Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

BOLEČINE V ROKI, ŠČITNICA IN VRAT

Default avatar

slavc35

Spoštovani. Naj opišem moje težave: bolečine v levi roki na več delih, tiščoča bolečina, se širi pod pazduho, že pol leta. Vse skupaj zadnji mesec spremlja vrtoglavica, vročine ni. Na temenu in na vrhu glave čutim občasno mravljinčenje. Nekaj časa me je dušilo v prsnem košu. Občasne bolečine ob jabolku v predelu ščitnice. Noge mi klecajo. Grlo rdeče. Vrat občasno boleč ter bolečine v križu.
Opravil kup preiskav, bil tudi na urgenci: UZ srca, obremenitveni test srca, vse BP; slikanje pljuč BP; TSH v mesecu Februarju in zdaj normalne vrednosti (2,32 in 1,07); 03.07. urgenca, ugotovljen samo znižan Kalij; specialist za grlo: ne ugotovi ič, razen nek reflex, urgenca 05.07. sum na revmatično patologoija; dobil Movalis in Nexium za želodec (verjetno od inekcij Ketonala so mi na gastroskopiji ugotovili erozivna gastropatija); revmatolog ne ugotovi nič, težave nenavadne, lahko psihogeno pogojene;samoplačniško k nevrologu, priporoči kontrolo ščitniščnih hormonov (kot že omenil b.p.) in nadaljevanje movalisa; opravim EMG, ugotovljeno blago abnormen EMG, lahko intraspinalna okvara; lahko pa zgodnji znaki prizadetosti živčevja oz. polinevropatija, priporoča nevrologa (bil 3 dni prej pri njemu, zdaj mu posredoval izvide),šel na pregled in UZ ščitnice, ki sicer ni povečana, vendar ugotavlja znake subakutnega tiroidisa, priporoča nadaljevanje movalisa. Roka pa še kar naprej boli, pa v predelu ščitnice, pa vrtoglavica,pomanjkanje moči..Naročen sem na magnetno resonanco v septembru in kontrolo za ščitnico v sredo. Ne vem več, kaj narediti. Naročil se bom še DR Ihanu, ki pa dela šele konec avgusta. zdaj so dopusti...
Zdaj imam težave zopet v grlu (tiščanje) kot bi imel tujek, pa na sredini v zgornjem delu prsnega koša se mi zdi kot bi imel zadebeljeno, pa vratne mišice me bolijo, pa mišični tonus zadaj na nogi v višini stegen imam trd, roka še vedno boli, vendar imam občutek, kot da mi zateguje mišico ob prsih blizu pazduhe. Na vročini pa mi postane slabo. seveda bolečine v vratu se mi tudi pojavljajo, ko razmigavam vrat se mi malo zavrti in kot bi slišal malo pokanja v vratu. Boli pa me tudi v spodnjem delu križa. Rentgen zgornjega dela hrbtenice ni nič pokazal. pojavljajo se mi bolečine v jabolku, nasproti tam kjer me boli vrat.
Prosil bi za pozitivne predloge min ideje.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Svetovala bi vam, da obiščete dr. Petar Papuga, ki je specialist nevrolog, akupunkturist, ki vas bo celostno obravnaval in vam bo dal tudi ustrezne napotke kako živeti naprej, da se vam zadeve ne bodo več pojavljale.

Prepričana sem, da vam lahko pomaga.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Moderatorji

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt
Barbara Purkart