Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Našla sem enega, ki ima več denarja

Default avatar

ooopppsss

Pri mami je danes delal en mojster, mlad fant malo čez 25. In ji je razložil, da ga je po dveh letih zapustila punca. Z besedami: Našla sem enega, ki ima več denarja. On je zdaj čisto nesrečen, ne je, shujšal 15 kil. Da jo ljubi. Je pa malo računal in ugotovil, da ga je v dveh letih stala 10.000 evrov. Vse je plačeval on, trikrat morje, dvakrat smučanje, vsa kina, večerje, obleke. Brez slabe vesti mu je rekla, da je našla enega, ki ima več denarja in odšla.

Kakšni časi. :(
Default avatar

japkica

[quote ooopppsss]Pri mami je danes delal en mojster, mlad fant malo čez 25. In ji je razložil, da ga je po dveh letih zapustila punca. Z besedami: Našla sem enega, ki ima več denarja. On je zdaj čisto nesrečen, ne je, shujšal 15 kil. Da jo ljubi. Je pa malo računal in ugotovil, da ga je v dveh letih stala 10.000 evrov. Vse je plačeval on, trikrat morje, dvakrat smučanje, vsa kina, večerje, obleke. Brez slabe vesti mu je rekla, da je našla enega, ki ima več denarja in odšla.

Kakšni časi. :([/quote]

no, mogoče bo imela tokrat več sreče in ji ta novi ne bo delal kalkulacije, koliko ga je stala.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti,
če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Default avatar

ooopppsss

Kalkulacijo je naredil dva meseca po tem, ko ga je zapustila. Ko so ga prijatelji opomnili na to, da je vse plačeval. In zakaj je ne bi naredil, če mi je frajla v ksiht povedala, da ga zapušča, ker ima nekdo več denarja? Ne vem, a je vam normalno, da vam moški vse plača, potem pa presedlate na drugega, ker ima ta več denarja.
Default avatar

japkica

[quote ooopppsss]Kalkulacijo je naredil dva meseca po tem, ko ga je zapustila. Ko so ga prijatelji opomnili na to, da je vse plačeval. In zakaj je ne bi naredil, če mi je frajla v ksiht povedala, da ga zapušča, ker ima nekdo več denarja? Ne vem, a je vam normalno, da vam moški vse plača, potem pa presedlate na drugega, ker ima ta več denarja.[/quote]

ne ni normalno. jst ne rabim financerja.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti,
če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Default avatar

reka

Ah, pri takih stvareh je vedno treba slišati oba zvona. Saj ne rečem... vse je možno. Ampak vseeno ne moreš enemu mojstru, ki ti pride popravit pralni stroj, kar vse verjet, kar ti reče. Si se vprašala, zakaj je take osebne stvari začel tvoji mami sploh razlagati? Jaz tega ne bi razlagala niti sodelavkam, s katerimi delam že dlje časa, kaj šele eni stranki. Služba je služba, družba je družba.
Default avatar

ooopppsss

Moja prijateljica je svojo tragedijo razložila vsem, frizerki, kozmetičarki, skoraj vsem prodajalkam, natakaricam, kdorkoli jo je poslušal, je govorila. Drugače bi jo razneslo.
Default avatar

reka

[quote ooopppsss]Moja prijateljica je svojo tragedijo razložila vsem, frizerki, kozmetičarki, skoraj vsem prodajalkam, natakaricam, kdorkoli jo je poslušal, je govorila. Drugače bi jo razneslo.[/quote]

In so ji vsi verjeli, da je bilo tako, kot so slišali iz njenih ust?
Default avatar

DRRR

[quote japkica][quote ooopppsss]Kalkulacijo je naredil dva meseca po tem, ko ga je zapustila. Ko so ga prijatelji opomnili na to, da je vse plačeval. In zakaj je ne bi naredil, če mi je frajla v ksiht povedala, da ga zapušča, ker ima nekdo več denarja? Ne vem, a je vam normalno, da vam moški vse plača, potem pa presedlate na drugega, ker ima ta več denarja.[/quote]

ne ni normalno. jst ne rabim financerja.[/quote]

Se pa ne bi nič pritoževala..še pasalo bi ti!
Default avatar

ooopppsss

[quote reka][quote ooopppsss]Moja prijateljica je svojo tragedijo razložila vsem, frizerki, kozmetičarki, skoraj vsem prodajalkam, natakaricam, kdorkoli jo je poslušal, je govorila. Drugače bi jo razneslo.[/quote]

In so ji vsi verjeli, da je bilo tako, kot so slišali iz njenih ust?[/quote]

Nisem hodila preverjat, ali ji frizerke, kozmetičarke in prodajalke verjamejo. Vem pa, da je bilo tako, kot je govorila.
Default avatar

najina ljubezen

Poznam eno tako,ki gleda samo na tipe z denarjem....svojega je zapustila(ji je vse plačeval, ker je damica takrat še študirala...) z skoraj enakimi besedami in mu navrgla še, da se on z njeno družbo (samih "dobro situiranih intelektualcev"....) ne more družit, ker je "samo" umetnik...pa je dobro preživljal in njo in hčerko....

Katastrofa....za mene tak gnoj od ženske, da ni večjega....
Default avatar

frnikula

Fantu bo to draga šola za vnaprej. Upam samo, da se ne bo spremenil v drugo skrajnost, totalnega škrtuha :))) Ker škrtost je pa tudi nekaj egoističnega. Vsekakor vidim, da nekatere ženske iščejo sponzorje v stilu kdo da več. Samo to je njegova naivnost. Neumno je pa potem kalkulirat ali bognedaj še celo izstavit račune svoji bivši, ker s tem pa pokaže svoj bedni karakter. Moji kolegici je tip zapisoval v zvezek za vse, kar ji je kupil in ko je bilo konec, je zahteval, da mu vrne :) S tem, da ga je on sral naokrog. Kam gre ta zblazneli svet?
Default avatar

kklara

Pa kdaj se bomo sprijaznili,da hodijo po svetu taki in drugačni?

fant je pač nasedel,dobil svojo lekcijo,ona pa ni nič "kriva"...taka je.In prepričana sem,da bo dobila tudi sebi primernega tipa.

Kak dolgčas,če bi bili vsi popolni,vsa razmerja idealna...bi lahko forume ukinili.
Default avatar

borg

ja, fant se je naučil ene prvih resnih lekcij odnosa moški/ženska. vse ima svojo vrednost in ceno. Pa da se vse se tako ali drugače plača..
Upam,da bi pri naslednji previdnejši in si izbral tako, ki bo sposobna skrbet sam zase in plačevat svoje stroške. Če pa bo že plačeval on, pa da vsaj določi pravila in kriterije. Trgovina pač..
Default avatar

eta

Imam prijateljico, s katero se je tip poročil samo zaradi denarja. Jo okradel, ker je bila taka situacija, da je to lahko naredil. Potem sta se ločila. Imasta otroke. Našel si je drugo, ki mu ravno tako prinaša finančno varnost.
Velikokrat se vprašam, kaj bo z njunimi otroki, ko bodo odrasli. Nova partnerka se za te otroke ne briga preveč.Vse stvari, ki jih kupi on, recimo obleke, čeveljčke lahko nosita samo pri njemu. Potem se morata preobleči za domov. Kadar jih ima, ju pelje v lokal hitre prehrane ali pa, čez vikend na bazen.Starejši otrok noče več k njemu, mlajši zaenkrat še.
Kje je tu ljubezen? Ali je res izumrla?
Default avatar

japkica

[quote borg]ja, fant se je naučil ene prvih resnih lekcij odnosa moški/ženska. vse ima svojo vrednost in ceno. Pa da se vse se tako ali drugače plača..
Upam,da bi pri naslednji previdnejši in si izbral tako, ki bo sposobna skrbet sam zase in plačevat svoje stroške. Če pa bo že plačeval on, pa da vsaj določi pravila in kriterije. Trgovina pač..[/quote]

seveda se je moral naučiti lekcije. in očitno je potreboval direktni stavek od nje, zakaj ga je pustila. ker očitno ni bil sposoben že v samem odnosu ugotovit, koliko je ura. ali pa si ni hotel priznati, da si jo kupuje. tudi to je možno.
ampak če plačuješ, veš da plačuješ. že zato, ker je pač denarnica bolj prazna. in nesmiselno je plačevati, kasneje pa delati kalkulacije koliko te je nekdo stal. če jo je imel rad, se ne dela takšnega obračuna, ne glede na to, zakaj je šla z drugim.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti,
če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Default avatar

mala*

no, borg, drrr in podobni zagovorniki trgovine so dobili tipičen primer iz prakse. Ampak to je bila le trgovina, ne ljubezen, vsaj z njene strani, da pa ni bila čisto z njegove pa nisem čisto prepričana, glede na to, da je naredil bilanco.
Ampak, tip, ki si žensko skoraj kupi, da se postavi pred drugimi, češ kakšno bejbo si je sposoben uloviti in je vse trgovina, pač ne sme bit presenečen, če izgubi posel, ko pride ugodnejša ponudba. To se pač dogaja (ne vem kako je bilo v zgornjem primeru).
Default avatar

eta

Saj to, eni jo kupijo, da se kažejo, drugi se dajo kupiti, da pridobijo. Isti šmorn.Žrtve so otroci, če jih imajo....
Default avatar

rek

Ljubezen je kot partija kart, kjer vsi goljufajo.
Eni da bi dobili, drugi, da ne bi izgubili.
Default avatar

Maja1

O moskih, ki so s kes bejbami, nimam nic boljsega mnenja kot o kes bejbah. Drug drugega si zasluzijo.

V splosnem so kar zadovoljni s kupcijo, ki so jo naredili, problem je le, ce eden nima vec dovolj denarja ali drugi ne vec dovolj sex appeal-a. Potem doticni jamra, kako da ga je njegov partner izkoriscal.
Default avatar

eta

Točno tako.....

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek