Med.Over.Net

Neplodnost

rahla črtica

Default avatar

andreja30

Pozdravljene!

Zadnja M je bila 14.06., v ponedeljek 14. 07. sem opravila test nosečnosti in pokazala se je zelo rahla črtica. Ponavadi imam cikluse s tedensko zamudo. Zaradi rahle črtice sem test danes ponovila, vendar črtica ni bila nič močnejša kot v ponedeljek. Obakrat sem uporabila test First sign.
Skrbi me, ker je bila prejšnja nosečnost izvenmaternična in sem ostala brez jajcevoda. Ali slabše vidna črtica kaj pomeni?

Hvala za odgovor!

Lp,
Andreja
ajda
Default avatar

miu

Pri tem testu se je tudi meni naredila tako rahla črtica, da sem ga naredila dvakrat, potem sem šla kupit pa še en dodatni test (malo dražji) in je tudi bil pozitiven.

Držim pesti!!!
Default avatar

buhteljcek

Jaz bi šla na tvojem mestu kar na krvni test.
Default avatar

xo

Sama sem imela lani isti primer, ko sem delala test s cb je bila črtica zelo rahla tako da sva se s partnerjem prepirala ali je sploh črtica ali ni. Test sem ponovila čez dva dni in situacija je bila popolnoma enaka kot pri prvem cb. Čez teden dni sem odšla na odvzem krvi in pokazalo je nosečnost v vrednosti čez 1000.

Mislim da črtica je črtica, kajti ko nisem bila noseča je test vedno pokazal odločno belino brez črtice (rahle ali močnejše)

Tako da čestitke z moje strani.
Default avatar

Luninca

Tudi meni se je danes 10 dan po ET na testu pokazala zelooo rahla črtica skoraj komaj vidna, kaj pravite na to?
Default avatar

andreja30

Še enkrat živjo!

Hvala xo in miu za čestitke in spodbudne želje. Včeraj mi nikakor ni dalo miru in sem šla še po test CB, ki je pokazal kar močan plus. Končno nama je uspelo.
Lunica zate pa držim pesti. Ponovi test s CB čez kakšen dan, dva in plusek bo bolj viden. Čestitke tudi tebi, vsem ostalim pa močne pluske čimprej.
ajda
Default avatar

buhteljcek

Luninca, dobro kaže. Ker si malo zgodaj delala test je pać svoh črtica, pomoje lahko pričakuješ le najboljše!
Default avatar

Luninca

Hvala vama za vzpodbudne besede, čez nekaj dni pa javim rezultat. Do takrat pa močno stiskajte pesti zame, a obljubite?
Default avatar

škratek 2

Črtica je črtica, tudi če je nežna!
Čestitam

škratek
Default avatar

PIKA.

Punce, črtica je črtica. Moja je bila tudi tako rahla, da oba nisva vedela, ali jo vidiva zares, ali je to samo velika želja enkrat že črtico videti. In to je bil 14. in 15. dan po ET. No sedaj pa ta črtica veselo brca v mojem trbuhu.
Le pogum in veliko sreče vam želim!!!!
Lp PIKA.
Default avatar

Nataša2308

Andreja30 zdravo,

slučajno sem videla tvoj post. Jaz sem tista, ki sva si dopisovali glede IMN. Imeli sva podobno izkušnjo.

Čestitam, resnično.
Pri naju še nič novega. Plusek še čakamo, vendar smo dali ta projekt malo na stran. Tako, v glavah, če bo, bo, če ne, pa pač ne.
Drugače bi se mi še zmešalo od vsega tuhtanja in razmišljanja.

Vama je uspelo spontano? A si šla po IMN na HSG ali kakšne preiskave?

Lp,

Nataša
Default avatar

andreja30

Živjo Nataša!

Uspelo nama je čisto spontano, sploh nisem razmišljala, da se ta mesec lahko kaj zgodi, ker sem ovulacijo (vsaj mislila sem) čutila na drugi strani, kjer ni jajcevoda. Ta čas sva bila tudi na morju, tako, da po moje deluje, če vse izklopiš in se ne obremenjuješ. Jaz sem bila nekaj časa zelo obremenjena in se spraševala, kaj, če ne bo šlo, ampak nisem daleč prišla. Na hsg nisem šla in tudi na nobene druge preiskave.
Nataša ne obremenjuj se s tem, da mora biti ravno ta mesec, ko bo, bo. Zagotovo enkrat bo. Če ti je že enkrat uspelo, ti bo še drugič, tako kot meni.
Seveda me zdaj skrbi, da bo vse ok. Moram tudi še na prvi pregled, da potrdijo nosečnost v maternici in potem, da bo na nuhalni vse ok.
Zanima me še, kdaj se ti je ob IMN pojavila krvavitev.

