Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

herbalife

Default avatar

školjkica

Rada bi pridobila vsaj ene 7 kilogramov - pa ne mi ponujat svoje ker se me ne primejo.Razmišljam o temu herbalife preparatu saj ga reklamirajo da se baje lahko tudi zrediš.Pa me zanima ali je kateri res uspelo pridobiti nekaj kg.Aja pa prosim ne govorite mi da moram več jesti saj v povprečju pojem več kot drugi, no pa tud zdrava sem - nobenih zdravstvenih problemov nimam.
Default avatar

Harvis

Smo že par dni nazaj debatirali o tem, pa tudi na forumu Hujšanje so bile napisane že cele litanije na to temo. Priporočam, da prebereš, preden se olajšaš za ne tako malo denarja.
Default avatar

NatašaH

[quote školjkica]Rada bi pridobila vsaj ene 7 kilogramov - pa ne mi ponujat svoje ker se me ne primejo.Razmišljam o temu herbalife preparatu saj ga reklamirajo da se baje lahko tudi zrediš.Pa me zanima ali je kateri res uspelo pridobiti nekaj kg.Aja pa prosim ne govorite mi da moram več jesti saj v povprečju pojem več kot drugi, no pa tud zdrava sem - nobenih zdravstvenih problemov nimam.[/quote]

Herbalife deluje če se želiš zrediti.

Vendar izračunaj, kaj bo ceneje. Po vsakem obilnem obroku tortica ali kakšna sladkarija ipd, ali herbalife....
Default avatar

a znaš brat

Joj, no, saj to je pa kontra reklama Herbalifa. Ona bi se rada vendar zredila. Ene pa shujšale s tem. Torej deluje v obe smeri. Fant, fant, fantastično.
Default avatar

Harvis

Pa zanosiš lahko tudi baje z njim :)

Pa kurja očesa odstraniš. :)
Default avatar

acjom

:)))))))))))))
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

[Lara Croft]

Če ga konzumiraš kot dodatek obrokom, potem se zrediš, ja.... za hujšanje pa obroke zamenjaš s šejki...
Default avatar

Harvis

Če karkoli konzumiraš kot dodatek obrokom, se zrediš. Duh?????
Default avatar

acjom

Bljek........ :))
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

NatašaH

[quote a znaš brat]Joj, no, saj to je pa kontra reklama Herbalifa. Ona bi se rada vendar zredila. Ene pa shujšale s tem. Torej deluje v obe smeri. Fant, fant, fantastično.[/quote]

točno tako:
Deluje v obe smeri, oziroma celo v tri.

Če želiš shujšati, potem dva obroka nadomestiš s Herbalife-om (ali kakšnim drugim podobnim napitkom, katerih je trg več kot poln).

Če se želiš zrediti, potem po vsakem obroku popiješ en tovrstni napitek, kar se mi zdi ob ponudbi sladkarij na trgu, čisto metanje denarja stran.
Razlika je le v tem, da se sladkarije spremenijo v špeh, HL pa povečuje mišično maso. Kaj komu bolj paše, najbolj sam ve!

Če želiš vzdrževati telesno težo, potem en obrok nadomestiš z napitkom (HL ali kaj drugega).
Default avatar

vichy

če si iz ljubljane, povej, ti bom dala kontakt, pa se lahko pozanimaš direkt kako pa kaj

lp nosečka
Default avatar

Optimist

No ja... ne vem koliko deluje... Bratrančeva žena in sin ga oba prodajata in cela njegova družina ga uporablja...

Bratranec in žena za hujšanje, vsi trije otroci pa za pridobivanje kilogramov...

Za hujšanje je še kar učinkovit... pa to je celo logično. Če dva obroka na dan izpustiš (in namesto tega piješ šejk) se res začenjajo kile zmanjševati (čeprav meni osebno še ne deluje - bom še poročal o tem).

Toda za povečevanje telesne mase...
Njun sin že tri leta trenira rokoborbo in želi pridobiti na kilogramih - mu ne uspeva. Po dveh mesecih je razlika zgolj za en kilogram, pa še to zato, ker je med tem na počitnicah in manj trenira.
Starejša hčerka vsaj uspeva vzdrževati težo, drugače je ob svoji prehrani zgubljala kilograme in se zaradi tega že slabo počutila.
Najmlajše hčerke pa ne moremo upoštevati, saj je v obdobju nagle rasti, tako da se telo tako ali tako po svoje obnaša.

