Med.Over.Net

Zdravilstvo

zdravilstvo in ministrstvo za zdravje

Default avatar

kristina

za vse, ki vas zanima zdravilstvo, vam sporočam, da sta na spletni strani ministrstva za zdravje (http://www.mz.gov.si/si/zakonodaja_in_d ... objavljena osnutka pravilnika, ki jih je pripravilo ministrstvo za zdravje na podlagi zakona o zdravilstvu, in sicer:

- Pravilnik o opredelitvi zdravilskih sistemov in zdravilskih metod ter o postopku evidentiranja, priznavanja in nadzora zdravilskih sistemov in zdravilskih metod, ki se uvajajo v zdravilsko dejavnost

- Pravilnik o preizkusu iz zdravstvenih vsebin za zdravilce, ki nimajo zdravstvene izobrazbe

Tako je ministrstvo v osnutku končno razkrilo, katere so "zdravilske metode" v sloveniji.

LP
Default avatar

Dominik Golenhofen

Hvala za obvestilo, smo si že vse prebrali in čakamo na nadaljevanje. Zdaj bo verjetno na vrsti ustanovitev zdravilske zbornice in tam se bo pokazalo, kako si bomo zdravilci zakomplicirali delo. Veseli pa me, da za opravljanje izpita ni potrebno predhodno obiskovati šolanja in da je velik poudarek na znanju klasične medicine. Samo, če bodo (bodoči) zdravilci imeli dovolj znanja iz anatomije in patofiziologije, jih bodo upoštevali tudi zdravniki (zobozdravniki, fizioterapevti in drugi zdr. delavci), pri zavarovalnicah in politiki. To pa so nujno potrebni partnerji, če želimo v zdravilstvu napredovati.

LP
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]