Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

kje dobre in poceni torte v Kopru

Default avatar

torticažžž

Sprašujem predvsem koprčanke, kje dobre in poceni torte za rojstnodnevno zabavo 5 letnice

hvala
Default avatar

ena iks

POzdravljena.

Cenovno ti ne znam svetovati, je pa v Šalari slaščičarna Klasika, ki ima zelo dobre torte, velika izbira motivov ... Moraš pa menda vsaj kaka dva dni prej naročit.

Drugače pa so zelo dobre torte od Mlinotesta, naročiš pa dan prej v Šparu ali Merkatorju.

LP.
Default avatar

koprčanka

Jaz poznam dobro, a ne za najcenejšo, pač normalno ceno.

To je slaščičarna Klasika, v Šalari, blizu trgovine s sadjem in zelenjavo Zajček. Delajo torte po naročilu, lahko si izmisliš, kar želiš. Cena za navadno torto je 10 evrov na kg, če želiš imaš lahko tudi dva okusa torte (vsaka polovica en okus), gor ti lahko narišejo, kar želiš, ali ti skenirajo fotko, karkoli.

Okusov imaš malo morje: gozdni sadeži s smetano, jagode s smetano, ananas s smetano, jagode v vaniljevo kremo, breske z vaniljevo smetano, čokolado, čokolado s smetano, okus Nutelle, okus Bacio (čokolada + celi lešniki), okus lešnik, oreh, kava, limona. Lahko izbereš tudi torto kot skutino ali jogurtovo strnjenko, ali celo sirčkova torta (pride čokoladna krema iz mascarope).

Nočem delati reklame, a vsi, ki jih poznam, hodimo tam naročati torte, ker so 1A. Pa še lastnica ponavadi zaokroža težo torte navzdol. Mi, ki hodimo pogosto, če naročimo 3 kg torte, ven pride 4, nam da 1 kg zastonj.

Aja, če je v torti en okus in samo navaden napis, je cena 10 evrov/kg.
Če sta v torti dva okusa, a preprost napis: 12 evrov/kg
Če je en okus in zahtevna risbica ali skenirana slika: 12 evrov/kg
Dva okusa + zahtevna slikica: 14 evrov/kg

Jaz sem za svojega nonota naročila veliko torto, gor pa motiv njive. Pa njiva ni bila narisana, temveč v 3D obliki, resno :) so naredili zelenjavo iz sladkorja, pa celo ograjo njive, traktorček iz marcipana, orodje ... za neverjeti.
Default avatar

čakte mal

Ja, Šalara rula, to jer to. Njami, kolk so dobre, pa sveže.
Default avatar

[Lara Croft]

Matr, kr sline se mi cedijo... :)))

Ma na koščke pa verjetno ne prodaja.... bi šla kak dan tm mimo....
Default avatar

Valea

Tudi meni najboljša Klasika v Šalari - in ja, seveda prodaja tudi na koščke!
Default avatar

anonimna iz kopra

na žalost so se torte v tej slaščičarni zelo poslabšale. očitno se je zgodilo kot ponavadi, ko nekomu gre dobro, potem zaradi želje po še večjem zaslužku pokvari vse!
Default avatar

piper27

Popolnoma se strinjam s teboj, anonimna.

V zadnjih dveh letih sem imela priložnost jesti njihove torte. Katastrofa. Uporabljajo samo margarino, ne masla, zato imajo vse torte enak okus. Zame je pomembna okusnost, ne estetika.
O škodljivosti margarine itak ne gre izgubljati besede, slaščičarna pa zna računati: 250 g masla stane kot najmanj 500g ali še več margarine.
Default avatar

šjorka

Drage moje tortarice!

Začnite delati doma torte peciva in ostale dobrote zase in za svoje najdražje. V vseh slaščičarnah uporabljajo praške z dodatki okusov. Potem pa prodajajo kot naravne Bla, bla, bla...Enako je pri kremšnitah in vseh slaščičarskih kremah ki se uporabljajo v tortah.Praški se dobijo v velikih vrečah pod imenom Top cream. Tudi v slaščičarni Klasika, ki je toliko opevana kot najboljša ravno tako uporabljajo praške z okusi.

Kuhajte in pecite z ljubeznijo in okus bo božanski....
Default avatar

jozze

jao ŠJORKA, tebe bo ubil sladkor in margarina, praški te gotovo ne bojo.............
Default avatar

giga06

Meni po kremsnitah tam vedno slabo.
Default avatar

z leti so se pokvarili

Niso več take, kot so bile pred leti, sigurno.
Kje danes ( okt.2015)dobiti dobro torto v Kopru? To je vprašanje.
Default avatar

Lunniana

Slaščičarna Klasika v Šalari v Kopru!!!
Moj poklon! Torta je bila odličnega in izbranega okusa, svežih sestavin in izredno lepo oblikovana!
Vsaka čast! Toplo priporočam vsem!