5-sobno stanovanje (pri starših) in gradi hišKKo
- ne seksa v prostoru, v katerem spi dojenček ali mačka, opravlja pa potrebo pri odprtih vratih in menjava vložke v dnevni sobi
- ...
- ...
- ...


:-)))))
Default avatar
tudi jaz se spomnim sopihanja in vzdihovanja iz sobe... bilo mi je grozno, stara sem bila okrog 6 ali 7 let. Neko čudno sovraštvo, jezo, žalost, ne vem kaj vse sem občutila, ko sem to poslušala. Otrok pač naj tega ne bi vedel ali celo videl pri starših v tako rosnih letih. Nisem brala spodnej teme, lahko samo rečem, da tega ne mislim počet svojim otrokom.
Default avatar
Nečakinja je večkrat povedala, kako ne more odpustiti staršema, da je spala v spalnici, onadva pa sta ponoči, misleč, da trdno spi, seksala. Pravi, da so bili občutki grozni in da jima, kljub temu, da sta ljubeča in bi zanjo naredila vse, to zelo zameri.
Sama teh izkušenj nimam, z možem pa nikoli nisva seksala v prostoru, kjer bi bil prisoten otrok. Nama je to po prvem letu starosti nekaj nepojmljivega. Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da gre za spolno zlorabo. Če bi slišal in videl neko tujo teto in strica, bi bilo za otroka najbrž manj boleče, kot če pri dejanju, ki mu je čisto tuje, sliši ali vidi starša.
Mislim, da so pri tej temi bolj merodajni vtisi otrok, kot pa staršev. In ti vsi po vrsti govorijo o dokajšnji travmi.
Default avatar
enaNika je napisal/a:

:-))))))

To bo držalo, ja, le da si pozabila omeniti da povprečna monovka po rojstvu otrok sploh ne seksa več (bog ne daj v spalnici kjer spi otrok), ker s tem povzroči otroku velike travme in zelo grde spomine katerih se otrok spominja še dolgo po tem ko ni več otrok in zaradi tega je njegovo spolno življenje ogroženo ali pa ga sploh ni.
Default avatar
ena taka*** je napisal/a:
Mogoče smi, ko začneš seksat, a ne bodi tako prepričana, da spi do konca....

Jaz sem (očitno) tudi spala, ko sta začela... so me pa šumi velikokrat zbudili... Sem se pa pretvarjala, da še vedno spim (nisem imela pojma, kaj naj drugega naredim???) in verjetno sta starša mislila enako, kot misliš ti.......
Default avatar
torej, zvečer prižgem luč, se spravim na deda in začnem kričat, otroci me pa gledajo zraven. Sedaj pa kličite na socilano, da mi vzamejo otroke. In imajte izpopolnjen dan v zavesti, da imate enine pravi in vse veste. LP
Default avatar
Le kakšen človek si, da lahko seksaš med tem ko otrok zraven tebe spi in kot je ena že napisala, nimate pojma kaj otrok vse vidi, sliši, samo ne podcenjujte jih! Preberite kakšno strokovno knjigo na to temo in kmalu vam bo jasno kako in kaj. Marsikateri otrok ima zaradi taksnih primerov kasneje travme in posledice, kajti on ne razume vzdihe in krike kot da so to slad uzitkov, seksa, temveč si vse razlaga po svoje in to že zelo kmalu, četudi še ne govori, hodi in ostalo. ne ga srat no, seksejte ko ste sami madona ali pač ne!!!

