Forum.Over.Net

Starševski čvek

Trgedija na Savi

Default avatar

šok!

Mene je pretreslo, ko sem novico slišala po radiu Krka. Pa zakaj niso imeli rešilnih jopičev??? Tudi mi se lahko -žal- tudi kaj naučimo iz te nesreče.

Sožalje vsem svojcem!
Default avatar

gordol

ne vem sicer koliko bi rešilni jopiči pomagali, še večja nepremišljenost je, da so sploh šli s čolni čez jez!! in to naj bi bili neki odgovorni odrasli... jao jao

drugače pa sožalje svojcem
Default avatar

Z moje strani

Tudi z moje strani oz. moje familije VSEM SVOJCEM ISKRENA SOŽALJA OB IZGUBI NAJ DRAŽJIH!
Default avatar

Binkica

:(((

Iskreno sožalje svojcem
Default avatar

Barca

Sožalje svojcem in prijateljem.

Je pa moj oče, ki je vse svoje otroštvo in mladost preživel tik ob reki in ob jezu, komentiral samo "kaj hudiča so se šli?! Voda ne odpušča nepremišljenosti." Žal predraga šola.
Default avatar

sfssfsfsdf

Sožalje.
Default avatar

žal-žal

Kaj hudiča so se šli?Voda je izredno močna,če te dobi v svoj oklepajoč objem.
Zdaj je prepozno za pametovanje.Je opozorilo za nas vse.Lepo popoldne in spust po Savi ni rečeno,da bo v lepem spominu,kot so pričakovali.Sprevrglo se je v veliko tragedijo.

Zakaj?Zakaj ?Po moje zato,ker je vmes tudi karma,ki poravnava stare in na novo nastala neuravnotežena dejanja.Tudi to ne smemo izvzeti.
Seveda zavestno nihče ni ril v globino Savskega sifona.

Vsem iskreno sožalje.Celi Sevnici in okolici!Žal!
Default avatar

Sevničanka

Mi, ki živimo s Savo, še pomnimo čase, ko so otroci plavali čez. Ja, noro, tvegano. Zakaj? Ker nihče ne pomisli, da se lahko zgodi najhujše. Ker je rekla videti tako mirna. Teh spustov po Savi je bilo že nešteto. Obstaja vsakoletni tradicionalni spust po Savi. Nikoli nič narobe, večina brez jopičev. Žurke. Tekmuje se, kdo bo izdelal najnenavadnejše plovilo. S Savo se živi in diha. Zdaj je vmes hidroelektrarna, ki je pokazala zobe. Zakaj so šli odrasli, odgovorni ljudje zavestno v tako tveganje? Ja, očitno zato, ker so ga podcenjevali. Meter spusta, pa bo. Niso računali, da se bo čoln prevrnil. Tretji čoln je šel gladko čez, brez nesreče. Neumno? Mogoče. Ampak ker je med umrlimi tudi moj kolega, je to zadnje, na kar mislim. Zdi se mi nepošteno. Ko pomislim na njegovo ženo in otroka, me stiska v želodcu. Pa gledam slike, posnete tik pred nesrečo. Vsi zadovoljni, nasmejani. Vsaj to.

In helikopter spet leta in išče. Ponoči je krožil nekje do polnoči. Očitno jih še niso našli.
Default avatar

mahjaaa

ja, kaj hudiča so se šli tile odrasli moški??? Sožalje vsem svojcem ..na tele moške sem pa zelo jezna, toliko bolečine, zakaj, zaradi nore pameti..mislim!!!!!
Default avatar

Sevničanka

Zakaj na moške? Saj so bile na kanujih tudi ženske.
Default avatar

Iza bela

Je brez veze sedaj študirat zakaj in kaj so mislili, verjetno malo adrenalina zraven zabave, nazaj jih več ne bo, upam, da se bodo vnaprej ljudje malo zamislili preden bodo spet tvegali.
Iskreno sožalje svojcem in prijateljem.
Default avatar

Tudi sevničanka

Dokler se ni gradilo, je bilo drugače.

Sedaj je struga polna bagerjev, kamionov, ki vozijo ven prod. Vsak teden so nove spremembe. Niti slučajno ni to več za kanu. In da se gredo tako nepremišljeno spustit čez grbo elektrarne? Vsak, ki je kdaj bil na raftu, bi se lahko spomnil, da v podslapju vrti in te ne spusti več ven. Pa ne samo to. To je gradbišče, prepovedano je približevanje. Pa so imeli na čolnu glavnega nadzornega za gradbeni del elektrarne.
Default avatar

ejgaa

na kaj sem najprej pomislila: ubogi otroci, ki so izgubili očeta, morda mamo. Nikogar ne poznam, amoak sem šokirana.
Default avatar

mirijam

ja, moj dela za to firmo, ki tam dela, je rekel, da mu ni jasen, kako lahko grejo tja gor, ko pa je vsem jasno, da tam ni pomoči za ven.

Le kje so imeli pamet? Uboge žene res in otroc, ki so ostali brez starša zaradi lahko miselnosti!!
Default avatar

minca2

[quote Pa so imeli na čolnu glavnega nadzornega za gradbeni del elektrarne.[/quote]

Zato so se najbrž počutili varne.

Moj mož je tud rekel, ker ve, kako ti slapovi delujejo, da če te ujame, je težka pot nazaj...
Sicer je pa zdaj lahko biti pameten.

Iskeno sožalje bližnjim.
Default avatar

Pretresena

Res žalostno in tragično. :((((

Je res, da so sami krivi za tragedijo, ampak mislim, da ga ni človeka, ki ne bi kdaj naredil kaj nepremišljenega, ki bi se lahko končalo tudi drugače. Saj vsi mislimo, da se to nam pač ne more zgoditi. In večina nas ima srečo in se vse srečno konča. Oni je žal niso imeli.

Iskreno sožalje vsem prizadetim.
Default avatar

Sevničanka

[quote mirijam]ja, moj dela za to firmo, ki tam dela, je rekel, da mu ni jasen, kako lahko grejo tja gor, ko pa je vsem jasno, da tam ni pomoči za ven.

Le kje so imeli pamet? Uboge žene res in otroc, ki so ostali brez starša zaradi lahko miselnosti!![/quote]

Mirjam, upam, da se zavedaš, da bi komot lahko bil tudi tvoj na teh čolnih, zato se malo umiri. Prav vsi, ki so umrli, bi govorili kot tvoj mož, če bi jih kdo kaj vprašal, pa vendar so šli, čeprav so vedeli. Tudi tvoj bi šel, če bi bil zraven. Upam, da se zavedaš, kakšno srečo imaš, da še imaš moža. Objemi ga in ne pametuj, ker s tem nikomur ne pomagaš.
Default avatar

mnenje

Za moške je odgovor, zakaj so šli, enak kot odgovor na katerikoli drugo vprašanje: šli so, da se pokažejo, kako možati so. Zakaj so šle ženske, mi je uganka.
Default avatar

Lianna*

Zdejle je najmanj potrebno vaše pametovanje. Itak ste vse pametne. Če bi bili te ljudje vaši možje, prijatelji, svojci pa ne bi tako mislile. Tako, da nehite se že preprirat kolk so krivi itd. A nimate nobenega občutka za soljudi. Te ljudje so mrtvi, kako lahko čez njih grdo govorite??