Med.Over.Net

Neplodnost

1.POSVET, DR. REŠ

Default avatar

1772

Pozdravljene!

Pri nama z partnerjem so ugotovili nepojasnjeno neplodnost Tako imava za sabo spermiogram, HSG,laparo in histeroskopijo in terapijo s klomifenom.

Prijavila sem k dr. Rešu na prvi posvetza OBMP (samoplačniško) datum imava 23.9.08 (glede na menstrualni ciklus). Prosim, če me lahko katera pove, ali te prvič kaj pregleda itd..

Danes bom hkrati poklicala tudi na GKLJ,da vidim kakšne čakalne vrste imajo. Po dosedanjih prebranih temah pa sklepam, da če že greš v samplačmiški postopek, je bolje iti k dr. Rešu ???

Upam, da se bo s kakšno informacijo katera od vas-bolj izkušenih oglasila...
Default avatar

maldivi

Pozdravljena

tudi jaz sem bila včeraj na prvem pregledu in naju nič ni pregledal. Vprašal me je v čem je problem in mi dal list za preveritev krvi za hormon in naju naročil čez en mesec takrat ko imam M in takrat bo tudi moj dragi dal seme more bit dva dni brez odnosov tak mi je rekel in naj bi potem konec septembra že šla v postopek samoplačniško seveda.Sem pa mislila da naju bo že včeraj pregledal tak so vsaj ene punce pisale da te že na prvem posvetu pregleda. No naju ni.
Lp
Default avatar

bata

Zdravo!

Midva sva bila pri dr. Rešu najprej zaradi moževega spermiograma, potem je bilo z njim vse ok. Jaz sem imela potem HGS, laparoskopijo in klomifen vse pri mojem G. Potem sva se naročila na GK na spermiogram, je bil tudi ok, šele potem mi je moj G dal meni napotnico za IVF za naprej. In se naročila nazaj k dr. Rešu.

Od takrat to bo v začetku tega leta hodim jaz k dr. Rešu. Imela pri njemu tudi klomifen in pregled krvi in sluzi. Ko je še rekel, da če ne bo nič, naj pridem po dopustih. Sva prišla tja 5.8. in je rekel, da lahko še počakamo, da ker nisem toliko stara (29).

Zanima me ali ko se naročiš na pregled k dr. Rešu ali ima isto čakalno vrsto za tiste, ki imamo napotnico za OBMP, in za tiste, ki gredo samoplačniško?

Ker mene ne vprašajo nič ko se naročam ali imam napotnico ali sem samoplačnik? Po mojem se to zmeniš na pogovoru, kako je glede plačila.

Potemtakem kot pravi 1772, da je naročena 23.9. samoplačniško, jaz sem se naročila 5.8. na pregled, a se dokončno zmenimo za postopek, to bo ivf, pa me je sestra naročila 16.9. Nič niso vprašali, samo ali bo zopet pregled, povedala pa sem, da se moramo takrat dokončno zmeniti za ivf.

Ali je torej ena čakalna vrsta za napotnice in za samoplačnike?

Potem pa ko se gre dejansko na pregled, pa se gre v 2 čakalni vrsti, za preko napotnice in za samoplačnike.

Bo še katera kakšno rekla?

Lp, Bata.
Default avatar

lorra

Za preglede oz. posvete je čisto vseeno ali imaš napotnico ali ne, navadno se čaka približno en mesec. Kot pravijo punce, nima več novih postopkov na koncesijo, zato se za te čaka, koliko, pa ne vem. Reševa praksa je bila en postopek samoplačniški, naslednji na koncesijo itn. Če greš v tako shemo ni nikoli čakalne dobe, po treh ciklusih greš lahko takoj v nov postopek. Vsaj tako je bilo včasih, za razliko od lani, ko pa so bili več ali manj vsi postopki na koncesijo brez čakalne dobe. Žal je lani ZZZS imela figo v žepu in je postopke odobrila samo za eno leto.
Default avatar

pikca

Jp, kot pravi lorra - za posvete oz. preglede nima veze napotnica. Oz. je boljš, če jo maš, da ne plačaš še tega, ker je čakalna doba ista, cca en mesec.

1772, verjetno ti bo naredil kak UZ, če prej še nisi nič bla pri njem.
Jest sem pri njem od začetka, sva dala skoz pri njem 2x spermiogram, klomifen, laparo in histero, zdej pa čakava na IVF.
Default avatar

1772

Lorra-kot sem omenila, sem za 1. posvet narčena 23.9., ordinacijo sem poklicala včeraj. Sestra me ni nič vprašala ali grem samoplačniško ali ne, temveč kdaj pričakujem menstruacijo v septembru (13.9.2008), nato mi je določila datum. Opozorila me je, da s partnerjem potrebujeva napotnici in potrjeni zdravstveni kartici..

lp
Default avatar

lorra

1772, potem ti je vse jasno. Zakaj bi za primarne preglede plačevala, če ti ni treba? Sam postopek bosta pa plačala, če se boste tako zmenili. Prvi pregled oz. posvet namreč še ni postopek. Če ne bosta imela napotnic, bosta pa ta pregled tudi plačala, ker s samim postopkom nima nobene veze. Reš te bo pred tem ziher hotel pregledat in dal najbrž na vse tudi svoje mnenje.
Default avatar

danak

Ce lahko samo dodam - ce gres v postopek na napotnico, cakas v vrsti, da prides do postopka na zavarovalnico. Ker si stara 29 let, verjetno lahko pocakas pol leta in vec. Ce se ti pa mudi (je zelja po otroku neizmerna ali pa te lovi bioloska ura), potem pac placas in prides na vrsto takoj. Problem namrec niso kapacitete (osebje, zravniki, laboratorij) ampak placilo postopkov.

Ce pa se nekdo odloci za samoplacniski postopek, je najbolj ugodno pri Dr. Resu, ker je cenejsi kot ginek. klinika, pa tudi urnike pregledov ima dovolj fleksibilne, da lahko hodis na preglede npr. UZ pred sluzbo. Ce damo roke na srce, so pri nas ti postopki silno poceni. Ja, vem da ne z ozirom na nase place, ampak z ozirom na ceno storitev drugod. Ne smemo pozabiti, da oprema ( npr. UZ, gojisca, laboratorij) stane pri nas enako kot v tujini. Je pa seveda tezko placevati postopke pri nasih placah, se posebno, ker nikoli ne ves, ce bodo uspeli. No, kakorkoli ze, vso sreco in veliko otrok!!!
Default avatar

matejaa

pozdravljena 1772,

tudi midva s partnerjem sva na prvi posvet naročena 23.9 ob 11:45. Sestra mi je naročila naj prineseva napotnici, potrjeni zdr. kartici,ter da naj ima partner dva dni spolne abstinence.
Odločila sva se,da greva v postopek samoplačniško, saj so za nama dolga tri leta čakanja na tisti željeni + resnično predolga, želja po otroku pa neizmerna.
Mogoče pa se srečava.

lp, Matejaa
Default avatar

1772

Matejaa- tudi midva sva se iz istega razloga kot ga navajaš sama odločila za samoplačniški postopek...Saj se zavedam kakšna je procentualna uspešnost zanositve z OBMP, vendar se veselim prihajajočega datuma, saj se bo začelo vsaj nekaj dogajat, uspešno ali neuspešno..Meni ni sestra nič omenila, da mora imeti partner spolni post, ampak bom to informacijo upoštevala-za vsak primer...

