Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

SVETOVNI TEDEN DOJENJA V DUHU OLIMPIZMA

Default avatar

LLLMojca

Pozdravljeni!

Letošnji svetovni teden dojenja, ki traja od 1.-7. avgusta, je tematsko nadvse zanimiv. Je namreč v duhu olimpijskih iger oziroma slogana "Mother Support: Going for the Gold" / "Podpora materam: Ciljamo na zlato".

Poseben poudarek je letos prav na tem, za kar se v prvi vrsti trudimo na forumu, ki ga berete, in kar je prvo poslanstvo moderatorke tega foruma in mednarodne zveze za dojenje La Leche League - da mamica ob pripravah na dojenje, posebej ob vzpostavljanju dojenja, in pri reševanju težav nikoli ni sama, temveč da ima dovolj pomoči, spodbude, da dobiva utemeljene, pravilne, strokovne in sodobne informacije o dojenju in ravnanju s svojim otrokom, in veliko podpore pri reševanju manjših težav, občutkov depresij ali družinskih kriz. Pomoč in podpora je skupaj s pravimi informacijami ključ do premagovanja težav. Olimpijski duh je nepremagljiv, kajne, to pa velja tudi pri dojenju - pomembno je sodelovati, zmagovalke smo prav vse!

Gradivo WABA, World Allience for Breasfeeding Action, je ob svetovnem tednu dojenja 2008 prevedla in priredila dr. Zalka Drglin z Inštituta za varovanje zdravja RS - Center za promocijo zdravja in med.over.netova moderatorka foruma Porod po meri ženske. Preberete si ga lahko na tej povezavi: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1589.

Če ste zamudili objavo novice na našem portalu, boste našli še več informacij, posredovanih z Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, tukaj: http://med.over.net/index.php?full=1&id ... _dojenckov.

Vsako leto pred svetovnim tednom dojenja poteka tudi zanimiv svetovni foto natečaj. Tole so zmagovalne fotografije letošnjega izbora: http://www.worldbreastfeedingweek.org/w ... ontest.htm.

In še peterica zmagovalih kratkih video posnetkov za popestritev: http://www.worldbreastfeedingweek.org/w ... ontest.htm.

Lahko glasujete za najboljšo fotografijo in najboljši video posnetek!
Mojca Vozel,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International
Slovenska spletna stran http://www.dojenje.net
Spletna stran organizacije LLLI http://www.llli.org
Facebook https://www.facebook.com/pages/La-Leche ... 2127382188
Članarino ali donacijo lahko nakažete na TRR društva LLL Slovenija pri NLB: SI56 0203 3025 3744 825

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar