Starševski čvek

Dopust na Hrvaškem

Default avatar
Dopustovala sem v Opatiji in moram reči,da so Hrvatje bili povsod zelo prijazni z mano.Nikjer ni bilo čutiti nobene sovražnostiali opazk do Slovencev.Mogoče zato,ker sem ženska.Vaše izkušnje na Hrvaškem?
Default avatar
Ta sovražnost je v veliki meri namišljena, se pa dogaja marsikaj. Pred tem si ne smemo zatiskati oči.
Default avatar
Še nikoli nisem imela nobene slabe izkušnje na Hrvaškem.
Default avatar
Mi smo kampirali in sem bila zelo prijetno presenečena, ko so nam kar tako dali 40 % popusta, brez da bi kaj vprašali. Po ceniku je blo isto kot na računu, pol pa so nam rekli, da bodo nekaj spremenili v računalniku, da bomo manj plačali... Res so me letos prijetno presenetili. Smo bili skoraj zastonj tam.:)
Default avatar
Pred par dnevi sem se vrnila iz Lanterne in nimam slabe izkušnje. V gostilni v Novem gradu so se celo trudili govoriti slovensko.
Živi in pusti živeti
Default avatar
Hmh, nobene slabe izkušnje. So me pa letos močno presenetili Slovenci. Sploh tisti z registrskimi tablicami CE in MB. Huronsko dretje, obnašanje v podnu, v rokah Laško, preseravanje in uturavanje drugim gostom.

Brez zamere tistim ki imate tudi te tablice, ne pravim da so vsi taki. Ampak tole letos je bilo res too much.
Default avatar
kinka je napisal/a:
Enako.
SIcer hodim večinoma v isti kraj in tam mi domačini pokažejo, da so me veseli. Pa tudi sezonci so vedno prijazni.

LP!
Default avatar
še nikoli slabe izkušnje, prijazni smo mi, prijazni so oni, ensotavno ane?:)
Default avatar
Bo že držalo, če si prijazen, prijaznost dobiš nazaj.
Default avatar
Tudi jaz nisem imela nobenih slabih izkušenj z hrvati na otoku Pagu. Bolj me je motilo obnašanje agencije Sajko s katero smo letovali in nam ni rezervirala app pa čeprav smo vse plačali. Bili so zelo nesramni.
Default avatar
Tako kot vsako leto, brez vsakih problemov. Kar seješ, to žanješ.
Default avatar
Letos smo bili na Hrvaškem tri krat in vedno je bilo zelo lepo. Niti ene same pripombe nimamo, jih doslej tudi nismo imeli. Tako kot že zgoraj pišete- kakšen si ti do njih, takšni so oni do tebe. Se pa najde tudi kdo kjerkoli v Sloveniji, ki mu je težko karkoli narediti, je neprijazen,... Nam se je to zgodilo pred tremi leti v Kranjski Gori v eni piceriji. Verjamem, da še komu, kjerkoli pri nas- pa o tem nič ne pišete.
Letovali smo že tudi v drugih državah in povsod je bilo O.K. Je pa za nas druga vrsta dopusta v Grčiji, Turčiji, ali pa na Hrvaškem. In dopust na Hrvaškem z manjšim otrokom, ko ne delaš kilometrine, da si ogledaš različne znamenitosti tujih držav zelo paše (vsaj nam).
Default avatar
imeli smo 5 krasnih tednov dopusta na Hrveškem vse OK, :()
Default avatar
oja, jaz pa imam ne le pohvale ampak tudi pripombe.

Ko smo šlijunija na Rab, je bilo vse O.K. Nimamo nekih visokih meril, pa tudi konfliktni nismo, nič se nam ni pripetilo posebnega. Ni bilo neke posebne pozornosti, pač ustrezna prijaznost in postrežba. Ob kavi sem natakarju pustila napitnino, pa je bil kofe vedno dober...

Sedaj pa smo šli za par dni po magistrali, se ustavljali kakor je naneslo, spali, kjer nam je bilo všeč. Doživeli smo tako normalno obravnavanje kot tudi drugo.
Gospa, ki nam je večer poprej oddala sobo, vsa sladka, nam naslednji dan ni hotela vrniti presežka plačila, ki smo ji ga dali (zvečer, ko smo plačali je rekla, da nima za vrnit), češ, da smo rekli, da bomo ostali dva dni in, da je z nami imela stroške s prijavo. To je blebetala ob 8.00 zjutraj, s tem, da smo prišli prejšnji dan ob 21. 30. Ko sem ji strogo povedala, da smo povedali, da smo prišli prespat, ostali pa bi še naslednji dan le, če bo lepo vreme in, da nas sploh ni prijavila, je začela nakladat da nas je "zgodaj u jutro prijavila" s tem, da ji sploh nismo dali dokumentov, nato pa, ko je videla, da je stvar resna, ko sem jo vprašala, kje smo prijavljeni, če na policiji, se je začela kar trest, nam dala nazaj nekaj denarja, nato pa smo odšli.
Edino naše in še eno, seveda slovensko vozilo so opremili s kaznijo, druga vozila pa ne. Tudi narava prekrška je bila sporna. Na prom. znaku je pisalo, po kateri uri je parkiranje brezplačno, ker smo temu zadostili, seveda nismo kupili park. lističa, oglobili pa so nas, ker nismo imeli parkirne ure. Še kaka neprilika bi se našla v gostilni, ko so postregli kasneje prišle tujce pred nami, aja, pa še to, da so se dvakrat naredili francoza in nam niso dali nazaj presežka denarja, kot da smo plačali točno. Enkrat je to bilo 3 kune, enkrat pa 1 Euro. KO bi prinesel natakar denar bi mu 3 kune pustila, a mi ni dal prilike, da to storim jaz, si jih je kar zadržal.

No ja, morje imajo krasno, ljudje pa so kot ljudje. Dobri in zli.