LP
Default avatar

maldivi

Tudi midva sva naročena 14 septembra in grema drugič ker moj dragi ni nimel sex posta dva dni ampak tri in je že bil problem. Meni pa je dal hsg,in prl za seboj prinest nato njemu naredi spermiogram pove kateri. postopek in že dobim zdravilo za oploditev konec septembra! KONČNO!!!!
jeeeeee, kak sem vesela
Default avatar

1772

Maldivi-
pri vama pa gre res hitro.. Jaz že imam HSG narejen maja, LPSC IN HSC junija, partner spermiogram maja-vse bp, zato upam, da bo pri meni šlo tako hitro kot pri tebi.. Zanima me, kateri dan ciklusa si bila pri dr. Rešu. Meni pride 12 dan, mogoče mi bo delal UZ..A ti je torej dr. Reš povedal, kakšen postopek bo (IUI, IVF, ICSI)

LP
Default avatar

škratek 2

Na GK LJ ne moreš v samoplačniški postopek, dokler ne porabiš vseh na ZZZS.Vsaj tako je veljalo do sedaj.Je pa čakanja malo več, ker greš najprej na konzilij, potem šele sledi 1. postopek, naprej gre hitreje.

lp
škratek
Default avatar

maldivi

Jaz sem bila 3 dan v ciklusu. Grem pa na IVF postopek. pri meni se verjetno zato tako hitro odvija ker sem brez jajcevodov in že tako se ve vzrok neplodnosti.
Default avatar

biba123

za prvi pregled pri dr. resu naj ima partner dva dni spolne pavze, s sabo imasta lahko napotnici, ki jo gospa dobi pri ginekologu, gospod pa pri osebnem zdravniku.
Default avatar

petrca

mene pa zanima ali ima dr. reš za letos še kaj postopkov na napotnico ali še samo samoplačniško
Default avatar

suzy22

Lep pozdrav vsem!mene pa zanima naslednje!in sicer-bila sem na pregledu pri dr.Rešu in partner je oddal svoje seme,izvidi so bili ok.Mene pa je ginekološko pregledal in mi že na prvem pregledu dal malo upanja,da bom kdaj postala biološka mamica.ni omenil ravno konkretno,je pa povedal,da imam oba jajčnika zelo slaba in da v ozadju vidi staro kri.Poslal me je na odvzem krvi(PRL in FSH),ki ga naj opravim od prvega do četrtega dne menstruacije,vendar imam menstruacijo tako neredno,da tega pregleda še nisem utegnila opraviti.Med drugim mi je omenil tudi zdravljenje s tabletami,da naj bi poskusili,čeprav na stanje mojih jajčnikov dr.Reš,nima ravno velikega upanja,da bi se utegnilo kaj izboljšati.Verjetno moje stanje res ni spodbudno,glede na to,da je bil že na prvem pregledu,brez kakršnih koli drugih izvidov skeptičen in zelo zaskrbljen nad mojim zdravstvenim stanjem.žalostno pa je,da sem stara šele 22let in,da so možnosti zelo majhne ali pa jih sploh ni.No,da ne bom dolgovezila,želela sem vam le na kratko opisati situacijo,v kateri sem.Zanima pa me naslednje-če se odločim,da si postopek oploditve plačam sama,kolikšna je čakalna doba?ali pred samo oploditvijo moram opraviti še kakšne preiskave?in če ja,kakšne?opravljeno nimam namreč ničesar,razen pregled pri njemu.Rada bi šla čimprej v postopek,ki je zame primeren,da mi preostane dovolj časa,da poizkušam,dokler ne uspe.ne izključujem pa možnosti,da bom morala iti na varianti,kot sta darovanje ženske spolne celice ali posvojitev,saj kot sem zgoraj napisala,moje stanje ni ravno obetavno.zanima me kaj naj storim,saj sem povsem obupana.Hvala že vnaprej vsem za karšno koli informacijo ali odgovor.in vse dobro vam želim
lep pozdrav,Suzy
Default avatar

bata

Glede na tvoje stanje ti lahko odgovorim, da sama imava nepojasnjeno neplodnost, tako da glede tvojih težav ti želim, da bi se kaj izboljšalo, sicer pa ti bo katera druga kaj povedala.

