Starševski čvek

Kako naj možu dopovem....

Default avatar
Kako naj mu dopovem, da nima smisla hoditi za vikend na morje, ker bo slabo vreme!
Ne vem, kako naj ga imenujem (????? :)))), ko trdi, da vremenoslovci nimajo pojma in da bo vreme sončno in toplo!!!

Meni se zdi nesmiselno voziti na morje, potem pa zaradi slabega vremena viseti v hiši in gledati olimpijado! To lahko dela tudi doma!
Pravi, da če bo slabo vreme, da se lahko napokamo in vrnemo domov. Kot da bi mi bilo v užitek voziti se dol in gor!!!! Pakirat cunje in prtljago za vsak slučaj, če bo vreme OK.

Neumnost!

In to se pregovarjava že ves dan! Popi******* bom!
Default avatar
Sej so rekli, da bo samo v petek slabo vreme, vikend pa spet sončen in topel.
Ali pa sem jst narobe slišala:)))


lp
****************************************

Prijatelji ne živijo samo v harmoniji,
kot pravijo nekateri,
temveč v melodiji.

(Henry David Thoreau)
Default avatar
Kolk pa te imaš za pakirat? Za vsak dan en kufer?
Default avatar
Joj si "nora", :)))))))) vsaj izlet boste imeli, pa bodi srečna, da te sploh pelje kam. jaz bi šla takoj, pa magari toča pada. :))))
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
Sanella je napisal/a:
Vso posteljnino, brisače, oblačila, knjige, igrače .... nas je 5!!!!!!!!
Hoteli bodo še plavutke, maske, rokavčke, blazine, čoln itd.
Ko bi le zmanjšali potrebe na vikend dopustu! In potem bomo otovorjeni kot Čehi vlekli vso to kramo dol in se po pol dneva obrnili nazaj zaradi dežja.

Vprašaj, kdo bo vse to moral pripraviti in pospraviti?????

Se še kdo čudi, da mi je odveč?
Default avatar
Jaz bi sla za cel vikend kljub vremenu.
Pakirajo naj si sami.
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar
dAJ NO!!!!!!!!!!!

Pa če prekle padajo, OSTANITE dol! Že zaradi klime. Greš lahko pod marelo dež v morju gledat. Saj pa je tudi fajn lahko.
Pri pakiranju pa ti naj malo pomagajo tavečji otroci, če že od moža tu ni pomoči.

Pa zrelaksiraj se malo in UŽIVAJJJJJJJJJJJJJJJ!
Default avatar
boa je napisal/a:

Mislim, da totalno pretiravaš!!!
Če imaš tako razvajene si pa sama kriva. Vsak otrok si naj vzame samo najnujnejšo stvar, boš pa ja znala svoje otroke prepričat in jih zaposlit brez te krame!?

No, da povem še to - čez par let te vidim čisto izmozgano, ker te bodo totalno zasužnjili, če ne boš že danes kaj storila.
Srečno!
Default avatar
In zato ker bi šel on na morje in vas peljal, bi ga ti zdaj nevemkakozmerjala -imenovala ... si pa res slabe volje ...
______________________________________
Spet se mi je na bolš poslabšal;).
Default avatar
Sanella je napisal/a:
Saj vem! Sama sem kriva. Ker nisem v službi, se 100% posvečam družini in družinskemu življenju.

In kako naj jih prepričam, da ne ptorebujejo mask, blazin, plavutk, čolnov???? Jaz bi bila najbolj srečna, če tega ne bi vlačili s seboj! In vem, da bi se čisto lepo zabavali tudi brez tega. Ne samo da BI SE - ampak se tudi BODO. Vse skupaj bomo le vlekli dol in pripeljali nazaj. Ker bo ITAK dež in slabo vreme.
Vendar je vse treba privleči iz podstrehe, naložiti v avto, na morju iz avtomobila preložiti v hišo, pregledati in razdeliti maske, plavutke .... napihniti čoln in blazine - za vsak slučaj, če bomo ptorebovali.
Po dveh dneh se vse spoka nazaj v avto in domov. Ker sem doma, vse skupaj pospravim nazaj na podstreho jaz.....največkrat neuporabljeno!

