Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Peugeot 407sw - izkušnje?

Default avatar

simoncica23

Oj!

Kupujem avto, karavana ki je dovolj velik za našo 4 člansko familijo in vso prtljago ki jo vlečemo seboj.
Všeč mi je Peugeot 407sw diesel, vendar mi nekaj ne gre skipaj. Prodaja se jih kar nekaj na cesti jih pa skoraj ni!
In me sedaj zanima, če ima kdo ta avto, da mi malo pove o porabi, kvarljivosti...
Kupila bi rabljenega tam okrog 2005 letnik.

Rada bi slišala minuse in pluse tega avtomobila.
Hvala že v naprej in lp
Default avatar

B *

s P407 nimam izkušenj ... s P307 smo imeli pa samo sranje ... skos nekaj .. od pleha do elektronike, nič ni štimalo ... in nikdar več nebi kupila Pežoja ... smo šli na japonce in ni nam žal.

se oproščam ... ampak na Pežo imam res slabe spomine :)
Default avatar

jadralka

Moja hči ima že tretjega Peugeota, z nobenim nobenih težav. Prva dva je imela vsakega po 5 let.Nima pa karavana.
Default avatar

tudi peugeot

No, da se malo postavim v bran Peugeotu: imamo 206SW, brez enega problema ze par let (nabavili rabljenega), poznam lastnika 307SW (pa prej že dva Peugeota), tud brez problema, pa še ene dvah, treh se tko na brzino spomnim. Ne poznam pa nikogar, ki bi imel s Peugeotom probleme.
Default avatar

smeškica

Mi smo ravno kupili peugeot 407 sw diesel l. 05 in smo zelo zadovoljni. Prostora je dovolj, poraba pa tudi mala ko se ga navadiš (smo imeli prej bencinarja ). V glavnem men osebno je zelo vredu in mi ni žal da smo ga kupili.
Lp
Default avatar

enaxy

kupili 407sw jan 2005 (to so bili izmed prvih pri nas), imeli kar nekaj časa težave s neko črpalko ali nekaj takega (pri določeni hitrosti se je pojavil napis depolution system failed in še nakaj zraven in je avto "zabremzal" oz. omejil na hitrost na tovarniško omejitev - mislim da okoli 90 km/uro.

Imeli avto dva ali trikrat na servisu (baje so imeli prvi avtomobili te težave).

Dobre izkušnje v družini imamo tako s peugeoti (no razen ta primer, ki pa so ga popravili v garanciji, je pa bila pač sitnost - voziti avto na servis, prej smo že imeli 3 peugeote) kot s toyotami.

Drugače pa je avto čisto Ok za vidit in vozit, nimam pripomb (ima pa manjši prtljažnik kot prejšnji 406, ampak so očitno ocenili da je za lepoto treba žrtvovati prtljažni prostor)
Default avatar

simoncica23

Smeškica in enaxy, kakšna pa je bila poraba? Se mi zdi, da je to ,alo večji karavan, ali se motim?

Kaj pa ta panoramska alkakšnaže streha? Ni v avtu nič bolj vroče zaradi tega?

Hvala že v naprej ;)))
Default avatar

B *

tako kot enaxy je tudi v naši družini zaokrožilo kar nekaj Pežojev in res z nobenim ni bilo težav, razen z našim 307, ki je bil kupljen prvo leto, ko je serija 'izšla'

ampak žal, za nas je bilo to dovolj, da smo preklopili na drugo firmo :)
Default avatar

smeškica

porabo ima 6-7 litrov, glede panoramske strehe pa niti ni bolj vroče kot v drugih avtih, se pa da zapret tak da ne sije sonce not
Default avatar

enaxy

poraba po mestu (vedno je prižgana klima, pa res gre za vožnjo po mestu (okoli 6 km v eno stran, sami semaforji) je kot se spomnim kar do 9 (ali nekaj čez 8 ), če pa gremo enkrat po obvoznici že malo pade povprečje (ponavadi imamo okoli 7,5 - 8), če pa bi se vsak dan vozili po avtocesti (pa po predpisih) pa celo uspelo okoli 6 (ali malo manj) - nam je sicer že uspelo spravit pod 6, ampak izjemoma (smo pač ljubljančani, ki se vozijo večinoma po ljubljani (po cestah znotraj obroča obvoznice).

streha je steklena, imaš pa znotraj tapeciranje, ki se pač zapre. Naši hčeri je bilo od začetka ful luštno gledat ven, poleti imamo steklo vedno zakrito (zaradi sonca), druge letne čase pa pač kot nanese.
Default avatar

cec

Sosed je imel Peugeota 407SW in z njim precej težav. Plafon je dosegel in ga prodal ko so mu avto dvignili da bi zamenjali zimske gume in so se cela kolesa povesila dol kot bi jih krivil (oba zlomljena fedra). Pa se je malo zamislil kaj bi lahko bilo ko se je vračal iz smučarije, poln avto, avtocesta....

