Forum.Over.Net

Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

Laserska operacija oči - Irman

Default avatar

čakam na prk

Naročena sem na lasersko operacijo oči pri dr. Irmanu v Žalcu. Delal mi bo operacijo po metodi PRK.
Če je kdo že bil lepo prosim za izkušnje. Kako je po posegu, ali so prisotne bolečine, koliko časa traja, da se vid stabilizira, kakšen je vid prve dni po operaciji, kako ste zadovoljni z izidom operacije? Kdaj ste začeli z branjem, gledanjem TV, delom z računalnikom? Koliko časa ste res "počivali" z očmi?
Default avatar

BBYY

Tudi jaz sem bila pri njemu na operaciji. Operacija je trajala približno 15 minut na oko. Občutek imaš kot, da te žgečka. Nič hudega. Po operaciji priporočajo nošenje sončnih očal (tega se je treba držati). Kakšen dan, dva imaš še meglen pogled, vendar že vidiš pravo ostrino predmetov. Teden dni nisem gledala TV. Potem pa po malem.
Default avatar

čakam na prk

Si imela operacijo po metodi PRK? Je tista leča, ki ti jo vstavi po operaciji zelo neprijetna?
Upam, da tisti apaurin pred operacijo hitro prime, da ne bom preveč nervozna na operacijski mizi :)
Default avatar

BBYY

Oprosti, spregledala sem, da misliš PRK metodo. Več si lahko prebereš na:
http://www.irman.si/index.php?prk
Jaz sem bila po metodi LASIK.
Vse bo ok, ne skrbi ;) Meni je apaurin hitro prijel. Sem bila pa po operaciji zelo utrujena.
Default avatar

Tinca23

Živjo,
smem vprašati koliko stane operacija PRK in pa Lasik, pa če so vama kaj povedali koliko časa naj bi to držalo (se pravi se ti ne začne spet slabovidnost) in ali je imela katera še astigmatizem poleg dioptrije?
hvala ;)
tina
Default avatar

čakam na prk

Operacija stane 1.200 EUR na oko.
Jaz imam daljnovidnost + astigmatizem.

In nervozno čakam operacijo :)

Hvala, BBYY!
Default avatar

irmannn

Jaz nisem bila na prk ampak lasik. Tako da ne vem, koliko ti moje izkušnje pomagajo. Moja operacija je trajala cca 10 minut na oko. Na eno oko je bila zadeva le malce neprijetna. Na drugo oko je bolelo kot hudič. Kasneje je povedal, da zato, ker imam oko malce nepravilne oblike.

Oči sem imela zelo rdeče in če se prav spomnim, je rdečina izginila šele po 2 mesecih.
Default avatar

Tinca23

držim pesti, da bo uspelo, jaz še vedno zbiram pogum....sporoči kako je šlo im predvsem ali bi šla še enkrat :)))
lp
Default avatar

Neju

Ciao,

zanima me višina vaše dioptrije. Jaz se pravkar odločam ali bi šla. Imam namreč visoko dioptrijo -8, astigmatizem 1.75. Zmedena sem tudi, ker veliko berem o metodi lasek. Dr. Irman je rekel, da ni bistvene razlike med lasik in lasek. Zelo bom vesela vaših izkušenj, predvsem me zanima, kako je z dioptrijo po operaciji in vidom ponoči.

L.p Neju
Default avatar

force

tudi jaz sem prestal operacijo po metodi PRK in sicer sem bil operiran skoraj pred enmu letu bil sem dalnoviden z dioptrijo +3. moram vam povedati, da sem zaenkrat še zelo razočaran, ker se mi vid še ni ustalil, tako ,da trenutno stanje je slabše, kot je bilo pred operacijo. no ampak doktor I. pravi, da se še rez ni popolnoma zacelil.sedaj imam probleme z razsojem svetlobe zjutraj, da ponoči sploh negovorim. sicer dioptrije nimam več ampak se mi je malo pojavil cilinder. no nebi vas rad strašil tako je pač pri meni, imam pa tri prijatelje, ki so zelo zadovoljni. LP
Default avatar

yada

GROZA Ko berem članke o laserski operaciji oči me spreletava strah, koliko ljudi si bo oz.si je že z lasik operacijo vid še bolj pokvarilO.Že mogoče, da se je kateremu vid poboljšal a za koliko časa? Kolikor jih osebno poznam,pa jih ni malo imajo vsi kasnejše probleme. Naj navedem še moj primer in potek.Po pregledu oči mi je dr.Irman zagotovil,da sem v najboljših letih za operacijo in da mi bo vid popravil na dioptrijo o,00. da se bom po operaciji takoj odpeljala v Ljubljano brez problemov.Super si rečem in že naslednji dan hitim na banko da mi odobrijo kredit za operacijo. Ko sem dobila termin sem se vsa v strahu odpeljala v Žalec. Po operaciji najprej na enem in čez nekaj ur še na drugem očesu. Ker sem imela drugi dan pregled sem prosila naj me kdo odpelje v hotel ker nisem nič videla. Nasledmji dan sem zopet prosila zaposlenega v hotelu da me je peljal v ordinacijo dr.Irmana.Ko sem mu povedala,da imam hude bolečine in da nič ne vidim mi skoraj ni verjel. Dobila sem tableto proti bolečinam da pa ne vidim mu ni šlo v glavo. No poklicati sem morala sorodnike v Ljubljano da da so me priški iskat. Še po treh tednih nisem videla nič in bila sem zgrožena.Ko sem ga klicala mi je rekel naj še potrpim. da se mišice okrepijo, ko sem mu povedala da je moje vidno polje usmerjene čisto drugam pa mi je pojasnil, da laserski tehnik tega ne more popraviti.SUPER..V glavnem sem pristala na očalih in to z ne majhno dioptrijo, ki se mi vidno slabša, bila sem pri več specialistih pa mi ne morejo nič pomagat, ker mi je ozadje čisto zažgal.V glavnem da je pokasiral pa nič odgovarjal.Super naše privat zdravstvo. Več plačaš manj dobiš.Še na kratko. Moji hčerki je delal transplatacijo in je bila že 2x pri njemu, ker ji je leča padla iz oči.mislim da je dovolj zaenkrat čeprav bi lahko še in še napisala
Default avatar

XY30

Pozdravljeni...kot prvo imel sem dioptrijo -6 in tudi jst sem imel lasersko operacijo pri dr. Irmanu že pred dobrimi 4 leti in mi je tedaj zagotovil, seveda na moje vprašanje kako dolgo bom imel tako dober vid, da midva to delava za celo življenje in pa tudi, na vprašanje če bom veliko za rač. kar seveda sem, mi je odvrnil da ne igra nobene vloge, da sem lahko tudi cel dan na rač. pa se ne more poslabšati. Kul sm si rekel, nakar sem čez 6 mesecev imel spet pri njemu pregled, sam sem mu povedal, da ne vidim včasih najbolj čisto, odvrnil mi je, da imam zelo suhe oči ( da se mi premalo solzijo ) in so se zato naredile kot nekakšne zarezice vendar ko bom redno uporabljal kapljice ( umetne solze ) se te ranice zacelijo in vid bo spet vredu. Ves čas po operaciji so me nekako pekle oči, nikakor nisem mogel dlje časa gledati v eno stvar ali pa osebo v oči ne da bi večkrat močno pomežiknil ker so me začele tako peči, rekel mi je da je tudi to razlog zaradi suhih oči. Kapljice,iskreno niso nekaj dosti pomagale, v teh letih pa se mi je tudi vid poslabšal a jaz sem se tolažil da je to tisto kar mi je dr. rekel. naročil sem se na pregled po 4 letih in dr. Irman je ugotovil da mi je rahlo narastla dioptrija na -1,5,ko sem mu rekel za tisto (da delava za celo življenje ) mi je odvrnil da je to zaradi narave in nisva vedela kako bo narava vplivala in da za zdaj še ni tako visoka, če bi pa bila še višja pa bi se zmenila za še eno operacijo ( na čigave stroške,nisem ga vprašal ampak seveda verjetno moje ). Zdaj ne vem kdo komu maže oči, da enkrat govori eno, samo da plačaš, potem pa ne odgovarja za posledice saj smo podpisali da smo seznanjeni z vsem kar je pomembno za to operacijo in s tem se je opral krivde...to, da pa njega zanima samo prekleti denar in ne ljudje, ki smo mu slepo zaupali in verjeli vanj in njegove sposobnosti zaradi katerih bo verjetno marsikdo imel še zelo hude posledice, pa mislim da pove dovolj o tem "človeku" !!
Srčno upam, da je nekomu pomagal, vendar če sem čisto iskren, če bi vedel kaj se bo zgodilo bi raje še naprej nosil leče in imel zdrave, nepekoče oči...;-)
Hvala in upam da sem komu pomagal s tem kar sem napisal !!
Default avatar

Anuska

Ojla,

jaz sem bila pri dr. Šalamunu v Novi Gorici in moram povedati, da zadeva nič ne boli, prava ostrina pa se mi je pojavila kakšen teden po posegu. Vse skupaj je trajalo cca 25 min. Prvi dan imaš občutek kot da imaš pesek v očeh, ampak dobiš kapljice, s katerimi si lajšaš... Prej sem imela dioptrijo -3,75, sedaj sem na čisti 0!!! Zelo sem zadovoljna in če mene vprašate, je vredno.

Priporočam!

Medicinski center Vid, dr. Franc Šalamon!
Default avatar

XY30

Anuska je napisal/a:
Ojla,

jaz sem bila pri dr. Šalamunu v Novi Gorici in moram povedati, da zadeva nič ne boli, prava ostrina pa se mi je pojavila kakšen teden po posegu. Vse skupaj je trajalo cca 25 min. Prvi dan imaš občutek kot da imaš pesek v očeh, ampak dobiš kapljice, s katerimi si lajšaš... Prej sem imela dioptrijo -3,75, sedaj sem na čisti 0!!! Zelo sem zadovoljna in če mene vprašate, je vredno.

Priporočam!

Medicinski center Vid, dr. Franc Šalamon!
Anuska...mene pa zanima kako dolgo je od tega k si bla na operaciji...
hvala, lp
Default avatar

magna andro

js mam dioptrijo -4.5,pa se mi je še mal poslabšala.1200 evrov na oko je pa zelo veliko denarja.a potem običajno po operaciji se ti dioptrija ne veča več kajne ?
Default avatar

Roman1978

Pozdravljeni vsi tukaj na forumu....
Imel sem dioptrijo -8 na obeh očesih.....25 let sem nosil očala in se odločil, da jih odvržem....
Za operacijo sem se odločil predvsem zaradi opravljanja izpita CE in pač zaposlitve v tej panogi.
In tako je prišel dan, ko se odločim, kliknem na online prijavnica in voila......čez cca. 15 min povratni mail, kjer me vabijo na strokovni pregled.....Odpravim se na pregled, konča se pregled, in nato konsultacija z zdravnikom......Pove mi, da sem kandidat za operacijo, in da jo lahko izvedejo že v roku 7 dni, če se mi bi pač mudilo......Men se pač ni mudilo, zato sem operacijo opravil cca. mesec pozneje.....
Dan operacije.....Vse super, fino, fajn.....vse skup trajalo mrbit 10 minut za oba očesa.....Takoj po operaciji sem že super videl.....neverjetno, nov svet zame....naslednji dan pregled, ocena vida 90% levo in 95 % desno oko......Vauuuu, ne morš verjet........Čez teden dni spet pregled......levo oko 105 % in desno 115 %.......(mislu sem da je 100 % maksimum - očitno ni)....Sedaj imam pregled čez 3 tedne......Bomo vidl kaj bojo rekl......
Morm povedat, da že sedaj vidim bolje, kot sem prej z očali.....še posebej ponoči.....kar je neverjetno, sploh mi dolge luči kontra ne smetajo.....in seveda vidim vse odlično......Edino v temnejših prostorih se malo slabše vidi.......Drugače pa drobni tisk v časopisih berem z razdalje 1.3m !!! Edino, kar se izogibam je sončna svetloba, če pa že moram po največjem soncu bit zunaj, pa imam za to primerna sončna očala, ki pokrivajo celotne oči, tudi ob strani.....
No sedaj pa še o tem, koliko vse skupaj stane......Če se mene vpraša je to zastonj (oba očesa za manj kot 2 čuka...natančneje 1750 €)......Rezultat je neverjeten, še sam ne morem verjet......Za tako stvar bi dal tut 10 jurjev......No operacijo pa sem opravil v Zagrebu v kliniki www.svjetlost.hr--------Priporočam vsem vam to kliniko, ki je mimogrede bila najbolje ocenjena v Evropi v letu 2010.....Toliko z moje strani.....razna vprašanja in komentarji so seveda dobrodošli.......
Default avatar

drkomrko

Sam so te cene na nasem delu balkana dobro navite..v Franciji bom opravil za 1265eur, dubil mal boljso ceno, drugace pa stane 1500eur za oba očesa z vsemi pregledi vred, v eni izmed 10 najboljsih klinik v franciji..sm tok da ne boste za te klinike gledal samo pri nas. Tehnike so ze dober uveljavljene cca 15 let oz cca 10 let za lasik..
Default avatar

AVA30

Vljudno prosim uporabnika Roman1978, če mi lahko pomaga pri odločitvi glede laserske odstranitve dioptrije v kliniki Svjetlost v Zagrebu. Prosim za kak bolj konkreten kontakt, zaradi par vprašanj...Najlepša hvala
Default avatar

PetraKozelj

Zdravo, jaz sem bila ravno danes v Zagrebu. Ful šprijazni vse ful lepo razložijo. Stane 1650 eur ( to je ta akcija, ki jo i0pomenja 4 eyes). Zdej moram določit edino kateri petek se zapeljem tja. Operacije namreč delajo ob petkih.