Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Krk-Malinska

Default avatar

ž'

No, da še jaz vprašam, kako vam je vvšeč tam tisti, ki ste že bili?
Mi gremo čez en teden, grem 1. na Krk in me zanima, kako je dol. Plaža, ponudba hrane, večerno dogajanje, animacija za otroke???
Default avatar

mega ne

Kam na Krk, Krk ni tako majhen otok, ali se boš ustavila v Malinski, ali pa greš dlje, proti Barbarigi, mesu Krk, Šilo, vmes pa je še čuda majhnih krajev, celo vasic, ki imajo zelo lepe plaže in priložnosti za uživanje, a nočnega življenja v teh majhnih krajih ni, za to se moraš kar zapeljati 10-20km daleč v večji kraj.
V teh majhnih vasicah je v zimskih mesecih le nekaj domačinov, drugače pa je v zadnjih desetletjih zraslo tudi sto in več vikendov, v večini slovenski lasti. Domačini so pa razumljivo v ta namen uredili ali poizkušajo urejati ali urediti plaže in vsaj minimalno gostinsko ponudbo.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

ž'

saj sem napisala, da sprašujem za Malinsko:)))
Default avatar

elaine

V Malinski je kar dolga sprehajalna pot ob morju, kjer je predvsem zvečer, polno ljudi. Imajo manjši lunapark, odprt po šesti ali sedmi zvečer. Plaža je dolga, beton in kamenje, nekaj toboganov za otroke. Hrane je verjetno dovolj. Če se ti ni potrebno voziti z avtom do plaže, je za dva do tri dni dobra lokacija za dopust.
Najbolj mi je tam všeč pot ob morju po kateri prideš, peš ali s kolesom, iz Malinske do Njivic.
Default avatar

ž'

kaj pa štantov je kaj zvečer? Pa glasbe?
Default avatar

mega ne

Malinska ima veliko dnevnih in nočnih stvari. Lepo plažo, tobogane, trgovino in bencinsko črpalko tako rekoč na plaži, ribe prodajajo 50 metrov od plaže, ki je v sklopu nekakšne tržnice, menjalnica denarja je na plaži, zraven je pošta, se mi zdi da tem delu rečejo Haludovo ali nekaj podobnega, tu je glavnina zabavišč, nočnih in dnevnih, na nasprotni strani, kjer je na hribu hotel ali nekaj hotelov vse skupaj vse veliko bolj mirno, a iz enega konca na drugega je ravno lep sprehod.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

elaine

Ne vem kakšne štante imaš v mislih. Prodajajo nogavice, majice, sladoled, za hot-doge in hamburgerje se pa ne spomnim. Tudi glasba verjetno kje igra. Če ti povem iskreno, večina lokacij, ki jih poznam na Krku, mi tudi Malinska daje vtis kot destinacija za lumpenproletariat.
Default avatar

ž'

[quote elaine]Če ti povem iskreno, večina lokacij, ki jih poznam na Krku, mi tudi Malinska daje vtis kot destinacija za lumpenproletariat.[/quote]

Prevedeš prosim, ker res ne razumem.
Default avatar

elaine

Za tiste, ki si kaj solidnega ne morejo privoščiti.
Default avatar

mega ne

Ja glasba je v glavnem ob obali v smeri proti Haludovem in tistim hotelom, pošti, restavracijam itd, tu se dogaja največ. to je v bistvu takoj ko zaviješ iz glavne ceste desno za Malinsko in še enkrat desno v smeri pošte, še predno prideš do tržnice, trgovine, avtobusne postaje in bencinske črpalke. V vsakem primeru pa se spustiš do morja naravnost na plažo. Seveda je tu tudi najmanj možnosti za parkiranje. Še nekako najbolje je parkirati pri tržnici ali pred trgovino, lahko pa tudi kje višje.
aja,
zobar je takoj za bencinsko črpalko. dober in zelo prijazen.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

google earth

[quote mega ne]Kam na Krk, Krk ni tako majhen otok, ali se boš ustavila v Malinski, ali pa greš dlje, proti Barbarigi, [/quote]

Barbariga na Krku ?
Default avatar

mega ne

[quote google earth][quote mega ne]Kam na Krk, Krk ni tako majhen otok, ali se boš ustavila v Malinski, ali pa greš dlje, proti Barbarigi, [/quote]

Barbariga na Krku ?[/quote]


eh se opravičujem, nekaj sto kilometrov stran, a nekaj postov nižje je bilo govora o Barbarigi, ki je pa seveda pri Puli, ja se zgodi in se opravičujem in ja pišem na pamet, ne preko google earth, ampak o krajih, ki jih osebno poznam. Še enkrat moja katastrofalna napaka, ki se pa lahko kaj hitro ponovi, ker google ertha pri takšnih vprašanjih ne uporablam.

BARBARIGA JE BILA PA MIŠLJENA BAŠKA-.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

mantra

mega ne
ali veš za kakšen apartma v MAlinski? ali kje ste bili vi?
Default avatar

Enka

Meni Malinska ni všeč. Nam se je dopadla le ena staaaara ladja na obali in to, da v čolnih v pristanišču gnezdijo sladkovodne race. Smo šli tja le enkrat na izlet in nas ni nikoli več zamikalo. Dosti lepša sta Krk in Punat. Baška seveda tudi, a kaj, ko je nagužvana do amena.
Default avatar

mantra

mega ne
in kje je to v MAlinski?
Default avatar

mega ne

Mi smo bili v Malinski in na Krku že prav povsod, tako da skoraj poznam vsak kotiček Krka, a kam in kako iti na Krk vam težko svetujem meni je všeč eno, drugo drugemu, lahko dobiš telefon od oddajalca apartmaja tik nad pošto, lahko dva kilometra stran gor po hribu, lahko pa tudi proti trajaktu za Cres, lahko v Šilu, Sv. Anton, lahko pa tudi v Baški, da ne bo spet pomote z Barbarigo blizu Pule.

p.s.
pa v dobrih starih časih je stara izmozgana katra (renault 4) komaj zmogla pot do Krka, zato Krk se mi zdi, da kar dobro poznam, ker mi je običajno katra tam crknila in so jo moji sopotniki lepo "porivali".
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net