Glej, z vsakim avtom imaš lahko ali srečo ali smolo, samo kolkor sem v zadnjem času slišal pritožb čez Peugeota in Opla, bi se jim ognil. Vem da je izbira težka, jih je preveč :))
Default avatar

cena

Kolk pa ste dale za Pegueota 407 SW - karavan?
Default avatar

enaxy

mi smo dali okoli 6,5 mio SIT (jan 05), sedaj pa je rabljen 407 baje vreden okoli 12-13.000 eur (tako je pred dopusti ugotavljal mož, ko se je malo oziral po drugem avtu).
kot se spomnim smo bili med prvimi kupci oziroma januar 2005 precej na začetku prodaje tega avta, torej so to najstarejši oziroma najcenejši od teh avtov. kasnejši avtomobili so mlajši in dražji, se pa ne spoznam na to.
Default avatar

ledenka

ne priporočam. smo imeli precej težav - isto z javljanjem neke napake kot pri enaxy, pa ves čas težave z nosilci koles in posledično bolj slabo lego na cesti.

poraba je bila pa res majhna, ves čas kombinirana vožnja in 7-8 l.
Default avatar

muca copatarica

Sicer smo imeli 307-ko, vendar nam je nagajal skoraj od prvega dne, tako da smo komaj čakali, da se ga znebimo. Zdaj imamo najmanj kvarljiv avto in to je to! Drugače je pa udoben in prostoren, lepo opremljen znotraj in zunaj - samo kaj, ko mašinca ne deluje, kot bi morala-takrat se zame vse konča.
Default avatar

mah****

Tako kot so že nekateri napisali, če je 407 kaj "podoben" (po kvaliteti, da ne bo pomote) 307SW, potem prste stran. Ker s tem avtomobilom je bilo v 4 letih že vse narobe. VSE. Še dobro, da je službeni in da se popravlja na službene stroške, ker če bi ga morali sami servisirati, bi ga zamenjali po enem letu ali dveh, ne glede na to, koliko izgubiš. Vsake toliko časa začne malo ropotati, se kaj losa in vibrira, če že ni kaj hujšega. Servisne storitve pa tudi pod vsako kritiko. Glede na informacije s strani zaposlenega na sami centrali Peugeota v RS, je edini dober in kvaliteten servis Avto Igor pri Velenju. En sam. V celi RS.
Default avatar

smeškica

Kaj pa vem kak naletiš. Lahka kupiš nov bmw pa ti crkne elektronika, avtek je meni lep , zenkrat nimamo problemov, za vozit je pa ful fajn. Smo meli pej vectro karavan pa ni za primerjat. Vsak ma pač svoj okus in svoje izkušnje.
Pa lep večer še naprej !
Default avatar

ALENN

Tudi jaz bi priporočal servis v Velenju. Meni so okvaro na 407 sw benciner kvalitetno odpravili. Od takrat se ne ponavlja več. Sem bil pa prej na dveh bližnjih servisih, imen raje ne omenjam, pa so zrihtal le za en mesec in fajn kasiral. Bi se strinjal da je Avto Igor edini kvalitetni servis za Peugeot v SLO.
Default avatar

deki.deki

Kaj pravite na 407 2006 l. 2.0 hdi 186000km bi se splacalo kupiti
Default avatar

mh11

Če še kirmu pride prav :D mi ga imamo doma od začetka in morm potrkat super avto. Ima tam proti 300.000 kilometrom (dizel 2.0) pa še vedno lepo prede. Hiba 407 SW pa je da crkujejo ležaji, predvsem zadnji radi grejo če je kakšna prevelika luknja na cesti :D ampak nč bat ob uporabi kakšni je takšna ladja namenjena dela odlično!