Ker sem doma ....

Saj ni slabo, vendar povejte mi tiste, ki ste v službah. Ali je kaj manj pospravljanja? Kapo dol pred zaposlenimi mamami in ženami. Poleg službe še gospodinjstvo držati pokonci! Hiša, vrt, otroci, mož .... + služba! Da vse to klapa, brez da bi v nekaj letih postale zgarane in uničene. Čestitke!
Default avatar
Ženska, ne glej tako negativno že naprej. Pa saj ni treba vsega tebi. Reci jim, da kar bodo vzeli s seboj, sami zapakirajo, razpakirajo in pospravijo. In se tega drži.
Pojdi na morje uživat, pojdi tudi zase in ne kot gospodinjska pomočnica. Samo pogoje jim postavi, vsak pač naredi svoj del.
Življenje je prekratko za se jezit. Brez veze. Raje se lepo imejte in bodite veseli, da imate eden drugega.
______________________________________
Spet se mi je na bolš poslabšal;).
Default avatar
Četudi je na morju dež nikoli ne pada cel dan.
Default avatar
Jaz te pa čist razumem.

Jaz bi mojemu jasno povedala, da bom spakirala samo zase, če hoče na morje mora za vse ostale sam spakirat. Če bo še vedno za, pa ne vem...
Default avatar
boa je napisal/a:Boa oprosi, ampak koliko stare otroke imaš? In koliko je star tvoj mož? Tudi če si doma, še ne pomeni, da jim moraš biti služkinja, ne otrokom, ne možu. Sama sem zaposlena, z nemogočim urnikom in vsak otrok poskrbi za svoje stvari svojim letom primerno. Če gredo na počitnice, si morajo sami pripraviti prtljago, če kaj pozabijo, pač tega na počitnicah ni in verjemi, da se znajo tudi drugače zamotiti. Malo več samostojnosti in odgovornosti naj prevzamejo nase, da se nekega dne ne bo zgodilo, da bodo rekli: Mama je kriva, kaj me je pa razvadila. Pa tudi bodoče snahe ali zetje ti bodo za to hvaležni;)))
(Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne - vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav.)
Default avatar
Če si že tako zelo želi iti, mu lepo povej, da lahko greste tisti moment, ko bo vse spakiral in spravil v avto.
WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
Default avatar
Mi smo pa vsi 4 taki kot tvoj mož - ko se le da, se spakiramo in gremo. vreme ni važno, zmeraj se imamo lepo. Res pa si (razen oblačil) vsak sam spakira, kar vzame s sabo...
Default avatar
Prej nisem imela časa vse napisat. Samo res ne razumem kako ene komplicirate do konca. Jaz imam v pol ure vse spakirano in v avtu že zloženo, samo imam voljo, da grem, če pa te nimaš, se pa lahko cel dan vlečeš ko megla, pa ne bo nič spakirano. Se spomnim, da sem se enkrat, ko je bil ta mali star dobro leto, spomnila na petek ob 4h popoldan, da gremo kampirat čez vikend. Smo ob devetih že postavljali šotor, ki sem si ga morala še iti sposodit.
Ne vem za en vikend pa res ne rabiš veliko: brisačo za kopanje, eno za tuširanje, dve majici s kratkimi rokavi in ene kratke hlače, pa en komplet z dolgimi rokavi in hlačami, pa če daš za otroke, če so majhni dvojno, pa kopalke, superge in šlape, spodnje perilo, v redu s posteljnino mi ni čisto jasno kam potem greš, da jo rabiš s sabo. Glede igrač in knjig: Za vsakega otroka po eno, naj si jo zbere doma. Ne razumem, zakaj bi vlekla za en vikend toliko s sabo kot za en teden.
Default avatar
Iza bela je napisal/a:
Mi imamo kopalke in brisače oz. vse kar je za na plažo, kar vse poletje spakirano v torbi. V drugo torbo še vržemo en komplet oblačil in dodatno obutev za vse, plastenko vode in jabolka, pa gremo. Aja, otroka si v svoja nahrbtnika spakirata vsak eno knjigo pa kanglico in lopatko.