Želim ti en veliiik plusek!

Lp,
Andreja
ajda
Default avatar

Nataša2308

Ojla,

spomnim se, da sem plusek zagledala cca. 35 dan menstruacije, bil je torek se mi zdi. V nedeljo sem pa opazila rahel madež na papirju in šla na urgenco. Se pravi, začetek 6.tedna, če štejem od 1.dne ciklusa.

Ne obremenjuj se z IMN, ni vedno tako, da se ponavlja. Pri prvi nosečnosti pa se spomnim, da sem imela velike dojke in boleče okrog bradavic.Tokrat pa nič, kot da se z menoj n ebi nič dogajalo, le M ni prišla.

Pojdi takoj na pregled. Ne čakat na 8. teden. Ko je mene pregledala G, in ni videla GV, sem takoj vedela, da bo ali SS ali IMN.

Mora se videt vrečka in to že v 5. tednu, če imaš izkušenega ginekologa.
Veš, kaj se meni zdaj dogaja.
V juniju sem jemala klomifen, čeprav danes vem, da ni potrebno, ker imam raven hormonov OK in sem zdrava. In potem v juniju nisem zanosila, dobila
M nekaj dni prej v juliju in še kar vedno malo krvavim. Si predstavljaš, kar tri tedne že? Čisto malo, a vseeno. Spolnih odnosov ravno tako kot običajno ne moreva imeti. V petek imam pregled, da mi povejo, kaj je z menoj.

Drži pesti zame, javi se, ko boš dobila potrditev nosečnosti. Jaz vem, da bo vse OK.

Boš videla...
Default avatar

andreja30

Živjo Nataša!

Klimofen pravijo, da lahko zmeša ciklus. Ali si imela ob jemanju klimofena ultrazvok za spremljanje učinkov klimofena?
Hvala za vzpodbudne besede. Tudi jaz držim pesti zate. V petek pa se javi, ko boš imela pregled. Verjetno je ta krvavitev od klimofena. Drži se, boš videla, da bo vse ok.

Lp,
Andreja
ajda
Default avatar

Nataša2308

Živjo Andreja,

ja, na 12.dan sem šla k Dr, Rešu in je videl dva folikla, večjega na desni, kjer nimam jajcevoda in manjšega na levo strani. Sluznice ni bilo veliko, kar mi je bilo zelo čudno, ker ko sem bila pri njem na pregledu brez Klomifena, sem imela na 12. dan sluznico lepo zadebeljeno. Je bil navdušen.
Tako da sem se odločila in v julijskem ciklusu M, ki še kar traja, nisem vzela nič.
Če se bo prijelo spontano brez kemije v enem letu, cool.

Jutri ti javim, kaj je rekla moja osebna ginekologinja.

lp

Nataša
Default avatar

pikica pokica

klomifen tudi tanša sluznico zato učasih pride težje do vgnezditev ni pa rečeno da je to vzrok da je sluznica tanča
Default avatar

Nataša2308

Pikica, pikica.

Zakaj potem predpisujejo ta Klomifen kot vroče žemljice, če tanjša sluznico, kar pomeni, da potem še težje zanosiš, ker se nima oplojeno jajčece kam dobro vsidrat..

Ni mi več jasno...skoraj nič...
Po eni strani Klomifen izboljšuje oz. omogoča ovulacije, če jih nimaš, po drugi strani pa stanjšuje sluznico, ki je nujno potrebna za vgnezditev.

A morda katera ve, ali je Kitty na dopustu?

lp,

Nataša
Default avatar

Nataša2308

Andreja30,

kako napreduješ, je vse ok?

Verjetno si zdaj bolj obiskovalka foruma nosečnost. Daj če želiš pusti sporočilo na moj e -mail, pa kakšno rečeva?

LP,

Nataša
Default avatar

andreja30

Nataša živjo!

Včeraj sem bila na prvem pregledu. Vse je ok. Nosečnost je v maternici, plod živ. Zdaj me seveda skrbi nuhalna svetlina, ker sem imela prvič težave.

Kako si? Tudi tebi bo uspelo, boš videla, ampak poskusi brez klimofena. Meni je uspelo tretji mesec poizkušanja, ko sem najmanj mislila na to. Sem si pa pred tem vzela dobre tri mesece časa po IMN (od decembra 2007). Tvoja zgodba je podobna moji, tako, da mora tudi tebi uspeti. Poskušaj se čim manj obremenjevati in si ne postavljaj rokov, kdaj boš zanosila.

Na tvoj e-mail ti ne morem pisat, ker je skrit. Lahko ga sporočiš in še kakšno rečeva.

Lp,
Andreja
ajda