Nepremičnine

triglav-povračilo škode v neurju, če je poškodovana hiša???

Default avatar

zanimamee

Že leta plačujemo zavarovanje za različne primere...in pred nedavnim je tudi našo hišo poškodovalo neurje, hvala bogu ni bilo tako hudo, ampak dejstvo je, da hiša-fasada in streha pa je vseeno malo poškodovana.

Klicala sem agenta, ki bo prisel in omenila sem mu, da takih lukenj, ki so jih naredila drevesa, ne bo pleskar mogel le flikati, sploh barvo fasade,ker bo nato le flika na fliko in vse šekasto, da bo potrebno barvat celo steno in sem že slišala neki vzdih, da to pa verjetno ne bo šlo...

Meni se to ne zdi prav, kajti zahtevala bom, da je fasada taka kot pred nesrečo, hvala bogu ni tako hudo poškodovana, da bi potrebovala cela hiša novo, je pa poškodovana in glavno je, da mi vsa leta plačujemo ne mali denar za take primere.

Narobe mislim, če menim, da mi zavarovalnica mora poravnati uradni račun, ki ga bo izdal pleskar za popravilo naše škode na fasadi, hiši, cena bo dejanska, kolikor bi plačali tako, če bi sami morali.

Prosim povejte mi, kakšna je vaša praksa...se mora res zgodit totalka na avtu ali bajti, da ti krijejo škodo kot je potrebno?? Saj ko plačujemo ni nikjer definirano za kako malo nezgodo krijejo kaj ali ne...

Hvala!
Default avatar

zanimamee

Še to, predhodno sem že govorila s pleskarjem,ki je potrdil moje mnenje, da luknje že zaflikajo, barvat pa je potrebno celo stran... zato sem zgoraj napisala kot sem, da ne bo kdo mislil, da pišem nekaj brez veze... in ta pleskar bo tudi prišel pogledat škodo in napisal predračun za zavarovalnico... mene res le zanima, ga je dolžna zavarovalnica upoštevat v celoti?? In ponavljam, račun , delo pleskarja bo tako kot mora biti, pošteno, fer, nikjer ne bomo goljufali, mene ne moti, tudi če mi zavarovalnica da mojstre, želim le, da je fasada, streha in hiša taka kot pred nesrečo! Zato pa plačujemo zavarovanje, potem ga ne nucam več plačevat, če mi bo zavarovalnica krila le totalke!

Res bi rada slišala mnenja, kako ste vi reševali slične primere, saj verjamem, da jih je v zadnjih mesecih bilo veliko podobnih in še hujših.
Default avatar

Ally*

Po moje je odvisno od tega, kako imate zavarovano. Mi ravno zaradi tega zavarujemo NA NOVO VREDNOST.
Default avatar

zanimamee

agent pravi, da imamo vse zavarovano za največje možne zneske, prav zato bom vstrajala, da mi povrnejo vse v celoti, kajti letni znesek vsega zavarovanja ni mali. In seveda se vsako leto dela novo zavarovanje, saj se vrednosti hiše in stvari spreminjajo, kaj se doda, kaj izniči, spremeni...to delamo tudi mi...

Vseeno pa bi rada slišala tule še kakšno mnenje...
Default avatar

zavarovanka

Ah, dvomim, da vam bodo kar plačali račun za pleskanje. Tudi nam je neurje poškodovalo streho, pa nismo dobili povrnjen celoten znesek, ampak precej manj. Imamo pa prav tako že vsa leta kompletno zavarovano hišo, skor vse kar je možno... Ampak tako je pri zavarovanjih. Ne moreš pa pričakovati, da boš zdaj vse na novo porihral in bodo oni samo na TRR nakazali. Žal ne gre tako.
Saj ponavadi cenilci kar pravilno ocenijo in napišejo poročilo.
Default avatar

Nakupovalka

Če ne boš zadovoljna, imaš vso pravico naslednje leto menjat zavarovalnico.
Default avatar

NatašaH

[quote zanimamee]agent pravi, da imamo vse zavarovano za največje možne zneske, prav zato bom vstrajala, da mi povrnejo vse v celoti, kajti letni znesek vsega zavarovanja ni mali. In seveda se vsako leto dela novo zavarovanje, saj se vrednosti hiše in stvari spreminjajo, kaj se doda, kaj izniči, spremeni...to delamo tudi mi...

Vseeno pa bi rada slišala tule še kakšno mnenje...[/quote]

Vsako leto novo zavarovanje ali zavarovanje na novo vrednost sta dva različna pojma.
Zavarovanje obnavljaš vsako leto zato, ker se vrednost hiše in opreme spreminja.
Ob obračunu škode na stavbi se od zavarovalne vsote odšteje amortizacija. 30 let stara fasada ali 3 leta stara fasada je različna cena, čeprav je zavarovalna vsota hiše enaka.

Če zavaruješ na novo vrednost je zavarovanje dražje za cca 5% (odvisno od zavarovalnice). Vendar to pomeni, da v primeru poškodbe fasade, zavarovalnice nič ne zanima ali je fasada stara 30 let ali tri leta. zavarovano je na NOVO vrednost, kot velja v tem trenutku na trgu.

Vendar bo pa povsod tako, da bo zavarovalnica pokrila samo 2m2 fasade (tudi na novo vrednost), če sta samo 2m2 poškodovana. Ne bo krila popravila 20ih m2.
Kar je logično, kajne!