Otrok vam tega najprej ne more povedat, ker se ne zna govoriti, nato ko bo znal govoriti vam tega ne bo povedal, drzi v sebi in njegova duša lahko zelo trpi, prosim lepo, ste res taki egoisti?
Default avatar
tako mali otrok bi sigurno kaj pokazal skozi igro, obnašanjem, če bi kaj videl. Ja, najbolje bo 30 let ne seksat, kaki egoisti pa smo! Carkanijansko se žrtvovat, ker sicer bo otrok sigurno imel hude travme in potem še izgovorov za glavobol ne rabiš za moža. Juhu.
Vem pa, da nekaterim ni mar, če jih otrok slučajno gleda, se zbudi, samo da se zadovoljijo. Tak primer je bil v naši vasi, ko je mala razglagala okol, onadva pa nič...
Default avatar
aja, odgovor na prvo vprašanje: sem zelo zelo slab človek, to ste tu tako že ugotovile.
Default avatar
mala* se pri vas seksa le zvečer in to le v postelji in po možnosti še misionarja ane..daj mal več domišljije uporabta in verjamem da vama ob otroku ne bo treba več sesksat no, ma kako se sploh lahko sprostiš, če ti zraven spi otrok, vaa to mogoče paše, da vaju nekdo opazuje al kaj...ma kje jaz žvim...rajš ne seksam pa 30 let ja, če bi to mogla res lih tisti čas ko otrok spi, ni govora, ti itak nimaš pojma ali otrok spi ali ne, ker SEKSAŠ!!!
Default avatar
Mala tako malo dete nato vse to kaže skozi igro ja, toda ti tega itak nisi sposobna opaziti, ker to opazi le strokovnjak, če prej ne pa vrtec, ko jim otrok v svoje žargonu govori in nakazuje kaj doma gleda, vidi, vzgojiteljice izvemo vse, ampak kaj naj to govorimo staršem, ste nore? Raje se delam da nič ne vem in mislim svoje.
Default avatar
No, še jaz se v to vrsto postavim. Če je že odprta.

Pa mi naj nekdo razloži, kako to enoletnik ali dvoletnik naredi, da skoz pri miru spi. Ima oči zaprte. se ne premakne - in na tem mestu, ja pri seksu ne mislim sam na to, kdaj pride meni, kdaj mojmu ampak sem pač pozorna na to, kaj se dogaja okrog.

Nihče mi ne bo povedal, da bo tako majhen otrok samo opazoval in nazaj zaspal. Če NIKOLI sam ne zaspi. Pa naj bo podnevi ali sred noči.
Mah dajte no. Komplicirate brez primere! Vidite grozo in strah tam, kjer je ni!

Oziroma, ja zgleda, da na mon hodijo večina takih, ki so gledal starše pri seksu in se vam res na psihi pozna!!
Default avatar
mala* je napisal/a:
Ni nujno, da bi pokazal. Jaz baje nisem, ker moja dva nista imela pojma, ko jim kasneje, že v najstniških letih povedala, da sem počutila grozno, ko sem se zbudila zaradi seksa. Bila sta šokirana.

Namesto, da se repenčiš in zganjaš užaljenost, pa raje vzemi izkušnje drugih kot dobronamerne in vsaj poskusi pomisliti, da mogoče pa nimaš 100 % prav. V dobro tvojih otrok.
Default avatar
za malo,.,. je napisal/a:
raje se delaš da nič ne veš? Sijajna vzgojiteljica, hvalabogu da nisi naša, meni vsaj povejo v faco, kaj mi imajo. Sicer pa enkratno, če bi bil otrok spolno zlorabljen, bi se tudi delala, da nič ne veš. Aja, ti si taki strokovnjak, da to ločiš...
Default avatar
ne seri mala je napisal/a:
Spet ena, ki bi me rada dala v kalup, pa ti žal ne bo uspelo. Veliko jih je že poskušalo... od takih do župnikov...
Default avatar
bom sigurno še bolj pozorna, to vzamem na znanje, sicer pa se v kratkem selimo in tega ne bo več treba. Bom lahko celo sproščena zraven.

Ampak takih izpadov, kot jih imajo pa nekateri tukaj gor, pa ne sprejemam.
Default avatar
Meni je pa sestrična pred kratkim povedala (zdaj je stara že 30 let), da se spomni akrobacij svojih staršev in da je bilo daleč od prijetnega. Pa je bila zelo majhna, ko sta mislila saj otrok ne ve zakaj se gre... Pa se vsega spomni, vsega sopihanja ki je zanjo trajalo v neskončnost..

Sama pa teh spomniov hvala bogu nimam.

Najbolje bi bilo vprašati kakšnega psihiatra ali je to prav ali ne ali škodujeotroku ali ne. Je pa res da se otrokovo dojemanje sveta in vzorci oblikujejo do 5 leta starosti.