Drugače pa okus res ni tako slab :)
Osebno sem predvsem zadovoljen z ekstraktom Aloe in Omega tabletkami. To se mi zdita dva koristna dodatka k prehrani (zlasti v mojem primeru).
Default avatar

dracon

NatašaH je napisal/a:
Pismu smo vsi mi ene budale ! :) Zakaj hodimo v fitnes pa treniramo če pa HL kar sam od sebe dela mišice topi maščobo in če si presuh nabija kilograme. Torej... karkoli že hočete ! Več špeha manj špeha in celo mišice ! HL poskrbi za vse :)))
Draga Nataša če bi imela vsaj 1% pojma kako mišice nastajajo v telesu ne bi takšnih neumnosti govorila. LOL ! Pa to je da se človek poserje od smeha no... kakšne neumnosti nekateri kvasijo in delajo budale iz sebe samo zato da poberejo nekaj € tistim ubogim dušam ki jim nasedejo...
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

dracon

Optimist je napisal/a:
Z edino razliko da če si že navdušen nad umetnimi dodakti k prehrani za isti denar v lekarni dobiš koralni kalcij omega 3 Q10 kolostrum Aloe Vera in še kaj zraven... pa še ti bo ostalo več kot 3/4 denarja
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

aandreja

Hojla klapa!

Vidim, da se še vedno bije borba okrog Herbalifa!

Prodaja taka ali drugačna , vsaka pač ima svoj namen. Firma Hernalife ima pač svoje prijeme, morda niso vsi čisto pravi, a katere firme imajo vse kakor je treba???Ljudje smo samo ljudje.Posel pa posel. Važno je kdo se s tem ukvarja in kaj ima za cilj v svojem življenju.
Sama tudi uživam Herbo. Nisem pa rekla, da ne bom vzela še kakšnega drugega prehranskega dodatka, če ga pri njih nimajo. Sedaj recimo uživam sirup, ki je kompleksen in pomaga ljudem z artrozo. Pomaga, bolečine so manjše in mislim, da bo tudi regeneracija sklebnih oblog počasi napredovala.
Kaj hočem povedat?
To, da so izdelki za katere se odločimo, da nam bodo pomagali pri vsakdanjih težavah(stres, prevelika teža, premala teža in druge težave)res tisto pravo. Kaj mislite, koliko dam za ta sirup, ki ga popijem samo čajno žličko in pol ????39€. Pa mi ni žal. Saj lahko spim in bolečine so se zelo zmanjšale. Zakaj sem se odločila zanj???Ker mi pomaga.
Herbalife izdelki, ki jih želite pa imajo tudi svetovalce...Malo pobrskajte in se pomenite z različnimi, saj niso vsi enako podkovani. Nasveti so ob tej prehrani zastonj in verjemite, tudi lepa prijateljstva se kujejo s takim poslovanjem.
Upam, da nisem preveč rekla , kar bi vas dvignilo v višave kjer vlada bes in jeza....Želim vam lep večer in odločitev vsakogar je, kako si bo pomagal.
Vse kar se ponuja kot poceni izdelek aje zagotovo vprašljiv.Človek se mora odločiti ali bo sebi nekaj reskiral, ali pa trpel dalje.

Ciao, Andreja
Default avatar

dracon

Ah Andreja nisi me peljala v višave ne skrbi. Saj proti HL niti nimam praktično nič imam pa vse proti načinu reklamiranja in zavajanja. Proti praznim obljubam. HL je samo še en dodatek en izmed 1000 na trgu. Koliko je boljši ali slabši ne bom debatiral ker je to zelo odvisno tudi od posameznika (genetika predispozicije itd) in posameznika (resnost in sledenje navodilom). Ampak ko začnem brati da HL gradi mišično maso samo s tem da ga konzumiramo... a slučajno vsebuje steroide ? Le ti so namreč prepovedani in zelo škodljivi zdravju ! Pa ni treba odgovarjati na moje vprašanje ker vem da jih ne vsebuje. Bilo je samo retorično. To pa je tisto kar me zelo moti. In vsaka hrana deluje v dve oz. tri smeri. Če smo že ravno pri tem. Edino važno je kdaj in koliko jo pojemo. HL tu pač ni izumil tople vode. Pač osebno raje zagrizem v jabolko kot pa jem neke industrijske kašice za katere niti ne vem kaj v resnici vsebujejo. Kajti biznis je le biznis kot si sama rekla. In je že tako da velike korporacije bolj skrbi zaslužek kot pa dobrobit posameznika. Če pa komurkoli paše... naj poizkusi zakaj da ne. Njegov denar njegovo življenje. Ampak dokler se ga bo reklamiralo kot se ga... čudežen topilec maščob proti holesterolu sladkorju povišanemu krvnemu tlaku proti izpadanju las in še mišice gradi sam od sebe... da ne naštevam ostalih kvalitet in presežnikov... pač **. Takšen sem :) Razen če ti use me prepričati da to dejansko drži. Kar pa sem odkrito povedano... zelo skeptičen.
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

pelko veselko

Andreja, tvoj HL marketing na različnih forumih MON opažam že nekaj časa (let). Seliš se s foruma na forum. Tudi na onkoloških forumih si že ponujala HL in svojo pomoč. In ko potem preberem tale tvoj zadnji zapis in besede okoli posla, me kar zmrazi. Po drugi strani je pa prav,ja, da si začela odkrito sporočati svoj namen - povečanje prodaje izdelkov, s katerimi se ukvarjaš.
Izdelkov, ki jih prodajaš, ne bom komentirala, ker jih nisem in jih tudi ne bom študirala, saj me moti že osnovno dejstvo - da se prodajajo preko direktne prodaje, da so prav zato pregrešno dragi in da ne poznam nikogar, ki bi mu pomembno pomagali - morda s placebo učinkom.
Lahko pa rečem, da si s svojim narejenim pozitivizmom in velikodušnostjo, za katero se skriva interes po prodaji, že dobro prepoznavna.
Default avatar

pbk

Zakaj toliko polemike okoli tega?