Če razbijemo sprednja vrata na avtomobilu in bomo zaradi estetike morali dati prebarvati tudi zadnja vrata ..... Seveda bo zavarovalnica krila škodo samo na prednjih vratih. Ne tudi na zadnjih. Je tako?


Agent je imel prav!
Žal je pri izplačilu premoženjskih škod tako, da se v primeru požara skoraj ne splača klicati gasilcev. Ker več zgori, več dobimo zavarovalnine. Zavarovalnica odbije vsak nezgorel tram, vsako nepoškodovano opeko. To lahko namreč še vse uporabite pri obnovi :))))
Default avatar

tessa

Jaz lahko povem le za avto - poškodovan sem imela sprednji blatnik, popravilo je bilo na kasko polico. Po popravilu blatnika je servis sam uredil z zavarovalnico, da so odobrili in plačali barvanje cele strani, da se ni poznala razlika. Vse je krila zavarovalnica, ne le blatnika.
lp
Default avatar

boa

[quote tessa]Jaz lahko povem le za avto - poškodovan sem imela sprednji blatnik, popravilo je bilo na kasko polico. Po popravilu blatnika je servis sam uredil z zavarovalnico, da so odobrili in plačali barvanje cele strani, da se ni poznala razlika. Vse je krila zavarovalnica, ne le blatnika.
lp[/quote]

Tudi pri meni so tako naredili.
Čez dve leti je začela barva pokati. Isti servis je priznal, da je to zato, ker so takrat, dobili denar samo za odbijač, vendar so malo spustili ceno in na ta račun samo prešpricali ostali del avtomobila.

Jaz sem bila pa prav zadovoljna in ponosna na SUPER serviserja.
Default avatar

optimist

[quote tessa]Jaz lahko povem le za avto - poškodovan sem imela sprednji blatnik, popravilo je bilo na kasko polico. Po popravilu blatnika je servis sam uredil z zavarovalnico, da so odobrili in plačali barvanje cele strani, da se ni poznala razlika. Vse je krila zavarovalnica, ne le blatnika.
lp[/quote]
Isto pri nas - je pisalo že na zapisniku cenilca odbijač in vrata.
Default avatar

stran od triglava

Od leta 2004 imam s Triglavom tri slabe izkušnje:
1. edina prometna nesreča v 12-ih letih izpita - za avto so plačali ca. 30% premalo (kao "ekonomska totalka"). Kaj naj z rešenimi deli, če avta ni moč popraviti. Naj ga razstavim in odprem trgovino z rezervnimi deli za en avto? Avto sem prodala prodajalcu, ki je bil pač pod določenimi pogoji pripravljen dati določeno ceno.

2. Poškodba pri nesreči: trdili so, da sem se izmislila in se dogovarjala z zdravnikom, da mi je pisal diagnozo in mi na dom pošiljali policijo. Grozno!!! In ob tem, da sem bila poškodovana, mi je manjkalo samo še to.

3. Poškodba otroka na športnem objektu. Ker je učiteljica rekla, da ni videla, da bi se otrok poškodoval, so rekli, da ni dokazov za poškodbo. (op. poškodba je bila vidna čez dva dni, ko je mesto počene kosti zateklo).


PRIJATELJA SPOZNAŠ V NESREČI! TRIGLAV TO VSEKAKOR NI!!!

iDEJE za novo zavarovalnico?
Default avatar

zanimamee

Jaz se ne morem strinjat s tem, res ne, pri avtu je vedno veljalo, če je kasko, da ni bil štrihan le blatnik, temveč cela stran, ravno zaradi barve!!!! kajti nihče ti ne ujame pravi odtenek enega dela, sploh ker se barva na zraku spreminja v odtenek nizji, sonce...
Ker zato pa plačuješ toliko denarja za take primere, ti želiš imet avto tak kot je bil prej, enako hišo ali ostalo. Saj nisis sam kriv, da ti je nekdo povzorčil škodo in itak ne goljufaš pri ocenitvah, jaz se strinjam naj pride cenilec od njih, naj le, pa naj on pove, kako bodo nekaj naredili, da ne bo vidno kot bi se igral otrok, mal štrihal sem in tja.


Razumem, da se ne bo barvala cela fasada ampak da bo barvan le m2 kjer je mogoče škoda, pa se ne strinjam, kajti nihče ti ne bo ujel pravi ton fasade, kajti vsaka barva zunaj spreminja barvo... zakaj potem plačujemo zavarovalnico, kajti tisto luknjo lahko flikam sama.

Slišala sem veliko primerov, da zavarovalnica vedno želi potegnit najkrajšo in zanjo najboljšo pot, če se ji pa ne pustiš in zahtevaš svoje, ti to tudi povrne, le nekaj živcev je potrebno, mal znanja v pisanju, zakonov in kakšen ornk dopis in kmalu spoznajo, da ne boš odnehal in dobiš hitro nakazan denar.

Torej, sam ne se jim tako hitro pustiti, saj plačujemo vsako leto veliko denarja, le zakaj hudiča, da nam bo nekje narejena totalka??? Jaz plačujem zavarovalico tudi zato, da mi popravi vso škodo na bajti, potem ni važno je to mala ali velika, bog daj za vse, da je mala, tudi za zavarovalnico! Srečno, upala sem, da je le kje kdo, ki se ne pusti tako hitro zmesti agnetu, zavarovalnici in bom brala kaj bol spodbudne zgodbe tule. Hvala vseeno.