Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Se odpravljate na morje ali smučišče? Ali pa ste se od tam že vrnili in bi radi delili svoje vtise?

Blatno jezero - Madžarska

Default avatar

Dopustnica bi bila

Me zanima, če je že kdo bil na Blatnem jezeru (Balatonu) na dopustu?
Ste bili v hotelu ali v apartmajih? Kaj mi priporočate? Imamo 2 otroka - 5 in 1 leto. Je jezero v redu za kopanje? Pa cene? Je še tako poceni kot je bilo včasih?
Prosim za čimveč izkušenj.
Že vnaprej hvala.
Default avatar

aya*

Sicer pravijo, da je jezero tam ok za kopanje, a vendar. Jaz, ko sem videla, kako izgleda, se tja not ne bi namočila za vse na svetu. Ime je prav primerno. Če pa te motna, blatna voda, hecne plaže, ki to niso, ne motijo, potem pa le. Domačina, ki bi govoril angleško težko najdeš, zato pa jih veliko zna nemško.

Tako zelo poceni kot včasih ni, nekaj ceneje kot pri nas pa le je. Tako, od zunaj videno, tudi ponudba prenočišč ni bogvekaj. Pri enem samem apartmaju sem naletela na zunanji bazen, ki niti zunanji bazen ni bil, pač pa le neka lužica z umazano, smrdečo vodo, naj bi pa bila termalna. Sem in tja kakšen hotel ima celo bazen, a je ta do konca nabasan. Od znotraj sem videla le en apartma, ki je bil komajda studio, brez tv, brez klime, majhen kot škatlica, a je tip vseeno hotel 30 eur. Verjemi, da ni bilo vredno.
Kaj več pa ne vem, ker sem po tem videla čisto dovolj, da sem se lepo obrnila proti domu. Tja jaz na dopust ne bi šla. Dovolj pove že podatek, da je en domačin rekel, da sva prva slovenska turista, ki ju je tisto leto videl. Bilo pa je lansko leto sredi avgusta.
Default avatar

Balaton

Pa veste, da Balaton v madžarščini sploh ne pomeni Blatno jezero? To ime smo si zmislili Slovenci.
Default avatar

Dopustnica bi bila

Aya, hvala za mnenje. Poznam 2 para, ki sta bila tam na dopustu in vsi so govorili samo to, kako je bilo fajn, pa poceni, kaj dosti več pa ne. :))
Default avatar

kimi

Ja meni je pa všeč na Balatonu. Še posebej Balatonfured. Mi vzamemo "zimmer frei". Kopat se pa gremo na javno plažo, ki jo je treba nekaj malega plačat, je pa lepo urejena. Imaš bar, fast food (vse po normalnih cenah), otroška igrala, na enem delu mivko, na drugem pa travo in naravno senco. Voda je pa normalno da kalna, ker po tleh ni kamenja ampak mivka pomešana z muljem. Se pa zna zgoditi proti koncu sezone, če je ful sušno poletje, da izgleda vse blatno, ker je pomankanje vode v jezeru in se voda zniža.
Mi je pa všeč, ker ni nikjer nobenih skal in se otrok ne more potolči in pa plitvina. Tudi klima je dobra. V Balatonfuredu mi je ful všeč sprehajalna pot, oziroma park, ki je v celoti v senci in je super za sprehod ali pa uspavanje otroka v vozičku.
Default avatar

špella

To,da tam ne dopustujejo slovenci,kar veliko se jih že već let vrača tja.Lepo je tam,vendar jaz imam pa vseeno raje morje.Probajte enkrat,saj ne boste tako obžalovali,če sploh boste.Mogoče se pa naslednje leto spet vrnete.
Default avatar

k72

ti priporočam, da greste kar tako, brez rezervacije. se ustavite v tistem kraju, kjer vam bo všeč. prostih sob ali celo celih hiš je več kot dovolj.

sicer je tudi hotelov dovolj, a so tam cene neprimerno višje.

mi smo lani kar tako šli. sicer smo prespali samo eno noč. Pa smo našli hišico fraj, je bila cena - mislim da 30€ za dan.