Nekoga, ki verjame v jabolka pošpricana 26 za bio in 28-krat za v trgovino. Pa jej kemikelije. Če pogledate z druge strani.....dojenčki jedo mleko v prahu, ki je prav tako izdelano v laboratoriju ipd, zakaj se pa takrat nihče ne vpraša, kaj je dobro in kaj ne. Zato, da zelenjava izgleda v trgovini tako lepo je potreben močan pesticid, jogurti in drugi mlečni izdelki vsebujejo aspartan, da lahko obstanejo na prodajnih policah mesec. Se takrat nihšče več ne vraša kaj je v živilih. Dejstvo je, da vsa živila vsebujejo dodatke, ki so tako ali drugače škodljiva za zdravje na dolgi rok.
Sama sem konzument HL že nekaj let in sem zelo zadovoljna. Začela sem ga uživati iz zdravstvenih razlogov (pa delam v medicini).Zavedati se moramo, da imajo klasična zdravila poleg učinkovin, ki so ciljana ta tudi mnogo dodatkov, ki so škodljiva za telo in, da se morajo le-ti nekje izločiti iz telesa (ledvica, jetra) in si pri svoji starosti ne mislim nakopati še kakšno diagnozo za povrhu.
način distribucije izdelkov pa ni nič drugačen kakor v ostalih panogah.

Lp
Default avatar

dracon

pbk

HL pa nima teh dodatkov pesticidov skratka ničesar. Nobene slabe stvari ki bi kot sama praviš obremenjevala ledvica in jetra ? Ali pa si mogoče želela povedati da HL ni nič bolj škodljiv kot ostala hrana ? Žal te moram tu takoj popraviti. Kajti HL ni hrana ampak je prehranski dodatek. Torej ne moreš enačiti špricane hrane iz trgovine s HL :)
Sicer debata niti ni bila o tem. Pač pa o načinu reklamiranja in prodaje HL. O obljubah in smešnih izjavah. In to da delaš v medicini je daleč od tega da bi bilo zame karkoli kar napišeš bolj kredibilno kot če bi napisal kdo drug. Tudi moja soseda dela v medicini. Prenaša kartoteke bolnikov naokrog.
Pač pa je iz tvoje objave jasno razvidno da jemlješ HL zato da ti ne bi bilo potrebno jemati zdravil. Torej imamo novo pozitivno lastnost HL. Ah ne... pardon. Saj je bilo že rečeno da znižuje krvni pritisk uravnava sladkor dviguje potenco in preprečuje plešavost. Polek tega da izboljšuje vid preprečuje zamašenost ožilja in povečuje možganske sposobnosti. Ostalih stvari niti ne bom našteval je tu premalo prostora :)

HL je prehranski dodatek. In kot takšen popolnoma neučinkovit. Pred leti bil celo prepovedan zaradi dodatka ki je bil zdravju zelo škodljiv. Tega dodatka danes sicer ni več v proizvodu. Kar pa je daleč od tega da bi bila zadeva tako zelo pozitivna in zdrava. V google vpiši herbalife sued ali herbalife lawsuit. Presenečena boš ugotovila koliko ljudi se je zastrupilo zaradi velike vsebnosti svinca v HL izdelkih spefičično imeli so težave z jetri tako da so jih morali hospitalizirati. In koliko je bilo ostalih negativnih reakcij na HL izdelke. Pa to so najnovejši članki stari dober mesec. Ste se kdaj vprašali zakaj slišite hvalo HL izdelkov samo od ljudi ki HL prodajajo ? Zakaj se o HL ne govori po dnevnem časopisju televiziji in internetu. Zato ker preprosto ne deluje. Tako kot noben drugi dodatek ne.

In način distribucije izdelkov JE drugačen in sporen. Če bi firma katerakoli objavljala takšne laži in neresnice kot jih prodajalci HL izdelkov bi že zdavnaj bila na sodišču kjer bi jo tudi primerno oglobili in zaprli. Tako pa ponudiš izdelek v prodajo lačnemu plebsu ki bo za tisti euro zaslužka prodal svojo dušo in še kaj drugega zraven. Žal ima Top Shop več kredibilnosti pri prodaji kot 98% distributerjev HL izdelkov. In to je problem ki me moti. HL sam po sebi pa zagotovo ni nič bolj škodljiv kot ostali dodatki za hujšanje ki jih je trg poln. Ampak tudi nič bolj učinkovit ali zdrav.
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !

Moderatorji

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS
sebastijan - osebni trener
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic