Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Dr. Klerh

Default avatar

Klavdija1

Glede nato da se veliko Slovencov zdravi pri Dr. Klerhu s takšnimi in drugačnimi izkušnjami sem odprla temo da si podamo pozitivne in negadivne izkušnje z njegovim načinom zdravljenja oz zazdravljenjem raka. Poleg tega se je V roku približno treh mesecih v oddaji Labirint na SLO2 predvajali dve čisto nasprotni izkušnji kar se tiče zdravljenja pri DR. Klerhu. Zato ste vsi povabljeni v to temo kajti skupaj smo močnejši, s čim več informacijami in izkušnjami pa modrejši zato poziv POMAGAJMO SI!!!
Default avatar

mira.com

zdravo
želim spoznati nekoga,ki se zdravi pri tem zdravniku,rada bi mu zastavila par vprašanj,ker nekaj o vsem tem vem,če je kje kdo in če bo to bral naj me pokliče 051 425 361
hvala vsem
Default avatar

alja.k

Pozdravljeni!
Rada bi vas opozorila glede Dr. Klehrja! V reviji Jana (številka 30, izšla 22.7.2008) sem zasledila članek, ki govori o tem, kakšen šarlatan je ta doktor. Piše o nekem gospodu, katerem je oče umrl mesec dni po tem, ko je končal zdravljnje na kliniki, čeprav mu je Dr. Klehr zagotovil, da mu lahko podaljša življenje za 5 let. In to ni osamljen primer. Prav tako piše, da naj bi bil vse to samo eksperiment, ter da je imel probleme s policijo. Le ta mu je namreč kliniko leta 2003 zaprla, zaradi neustreznih higienskih pogojev! Zelo toplo priporočam, da preberete članek! Kar se tiče pa oddaje Labirint na Slo2...tudi sama sem gledala in bila navdušena, da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom, toda ta članek jasno opisuje, da ni vse kot bi moralo biti!
Lp
Default avatar

medicinc(sedaj zdravnik)

Spoštovani!
Ne morem si pomagat,ampak moram podati svoje mnenje na zadnji odgovor od gospe(gospodične) alje.k!
Predvsem me je zmotil ali pa mi je še posebej vzbudil pozornost vas zadnji stavek:"...da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom...--->ali se po vasem mnenju na OI ne znajo spopasti z rakom?Saj je vse to zdravljenje, ki je danes uveljavljeno za zdravljenje raka dokazano učinkovito in je pač to zdravljenje zdravljenje za raka, citostatiki, biološka zdravila, hormonsko zdravljenje, operativno obsevanje-vse to so načini zdravljenja raka, ki so zaenkrat edini dokazano učinkoviti.vse ostalo je zaenkrat v zraku!Zato me zelo čudijo take izjave!Vsi bolniki z rakom,ki so preživeli bolezen, živijo zaradi specifičnega onkološkegazdravljenja. ki je kemoterapija, obsevanje, in prej omenjeno zdravljenje, in ne zaradi nekih neutemeljenih terapij!
Res pa je,da je za uspeh ozdravitve pomemeben tudi sam človek, o tem smo pisali že večkrat,kajti citostatiki pomagajo nekomu,nekomu hormonska terapija, nekomu pa nič od tega!

Toliko o tem...
Slovenci(vsaj nekateri) živijo še vedno preveč v pantiveku in imajo maligno bolezen za nekaj neozdravljivega oz.tabu!!Res so bogi!

Lep pozdrav!
Default avatar

Dami

@mira.com
ce nekaj veste o tem, zakaj pa ne napišete tukaj? Mi se lahko pogovarjamo o njegovi metodi, nesmiselno pa je njega hvaliti ali osirati. Ker vsi ljudje tudi živijo različen način življenja; pri nekaterih je bolezen pač močnejša kot zdravljenje.

Brezsmiselno se mi zdi, da je bila potrebna nova tema, kot da bi delali reklamo za kogarkoli. Moje mnenje je takšno, da je treba pametno kombinirati zdravljenje; ampak tega ne znamo pacienti sami, ker smo si zelo različni, imamo različne vrste raka, v različnih fazah bolezni; naši zdravniki ne sodelujejo, naši zdravilci pa nimajo pojma :(
Default avatar

Kristina Modic

Ravno danes mi je v roko prišla zadnja izdaja Jane (22.7.), ki govori o izkušnji slovenskega bolnika z dr. Klehrom. Izkušnja je izjemno slaba in obučtki opeharjenih težki. Napisano je kar nekaj informacij in presenetljivo velika številka slovenskih bolnikov, ki iščejo pomoč na 'kliniki' v Salzburgu. Svetujem v branje. Zadevo je komentiral tudi dr. Alojz Ihan, dr.med., imunolog.

Moram priznati, da sem vesela, da se je Jana lotila te teme in močno upam, da se bo še katere. V dobro bolnikov z rakom.
Default avatar

spelci

Najprej en lep pozdrav,

Spustila sem se v debato, ker me zelo moti vaše razmišljanje in ker imamo sami primer MM v družini vam bi opisala našo izkušnjo z Dr.Klehr-om.

Sami imamo zelo dobre izkušnje z njim vsaj do zdaj. Oče ki hodi na zdravljenje v Salzburg se po njegovih terapijah počuti odlično, je pa tudi res, da kombiniramo več zdravljenj hkrati, tako da ne moreš trditi kaj mu resnično pomaga,(ni važno samo da je počutje ok) ampak prvi teden ko je prišel domov se mi je zdelo, kot da je to spet moj ati. Podatek, da hodi gor veliko Slovencev drži, kajti ati je spoznal gospoda, ki se pri njem zdravi že 5 let in mu Klehr očitno pomaga. Pa saj ne da ga obiskujejo samo Slovenci, ogromno je tudi Američanov. Tako, da zaenkrat z naše strani samo pozitiva in tudi obravnavajo te kot človeka-ne pa tako kot na onkologiji, ampak to je že druga tema.

LP vsem in želim vam čim boljše uspehe pri zdravljenju te zahrbtne bolezni, pa saj veste kaj pravijo "kjer je volja tam je moč."
Default avatar

Dami

Kristina, imate mogoče kak link, kje si lahko to preberem na spletu? Ne verjamem, da v Nemčiji in v Avstriji dopuščajo takšno šarlatanstvo. Včasih pa tudi bolniki ne poročajo vsega tako kot je. Me pa res zanima.
Default avatar

spelci

Danes sem prebrala članek o dr. Klehr-u in kolikor sem jaz zastopila govori večina ljudi o tem kako jim je Klehr prepovedoval kemoterapijo in vsa druga zdravljenja oz. jim je odsvetoval. sami smo se že na začetku odločili, da ostanemo pri uradni medicini ne glede na vse. in dr. Klehr nam je to tudi svetoval in priporočal, tako da njegovo zdravljenje prilagajamo kemoterapiji. in kolikor sem iz članka razbrala so tudi ti ljudje resnično opustili vse ostalo, za kar pa mislim, da je napačno razmišljanje.
ker njegov način zdravljenja temelji le na tem, da se imunski sistem postavi nazaj v "normalno" stanje in zmanjšanje tumorjev oz. njihov razpad. ati tudi kemoterapijo zelo dobro prenaša in jaz sem mnenja, da mu to škodit ne more, kvečemu mu lahko pomaga da ima kemo boljši učinek in da jo lažje prenaša.

toliko zaenkrat iz moje strani

LP Špelči
Default avatar

Dami

Izgleda da je malo resnice, kar je vse napisanega. Četudi je dr. med. dermatolog, je zato vseeno zdravnik in ne bo in ne sme odsvetovati kemoterapije. Verjetno je šlo tu za nesporazum, ker je mogoče, da ni najbolj idealen čas za kemoterapijo takrat, ko se hodi k njemu na čiščenje krvi, ker kemoterapija uničuje tudi zdrave celice. Spelci, ali hodite vi med kemoterapijo tja? Enkrat na teden, ali kako vi to prilagajate?
lp
Kako velik MM pa je imel tvoj oče, da dobiva kemoterapijo?
Default avatar

spelci

če je le možno gremo mi pred kemoterapijo tja, ker naj bi bilo zdravljenje tako bolj učinkovito, prav zaradi tega, kar ste že napisali. zgodba, ki jo opisuje t je zgodba mojega očeta, tako , da tam je vse napisano. nisem mislila, da bom kdaj pisala sem, ampak pisanje nepreverjenega me je resnično tako razburilo, da sem se morala vključiti. tako kot tudi članek v jani, saj so tam napisane vsote, ki so ogromne in preverjeno je ta način zdravljenja drag, ampak takšne vsote kot so opisane v jani niso resnične.ampak saj veste, da za osebo, ki jo imaš neizmerno rad narediš vse, kar je v tvoji moči.in tako bo tudi še naprej. vse za našega atija...

Lp Špelči
Default avatar

Dami

Jaz nisem bral Jane, samo tule berem, zato me zanima vse.
lp
Default avatar

Dami

Končno sem našel ta članek iz Jane. Moram rečt, da so zelo korajžni; kar težko verjamem, da se je ta revija držala 30 let, če se tako lažejo. Dr. Nikolaus Klehr je dr. med. kar je povsem nekaj drugega kot naš dr. Kobal. To je zdravnik šolske medicine in ne zdravilec, ker samo naše zdravilce lahko JANA mirne duše zmerja za šarlatane.

Pravtako, če nekdo reče, da se lahko ozdravi ali podaljša življenje, to ni obljuba, da se bo to sigurno zgodilo, saj je to odvisno od več faktorjev. Metoda dr. med. Klehra je priznana metoda zdravljenja, le da je za nas težko verjeti, da je tako draga. Tega procesa predelave krvi ne poznam, zato tudi ne poznam cen, vendar če se spomnemo, da stane ena delna hipertermija od pol do ene eure nekaj tisoč eurov in da rabi bolnik ca. 20 terapij, ali pa da stane samo en imunski status čez 600 eurov, potem me te cene ne čudijo.
Default avatar

remi

Ko berem kritike na račun dr. Klehra in poslušam oddaje z nasveti priznanih strokovnjakov, kot je npr. dr. Ihan, da odsvetuje zdravljenje na kliniki dr. Klehra, se zgrozim!!! Sama imam posredno zelo dobre izkušnje z diagnozo "mikrocelični pljučni rak z metastazami na jetrih, v požiralniku in v glavi" in z zdravljenjem na – za nekatere sporni salzburški kliniki. Takšno diagnozo so postavili moji 66-letni tašči, ki je vse življenje na svetu zato, da pomaga drugim. A ko smo izvedeli, da je tudi ona ena tistih onkoloških bolnic, ki ji verjetno ne bo več namenjeno nekaj let kakovostnega življenja, nas je vse dobesedno sesulo. Po njenem 14 dnevnem ležanju v bolnišnici in "gledanju v strop" - druge terapije ni dobila - so ugotovili, da ima pljučnico. To je konec!!! je zagrmelo v naših glavah, pa tudi zdravniki so ji "dali še največ mesec dni življenja", saj je bila povsem brez volje. Vendar upanje vedno umre zadnje! Ko smo se mi postavili na noge, je bila ona še vedno na tleh, brez želje do življenja, brez moči, 3 tedne ni zaužila niti žlice hrane, ni spila niti dveh decilitrov tekočine dnevno, ni vstajala iz postelje! Dobesedno sušila se je pred našimi očmi, mišično tkivo je izginjalo, na njeni nočni omarici je bilo polno robčkov, prepojenih s solzami. Ob sprejemu v bolnišnico je imela pri višini nekaj manj kot 170 cm 61 kg, po dveh tednih je izgubila 11 kg. A ni dobivala ničesar, razen antibiotikov za zdravljenje pljučnice. Nič se ni premaknilo, nam pa je zdravnik (sicer izredno prijazen in na voljo kadarkoli za pogovor) rekel, da ji ostaja še največ mesec dni življenja!!! Bali smo se, da bi konzilij na onkološkem dvignil roke in ne bi prišlo niti do poskusa zdravljenja. A so bili strahovi k sreči odveč - končno je dočakala prvo kemoterapijo. V Ljubljano je odšla iz bolnišnice z rešilcem, kemoterapijo pa končno naredili po 3 dneh prelaganj, ker njen organizem po zagotovilih onkologov tega ne bi vzdržal. Po treh dneh je končno dočakala prvo 3-dnevno kemoterapijo, a so jo prekinili dan prej, ker so bili zdravniki mnenja, da bi bila tretja doza prehuda. Pa so jo spet odpeljali z rešilcem nazaj v bolnišnico, kjer je dneve in noči gledala v strop, zavračala obiske, hrano, pogovore, celo svojih ljubljenih vnukov ni želela videti... otopela je, nas naganjala iz sobe - ona, vedno uglajena, prijazna, dobre volje, sočutna, požrtvovalna... nas ni več mogla gledati. Ker smo bili ZDRAVI!!! To je bila ena od najhujših faz OKREVANJA!!! Ja, prav ste prebrali - OKREVANJA! Teden dni po kemoterapiji, so jo odpustili domov, ker je sama tako želela! Še vedno je bila nepokretna, odpuščena brez zdravil, brez nadaljnjih napotkov, z nekaj papirji oziroma izvidi,.... v domačo oskrbo. Kot da je šla domov umret!
Že naslednji dan - bil je turoben in deževen - gledali smo televizijo in eno menda od številnih ponovitev prispevka, ko je bil gost na TV Slo dr. Klehr, v oddaji pa tudi posnet intervju z njegovim pacientom g. Milanom Muhičem iz Gornje Radgone. Muhičeva diagnoza je bila adeno karcinom pljuč. Vse smo naredili, da smo prišlo do telefonske št. g. Muhiča. Poklicala sem ga in ko je slišal, zakaj ga kličem, je bil njegov nasvet: k dr. Klehru danes, ne jutri!!! Prosim?! Sem prav slišala? Je res možno tako hitro priti na vrsto? In res, moja tašča je bila na kliniki pri dr. Klehru že v ponedeljek (prej kot v tednu dni), vendar se je pred tem mož osebno odpravil v Salzburg, da se je prepričal v "zdrave pogoje klinike" in se osebno srečal z dr. Klehrom. Ne le, da mu je o bolezni in možnostih zdravljenja govoril zelo odkrito, pač pa mu je tudi svetoval, da mama NE PREKINE kemoterapije v Lj. Torej - v ponedeljek gremo v Salzburg! Naša babi pa smeh na obraz, ... ja, dobila je spet upanje, našla roko, ki smo ji jo ves čas podajali in se odločila, da se bo borila. OBSTAJA še ena možnost, da se spet postavi na noge!
In res - že drugi dan je stala na nogah, polna optimizma, nasmejana,…dr. Klehru je verjela in mu zaupala, začela je jesti, piti, postala je dobre volje. Njena samozavest se je počasi začela prebujati, ko ji je dr. Klehr ozdravili ogromen herpes na obrazu, ki se je razvil s pojavom bolezni. Rekel ji je, da ji mora bolezen najprej pozdraviti od zunaj, potem se je bo lotil še od znotraj! V borih 3 dneh je herpes izginil! Za razliko od Lj, kjer ga tudi pogledali niso! In po enem tednu je šla domov! Ja, sama je hodila, tudi vožnja ji ni predstavljala napora! Potem je spet sledila kemoterapija - vzdržala je 3-dnevno in to brez težav. Po drugi kemoterapiji so ji začeli izpadati lasje, na kar so jo opozarjali tako v Lj, kot tudi v Salzburgu, a ona se ni dala! Dobila je lasuljo in danes je kot prerojena. Pa še enkrat je šla za teden dni v Salzburg in še enkrat na kemoterapijo. Niti enkrat ni bruhala!!! Danes, po dveh mesecih (takrat ni mogla vstati iz postelje), je spet na svoji teži, hodi, frajerka nam je v nedeljo celo skuhala kosilo, gre na vikend, z možem resnično uživata, ona živi, se veseli svojih vnukov, SPET IMA RADA ŽIVLJENJE!!! Dva meseca je od postavljene diagnoze mikrocelični rak pljuč z metastazami!!!
Pa še okrog plačila na kliniki! Moj mož kot plačnik zdravljenja svoje mame, je po prvem in po drugem odpustu dobil podroben seznam stroškov, razdelan račun do potankosti, pa še nasvete o zdravi prehrani, gibanju, nadaljnjem zdravljenju za mamo, načinu kontaktiranja v času do naslednjega zdravljenja na kliniki,.... V septembru gremo spet v Salzburg polni optimizma!
In v Ljubljani? Ne morejo verjeti, da se je tašča tako spremenila! Krvni parametri so v mejah normale, nekoliko je še povišan CRP, ki pa je močno padel, tumorskih markerjev NI,... včeraj je imela CT, ker zdravnik ne verjame, da se je stanje v tako kratkem času lahko tako izboljšalo (po zagotovilih, da ji ni dano več kot mesec dni življenja). Dr. Klehr nam je v prvem osebnem pogovoru sicer rekel, da so možnosti izboljšanja 50% - torej ni zagotavljal, da bo uspel spraviti bolezen pod nadzor! Prav tako je že na začetku povedal, da gre za »ambulantno zdravljenje« in da moramo za bivanje v času terapije in prehrano poskrbeti sami. Povsem smo bili seznanjeni, v kaj se spuščamo. Potem pa kot z vedrega neba začnejo padati kritike. Hvala bogu, da smo se za zdravljenje odločili že prej, ker bi sicer verjetno močno premislili – vprašanje, če bi v Salzburg k takemu mazaču, kot so ga predstavljali, sploh poslali našo babi. Po vodi bi nam splavalo še zadnje upanje!
Zato, dragi kritiki - lepo vas prosim! Ne uničujte upanja ljudem, ki ne vedo kaj bi storili, ko tako hudo zbolijo. Naša babi je obupala, ... do konca,... a ji je sonce posijalo z dr. Klehrom, ki nikakor ni nek "šalabajzar", ampak zdravnik, priznan znanstvenik na področju biogenetike, s posluhom za svoje paciente in kar je zelo pomembno, pripravljen na osebne stike kadarkoli. Občutek je res neverjeten in nenavaden, če tega prej nisi bil vajen!
Na kliniki slovenski jezik ni ovira, res pa je, da nastanejo stroški. 2x tedensko zdravljenje in mesečna doza ampul je okoli 3.600 eur. Na srečo smo si takšno zdravljenje lahko privoščili, da pa si ga mnogi ne morejo, je krivo naše zdravstvo in ne dr. Klehr.
In zakaj takšna gonja proti dr. Klehru? A ni čudno, da ga skladno s strogo nemško zakonodajo niso že zaprli, če je tak mazač? A ni čudno, da ima kliniko v Muenchnu in v Salzburgu, pa to že dolga leta? A ni čudno, da npr. homeopatija samo pri nas in v Albaniji ni priznana, drugod pa po vsej Evropi? Ne, sploh ni čudno, da so se na dr. Klehra spravili v Sloveniji, da pri nas na onkologiji ne marajo slišati zanj, ... Seveda, zdravstvo, farmacija, ZZZS - z roko v roki je treba delat! In ko naši pacienti od ZZZS zahtevajo delno povrnitev zdravljenja pri dr. Klehru, nastane problem. Po mojih informacijah in pogovorih s pacienti v Salzburgu, so najmanj trije s pomočjo dobrega odvetnika, dobili del stroškov povrnjenih, potem pa se je veriga sprožila. In dr. Klehra je treba uničit, sicer bo nastal problem, kako in od kod vrniti denar. Dragi ljudje, ne kritizirajte človeka, ki zna pomagati, pač pa sistem, ki ne omogoča takšnega zdravljenja in ga povrhu »slovenska stroka« še odsvetuje.
Kaj ni žalostno, da ljudem z rakom ne pustimo še kančka upanja - tudi rak pljuč je lahko obvladljiv! In dokaz temu je "naša babi". Dragi bolniki, ne obupajte in ne nasedajte lobijem! Poskusite vse, kar je v vaši moči, kajti morda je bilo že danes vašim svojcem rečeno, da vam ni več pomoči. Ne ležite v bolnišnicah, da bi gledali v zrak! Takoj naredite nekaj zase, morda boste med tistimi 50%, ki jim bo uspelo.
Mi gremo spet k dr. Klehru - septembra, do takrat pa uživamo, ko gledamo "našo babi", kako hiti razlagati o svoji bolezni. Še pred mesecem je imela le "neke spremembe na pljučih", danes pa samozavestno govori o raku! In zaupa dr. Klehru, le v Lj je o tem popolnoma tiho, da se ne bi komu zamerila, da ji ne bi kdo očital »njene nepremišljenosti«. Ja, takšno je pač življenje! Pa srečno vsem, ki ne nasedate nepreverjenemu pisanju in poročanju slo medijev.
Še to - glede poročanja TV Slo in pisanja v Jani: sprašujem se, zakaj ni objavljenih laboratorijskih analiz vsebine ampul dr. Klehra, v katerih dr. Ihan trdi, da je le sladkana voda in premajhna doza citokinov? Saj je vendar rekel, da so jih v laboratorijih analizirali. Prav rada bi videla te analize!

Bodite optimistični - Remi
Default avatar

Dami

Približno tako gledam tudi jaz tole. Če je dr. Ihan imunolog in dr. medicine, potem bi lahko kaj več napisal o tej imunski terapiji. Izgleda, da hoče dr. Klehru bolj škodovati kot ostati objektiven, to pa je v nasprotju s poklicnim kodeksom zdravnikov. Ali le niso z dušo in srcem zdravniki in pokažejo do nemških zdravnikov svoj drugi jaz?

Moti pa me, da dr. Klehra mešate z bioenergetiko. To nima veze s tem. Edino kar bi bioenergetiki radi patentirali za sebe je tukaj psihoneuroimunološki aspekt, ki je za naš narod nepopisan list papirja. Pa vendar tako nujen aspekt v imunskem zdravljenju.

Na drugem mestu sem bral Pismo bralcev neke gospodinje, ki je povsem slučajno žena enega zdravnika. Ne vem, ali so ljudje tako nevoščljivi, ali so zato, ker se nočejo sami učiti, tako nepravični.
lp
Default avatar

resnica

Oglašam se kot zdravstvena delavka, zaposlena v UKC. Moram priznati, da z metodami in delom dr.Klerha nisem bila seznanjena vse dokler se s tem nisem srečala ob neozdravljivem stanju našega prijatelja. Vse od tedaj do mene prihajajo novi in novi primeri, ki me žal navdajajo le z jezo in nemo
čjo.
Prijatelj je zbolel za inoperabilnim rakom debelega črevesja s karcinozo peritoneja, kar pomeni da se je rak razširil po celotni trebušni votlini.
Znanci so ga opozorili na dvakratno reklamo v Nedeljskem dnevniku, zato se je nemudoma odločil za pot v SLZ skupaj s svojim sinom, saj je bil sam za pot in bivanje tam preslaboten. Po 14 dnevni terapiji, ki je skupaj z bivanjem v hostlu stala preko 1o.ooo E se je vrnil domov, čez 14 dni pa je moral ponovno v SLZ za en dan, pregled-5oo E, 4o ampul 28oo E. Od teh 4o ampul jih je porabil le 7, nato je umrl. Res pa je da je še ob zadnjem obisku dobil nov termin ponovnega obiska čez mesec dni, čeprav je bilo svojcem in prijateljem jasno da tega ne bo dočakal. Ves čas je bil deležen bodrilnih besed s strani dr.Klerha, kako dobri izvidi da prihajajo, kako boljši da je... nobenega pisnega izvida, ničesar oprijemljivega, le verbalna zagotovila. Kakšen cinizem!
Kar me pri dr.Klerhu moti, oz. me navdaja z dvomi, je dejstvo, da ste pri njem na vrsti takoj,kajti vsak dan šteje. In to dobesedno. Ko enkrat pričnete s terapijami pri njem, boste nanje primorani hoditi dokler boste finančno zmogli oz.do svoje smrti. Čudi me da tak čudežni zdravilec raka sploh potrebuje reklamo!
Tam pa so samo Slovenci, zavedeni s strani Nedeljskega dnevnika in TV SLO,drugih nacij skorajda ni. Če bi bil res tak čudodelec, bi bil SLZ že zdavnaj premajhen za vse pomoči potrebne, tako pa smo tam, kaj ni to nekoliko čudno, le Slovenci. Kje so Avstrijci? Porekel bo da oni hodijo na njegovo kliniko v Munchnu! Ima res nas tako rad, ali je v ozadju nekaj drugega? Avstrijci so ga že davno spregledali! Res je tudi da v Munchnu obstaja podobna klinika, cene so enake, terapije tudi, pacienti pa večinoma gastarbajterji na delu v Nemčiji. Po mojih preverjenih informacijah rezultati tudi tam niso ravno vspodbudni! če pa bi sami le raje šli na zdravljeneje v M., se bo dr.Klerh temu močno upiral, zakaj ve le on sam.
Rada bi spregovorila še o visoki strokovni usposobljenosti njegovih zaposlenih, na kliniki ki je sploh ni. Nekateri svojci so poročali o zdravnici iz Bolgarije, drugi o zdravnicah iz SA, ZG,BG, to so nedvomno visoke reference za uspešnost terapije!!! Radi bi kjerkoli na spletu prebrali objektivno analizo rezultatov njegove terapije,a teh ni.
Ne zanikam, da se večina pacientov po nekajdnevnih terapijah ne počuti bolje. Kot je znano so v teh infuzijah na katere so priklopljeni po več ur, med drugim tudi visoke doze kortikosteroidov in tramala, kar sicer trenutno izboljša počutje vseh, na daljši rok pa pusti hude posledice -
glej TV SLO 1/28.6./ sobotno popoldne.
Le še besedo o prof.dr.Ihanu, ki visoko kotira v svetovnem merilu, kar za dr.Klehra ni moč zaslediti nikjer, še celo lastni kolegi v Avstriji so se mu odpovedali.
Default avatar

Joca

Mi imamo za enkrat dobre izkušnje.. trkam!
Ne vem zakaj vsi tako blefirate okrog tega,
sploh tisti ki sodite po enem članku ali po prijatelju od prijatelja ipd.
Saj Salzburg ni tako daleč, pa se odpravite na izlet in se prepričajte kako in kaj.
Rade volje pa vsi tisti, ki imamo dobre izkušnje, odstopimo tudi kakšno ampulo za analize, ki bi jih (izvide) potem seveda tudi radi videli. Pa ne mikrobioloških pač pa bio-kemijskih!!!

še dobro, da imamo tisti z dobrimi izkušnjami drug drugega!

PA Lep Pozdrav
Default avatar

resnica

Prof.dr.Ihan ne rabi več ampul, kot jih je že pregledal,prav po kranjsko je lepo povedal, kaj so našli v njih, kaj pa bi laikom, kot večina na tem področju smo, pomenile številke in kratice teh zahtevnih raziskav, pa res ne vem. Spomnim se le, da je omenil, da pri nas s to metodo nebi dobili dovoljenja niti za zdravljenje miši! Pa še nekaj bi rada dodala: še nikoli nisem slišala da se da zdravje kupiti z denarjem ! Pri celotni zadevi sem popolnoma osebno neprizadeta, žal pa dan za dnem slišim od sodelavcev za nove in nove primere, žal le s slabim koncem in ogromnimi finančnimi vložki! To je edini razlog, ki me je pripravil k pisanju-izračunajte-2o novih pacientov na teden, vmes pa še porabniki ampul, ki se vračajo le za en dan- groba kalkulacija- 1oo.ooo E in več v tednu dni! In to le od Slovencev! Koliko je to na mesec,leto? Ni težko biti prijazen za tak denar bi rekla, težko pa je izslediti laboratorij v katerem dr.Klerh zvari svoje ampule! Na njih da je bolj prepričljivo namreč piše le - NAT.LAB.
še tega da so njegove mu ni moč dokazati!
Namen mojega oglašanja ni bil vzeti bolnim poslednje upanje, pač pa opozoriti jih (preveč imam informacij), da naj slepo ne nasedajo obljubam o ozdravitvi (dr-Klerh za to nima nobenih trdnih dokazov, nobenega registra bolnikov, nobenih izvidov....),vem tudi kakšnim bolnikom je do zadnjega dajal lažno upanje...Hej, ustavite se in še enkrat premislite,
sicer bo to za vas spet le še ena a draga življenska izkušnja!
Money,money turns the world around. Pa lep pozdrav prav vsem.
Default avatar

Dami

"resnica" je morda kruta, treba bi jo bilo raziskati do konca. Sama ni prizadeta, ampak v službi se pogovarja o tem. Torej poklicni interes.
Pa poglejmo, koliko zaracunajo bolnišnice zavarovalnicam v 14 dneh in ker ima dr. Klehr Tagesklinik, kamor ne spadajo prenočišča, prištejmo še stroške hotela; pa sem vseeno siguren da pridemo na KC na višjo ceno, le da teh računov nobeden laik ne vidi; naš poklicni delavec pa jih zamolči, ker zastopa povsem druge interese. Kdor izračunava 20 pacientov na teden, posreduje sum nevoščljivosti.

Prav tako je z izjavo dr. Ihana, je to zdravnik? Torej dr. med. Ihan, če je zdravnik (imunolog?). Prav nič ne napiše o imunski terapiji. Bolj verodostojno bi izgledalo, če bi dal podatke v javnost, izgleda da jih nima. Če se njegove izjave pišejo v javnost, potem to niso izjave SAMO laikom. Kot zdravnik, lahko dr. med. Klehra toži, ne sme pa ga osirati v javnosti, to mu prepoveduje njegov poklicni kodeks. Grozno.

IN kdo pravi, da ne morete dokazati, da so te ampule od dr. Klehra. Če veste koliko slovencev hodi tja, potem jih tudi poznate, vsak teden 20, to je dovolj prič za pred sodišče, ki lahko dokažejo in imajo verjetno še tudi doma nekaj ampul. Zanima me le, kako boste kaj dokazali, ker naš slovenski imunolog (?) dr. Ihan se bo morda izkazal, da ni imunolog, saj bi sicer lažje našel kakšne argumente in ne bi njegovega strokovnega kolega le degrediral v javnosti.

Saj ne rečem, kritika je vedno zdrava in dobrodošla, ampak mora biti takšna, ki tudi opravičuje vse te obdolžitve, da naj bi bil šarlatan. Takšnim „osebnostim“, ki meljejo prazno travo, se ima dr. Klehr za zahvaliti, da ga na nekem blogu imenujejo celó za morilca. Kaj takega ne bi nihče napisal, če ne bi imel v ozadju trditev našega dr. Ihana, kateremu mnogi slepo verjamejo, ker jim ne pride na pamet, da bi naš zdravnik kršil svoj poklicni kodeks.

Potrebno bo malo več doslednosti, tudi v pogovoru z dr. Klehrom. Če on trdi, da lahko bolnik ozdravi ali da lahko zaustavi raka, to še ni nobena obljuba - ker on verjetno ne trdi: ozdravil vas bom. Če eden zdravnik trdi, da bo koga ozdravil, potem zahtevajte od njega, da to podpiše.