Jaz ti pišem, ker ti želim odgovoriti na tvoje vpr. glede čakalne dobe pri dr. Rešu, in sicer za ivf, opravljene sem pa imela preden sem šla v ivf, sicer vse preiskave ok: spermiogram, HSG, laparoskopija, klomifen-brez uspeha, kri (od 1.-4. dne)-ok, in sluz po sp. odnosu po 18 urah, tudi še prisotni spermiji.

Tako, da ko smo se dogovarjali za ivf, je rekel, da na koncesijo bo za čakati, ne vem točno, menda tja do 1 leta, ker pa sva bila pripravljena plačati, sva bila pri njemu na zadnjem posvetu pred ivf v torek (16.9), potem je v sredo prišla M, isti dan sem šla po zdravila v Italijo, začela s suprefact sprejem in potem v četrtek k dr. Rešu nazaj po 1 inj. ob 5.30 zjutraj.

Tako, da če si samoplačnik gre to brzinsko hitro, vsaj pri nama je šlo, ker sva imela ''srečo'', da je M prišla tako hitro.

Potem, pa nama je še rekel, da če sedaj plačava, kar tudi sva potem greva v nasl. ivf na koncesijo, ter potem zopet plačava, itd.

Ker sva bila v 1.ivf samoplačnika, potem je rekel, da v drugo prehitiva tudi tiste, ki od začetka čakajo, da gredo na koncesijo, ter da se to lahko dela vsake 3-4 mesece.

Glede preiskav pred OBMP pri njemu, sem ti napisala kaj sva imela midva narejeno, vem pa da na GK naredijo tudi test spolnih bolezni, ki ga tukaj ni. Po mojem je od ene do druge različno, katere preiskave ima, tudi različno je glede plačila, ni nujno, da boš morala 1. postopek plačati, ene so pisale, kako so šle prvič tudi hitro na koncesijo pri njemu.

Javi se kaj kako gre in srečno.

Bata.
Default avatar

ilona

No, no Suzy, kar počasi :)
Dvomim, da je dr. Reš lahko zgolj z UZ videl, da so jajčniki zanič! Mogoče je rekel jajcevodi, pa še to se na UZ ne vidi dobro...
Ko boš naredila krvne preiskave boš šla z izvidi k njemu, pa se bosta pogovorila za naprej. Verjetno te bo napotil na laparoskopijo, kjer bodo pogledali stanje tvojih rodil in po potrebi kaj popravili. Lahko, da bo potem mogoča oploditev po naravni poti, če pa ne, vama pa preostane OBMP. Tukaj si s svojimi leti v veliki prednosti pred večino nas :)

Še en nasvet: ne delaj si kar takoj nekih črnih scenarijev v glavi! Če si nagnjena k temu, poskušaj to opustiti, ker te takšna razmišljanja spravljajo v še večjo stisko.
Priporočam igrico JA, IN? Gre pa takole. Na vsak ČE, AMPAK in podobne, ki se pojavijo rečeš JA, IN? in potem odgovoriš. To ponavljaš toliko časa, da prideš do odgovora JA... IN NIČ :) Lahko jo igraš tudi v dvoje, v vseh življenskih situacijah :)

Na primer:
Ti: Joj, pozna sem, kaj če zamudim vlak?
O: Ja,in? Boš šla pa na naslednjega!
Ti: Ja, že, ampak bom zamudila v službo...
O: Ja,in? Boš pač malo zamudila!
Ti: Ja saj, ampak me bo šef kregal...
O: Ja,in?
Ti: Ja... - in nič :)

srečno,
ilona
Default avatar

tanči 55

Iona kako si dobra si mi prav polepšala ta deževni dan z tvojimi primeri.
Se ti pridružujem in tudi jaz mislim tako, čeprav v praksi to premalokrat uporabljamo. Se bom v bodoče potrudila da bo več ja in-ov v mojem življenju.

Lep pozdrav!