Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

MONTAŽNE HIŠE IZ BOSNE

Default avatar

PIKA10

Slišala sva od kolega, da so te montažne hiše in Bosne cenovno zelo ugodne, o kvaliteti pa ne vem nič.

Me zanima,a kdo pozna koga ki ima to hišo in njegove izkušnje, dobre in slabe.Lep dan vam želim
Default avatar

Malinca.*

To ti kopiram iz enega bloga:


"Pred mesece sem šel v Bosno pogledat dve podjetji, ki izdelujeta montažne hiše. Moram reči, če se bom odločil za montažno, bo to bosanska, zaradi cene seveda, izdelajo jo pa tako ali tako po projektu, oziroma po željah naročnika, vključno z konstrukcijo sten.
Da ne bom predolg. Najprej sem obiskal fabriko montažnih kuča PROMO, Donji Vakuf,(muslimanski del) ( www.promo.ba ). Nato pa še fabriko montažnih kuča INTAL – MILIĆI, v Miličih (srbski del) (www.intal-milici.com ). Vmes sem prečkal Romanijo, če vam to kaj pomeni. Obe podjetji delata tudi za izvoz seveda, tako, da naj skeptikom takoj povem, ko vam bodo to isto hišo prodali Skandinavci ali Nemci ne boste imeli pomislekov, samo občutno dražja bo. Drugače pa je Bosna lepa in zanimiva, pa tudi ljudje so prijazni, samo pogled na neskončno število požganih hiš in vasi je žalosten."
Default avatar

ena rožica

Ali ne delajo Juting hiš v Bosni?
Default avatar

juting

Mi imamo Jutingovo hišo. Ja, delajo jih v Bosni. Krivaja Zavidoviči. Za tak denar, kot smo dali zanjo ne bi dobili niti h od kake druge montažne. V njej živimo 7 let in smo zelo zadovoljni.
Default avatar

Caca

Si kdo upa povedat okvirno ceno za primerjavo (koliko je montažna hišca v Bosni in koliko pri nas oz. v Nemčiji)?
Default avatar

skeptik

Ve kdo kako so se montažke obnesle v zadnjih neurjih, tam kje je strehe odkrivalo npr.?
Default avatar

TIFFANY

[quote juting]Mi imamo Jutingovo hišo. Ja, delajo jih v Bosni. Krivaja Zavidoviči. Za tak denar, kot smo dali zanjo ne bi dobili niti h od kake druge montažne. V njej živimo 7 let in smo zelo zadovoljni.[/quote]

mi imamo hišo že 20 let in je kot nova
znanci imajo družinsko hišo 23 let , obe sta iz krivaje zavidoviči

cenovno danes težko primerjam, takrat pa je bilo to v primerjavi z marlesom, smreko in drugimi skoraj 1:10
srečno
Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!
Default avatar

Alan

Pred časom sem slišal, da pri nakupu hiše Krivaja Zavidoviči, katere (če se ne motim) na našem trgu prodaja Juting iz LJ. dobiš kar precej muske za malo denarja. Po kakovosti se sicer ne morejo povsem kosati z našimi, toda če so samo za spoznanje slabše kakovosti, ob enem pa mnogo cenejše, se o njih izplača resno razmisliti. Sicer pa naj ti prodajalec pove, kje vse so gradili v zadnjem času in se malo zapelji po Sloveniji. Jaz bi šel zanesljivo težit ljudem, ki v njih prbivajo, če mi lahko povedo svoje izkušnje. Več kot zavrnili me najbrž ne bi. Pri kakih 100 ali 200K že moraš biti tudi malo predrzen. Sicer pa je veliko o prednostih in slabostih Montažnih hiš pisala arhitektka dr. Jasna Hrovatin v tematski izdaji GO - Gradnja hiše - Montažne hiše (glej tukaj: http://www.ambientonline.net/revija/gra ... e_hise.htm )
Default avatar

mely

meni je super.zelo mi je všeć sarajevo vav.hhhhhhhh.ma i ja sam bosanka sam što živim u SLO zaradi rata u bosni.bosna dolazim jula biče zemljotres.hhhh.
Default avatar

emelisa

joj oprostite za ono prije ja prodajem hladilnik i kuču što mi netreba imamo u sanu maarinu vilu.evo to je sve čao.
Default avatar

juremajcen

SEVEDA SO PRI NAS DRAŽJE AMPAK SO ZELO VISOKI STROŠKI
PREVOZA IN CARINE PA NAŠI DAVKI IN ZAKONODAJA TAKO DA
ČE JO PRODAJAŠ 50% DRAŽJE KOT JO DOBIŠ TI MOGOČE OSTANE 10% ČE MAŠ SREČO
Default avatar

Luka Pirc

Se strinjam z komentarjem. Je res da je slovenska carina dosti dražja in pobere ogromno dobička. Glede graditeljev pa sem opazil nove grabince za montažne hiše Cena ugodnejša za enako kvaliteto.
Default avatar

Sinalco

No tale zadnja (Brugor) pa ne bo v redu...debelina stene itd,cena ki jo oglašuje ni na ključ...je treba dobro pogledati in ne slepo nasedati reklamnim sloganom :)
Default avatar

Greenoasis

Mislim, pa da Brugor montažne hiše, kar konkretno konkurirajo montažnim hišam na ključ, drugih proizvajalcev montažnih hiš v Sloveniji.
Saj vam lahko ponudijo montažno hišo »na ključ«, katera pri standarnih materialih cena ne presega 599 eur/m2.
Default avatar

EUR

Ali kdo pozna montažne hiše Finneko? Sem slišal ,da so zelo ugodni in kvalitetni.
Default avatar

montažna hiša

za izredno kvalitetne in cenovno ugodne montažne hiše promles me lahko kontaktirate na email: [email protected], pošljete povpraševanje in mi vam izdelamo predračun.
Default avatar

kwak

A zdej je že dobaviteljev montažnih hiš ko dreka? Vsaka bajta dela svoje, ko okna...

To pomeni vprašljivo kvaliteto... nekaterih.
Default avatar

EUR

Odločili smo se za montažno hišo FINNEKO naravno bivanje. Prvo sva bila v dvomih, ampak so zelo kvalitetni.
Default avatar

eni so za vice

EUR je napisal/a:
Odločili smo se za montažno hišo FINNEKO naravno bivanje. Prvo sva bila v dvomih, ampak so zelo kvalitetni.

ha ha ha ha ha
Default avatar

matjaz 77

Vsak izvajalec montažne gradnje je lahko zelo kvaliteten, odvisno kako se loti projekta in kakšne so vaše zahteve. Vsak projekt se začne znova....... Če pa koga zanima skeletna gradnja, ki je v končni fazi popolnoma enaka montažni, morda cenovno ugodnejša.......