Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

MONTAŽNE HIŠE IZ BOSNE

Default avatar

PIKA3

z mojim sva slišala od kolegov, da kar nekaj ljudi kupuje montažne hiše iz Bosne, smešno nizka cena.


Me zanima, a kdo pozna koga ki ima to hišo.

za vaše izkušnje in mnenja prosim


Lep dan vam želim
Default avatar

nakup

Pika3 jaz bi pa kakšen link do teh hiš.
Default avatar

hruška debeluška


pa še kaj si poglej na tem forumu... Jaz se ne bi nikoli odločila za njih... enostavno preveč slabih mnenj... Mi smo podpisali pogodbo z firmo Owa kustik, začnemo konec leta :) (čakamo na papirje)
Default avatar

Dalton

hruška debelušk, zanima me kako da ste se odločili za Owa kustik.
Namreč tudi jaz se odločam za nakup montažne hiše in je Owa najcenejsi med mojimi kandidati (Lumar, Rihter), vendar pa mi je malo čudno ker nimajo "nobenih" referenc in se bojim, da glede na njihovo ceno ne bom dobil take kakovosti?
prosim povej kje/kako si jih preverila??? :)
hvala
Default avatar

hruška debeluška

Dalton je napisal/a:
hruška debelušk, zanima me kako da ste se odločili za Owa kustik.
Namreč tudi jaz se odločam za nakup montažne hiše in je Owa najcenejsi med mojimi kandidati (Lumar, Rihter), vendar pa mi je malo čudno ker nimajo "nobenih" referenc in se bojim, da glede na njihovo ceno ne bom dobil take kakovosti?
prosim povej kje/kako si jih preverila??? :)
hvala
Moram ti povedat, da tudi midva nekih referenc (ala lumar, rihter) od njih nisva pridobila v javnosti. Idi tja, pa ti bodo pokazali hiše, ki so jih naredili - kot podizvajalci in to predvsem v avstriji. Na začetku pa naju je najbolj prepričal g. Vene, ki nama je sploh razložil prednost montažnih hiš. Moram povedat, da na Rihterju ni bilo sledu o kaki strokovnosti, saj nama tržnik (oz. tisti, ki se je pogovarjal z nama) ni znal pojasniti osnovnih stvari, kot je npr. gorljivost materiala, trajnost itd. Skratka: poplnoma neprofesionalen pristop. Od Lumarja sva dobila le predračune - priznam, se v to nismo poglabljali, kajti prišli so kak mesec prepozno, ko sva že bila bolj kot ne odločena za owo.

Postavili jo bomo še letos. Bila sva na dveh njihovih objektih in oba sta bila narejena ok - koliko sva pač lahko sama videla.

Sam odnos je super, nimam pripomb. Nimaš občutka, da si le številka.Edino njihova spletna stran šepa. Kar nekaj hiš, ki so jih postavili, ni objavljeno. Midva sva sicer omenila, da se reference iščejo po spletnih straneh, pa baje izdelujejo novo :) :)

kaj se pa kakovosti tiče... v večini firm z montažnimi hišami v Sloveniji izhajajo vodilni delavci iz Marlesa. No, owa ni nobena izjema :) Tako da... osebno sem prepričana, da na Lumarju in Rihterju plačaš ime in nič druga. Owa pa imena ne računa, zato imaš takoj nekaj nižjo ceno. Moram pa te opozorit, da prav dosti "handlanja" ne bo. Nekaj malega, ampak to je to. :) Prav tako sem prepričana, da ko se hiša postavlja, moraš bit zraven. Pa po možnosti imet nadzornega. Pa naj bo to owa, lumar, marles... Najbolj bi veretno zaupala Kagerju, samo do tja pa naš žep ne seže :)

Odloči pa se tako, kot misliš, da je najboljše. Mi računamo, da bomo postavljali tam po 15.11, pa če še ne boste takrat odločeni, lahko pridete pogledat :)

lp, hruška
Default avatar

vesnat

Zanima me, kako ste zadovoljni s samo kvaliteto izvedbe, kako velika je in kakšni so bili dejanski stroški izgradnje, kako ste poskrbeli za delavce (hrana, prenočišče) - skratka vse. Vsake informacije bi bila zelo vesela, ker se z možem ravno odločava med gradnjo z ytongom in montažno hišo.

Hvala in lep pozdrav,
Vesna