Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Jasna Dolamič Gričar

zaščita pred UV žarki

Default avatar

Ana Polona

Našo dvomesečno Dašo poskušamo negovati s čim manj kozmetičnimi sredstvi oz. s čim bolj naravnimi.
Ker pa smo veliko na zraku (seveda s klobukom in v senci, pa vseeno imam občutek, da sončnim žarkom ne ubežimo popolnoma) bi rada našla kakšno dobro naravno zaščitno kremico pred UV žarki. Zanimajo me vaše izkušnje...

Polona M.
Default avatar

vidmar10

Jaz uporabljam za našega malčka samo kozmetiko dr. Hauschka ali Welleda. Je izdelana iz 100% naravnih sestavin in po homeopatskem izročilu. Ravno tako za sončenje. To mi je povedala zdravnica, ki pa se veliko ukvarja tudi z alternativo. Pa tudi prebrala sem veliko o tem npr. www.zazdravje od Sanje Lončar. Lep pozdrav D.V.
Default avatar

Zalka

Draga Ana Polona,
moji otroci so že veliki, ampak morda za podkrepitev:

to, kar je omenila vidmar10 - izdelke Welleda in dr. Hauschka - uporabljam tudi jaz ... preverjene sestavine, ni testiranja na živalih,ekološka ozaveščenost, meni še lepo dišijo :)

ko sem bila pa jaz majhna, smo pa uporabljali olivno olje in kakavovo maslo ... slednje sploh slastno diši ...

prav lep pozdrav
dr. Zalka Drglin, ženske študije
transakcijska analitičarka - svetovalka

Združenje za informiranje,svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, poroda in starševstva Naravni začetki
www.mamazofa.org

obporodne stiske
individualno svetovanje, podpora in informiranje za ženske in svojce

[email protected]
Default avatar

brbljavka

živjo, še moj piskček ;-)

tudi mi uporabljamo pri kozmetiki weledo, zaščitno kremo pa imamo dr. hauschka, ampak je pravzaprav ne uporabljamo. verjamem, da je mehanska zaščita v smislu oblek, senčnikov, klobukov ipd. veliko boljša rešitev, kot zaščitne kreme, sploh intenzivno oglaševane.

le kje sem zadnjič prebrala, da imajo najmanj kožnih obolenj grki, ki uv zaščitnih krem skoraj ne uporabljajo?!? ;-)

no, ko sem se zadnjič o zaščiti pred uv žarki pogovarjala s pediatrom, mi je rekel, da ČE(!) bomo mazali, naj pazimo na znamko in nikakor ne mažemo z višjim faktorjem, kot je 15. ker vse, kar je več, je samo nesorazmerno več kemije za malo večjo zaščito. in da otroci pač enostavno ne sodijo na sonce...

mi se tega držimo in uživamo v hladni senci tudi na morju, ko se na sonček in čofotanje v vodi odpravimo, ko se dan še prebuja, je sonce še prijazno, plaža pa samo "naša". (in se vračamo s plaže, ko trume, s faktorjem 30 namazanih, na plažo komaj gredo)

sicer pa, če se prav spomnim, ima karitejevo maslo naravno uv zaščito s faktorejm 6, verjetno ima olivno olje podobno? senca in to se meni zdi super kombinacija.

in... kakavovo maslo... mmmmmmm... in če ga uporabljamo zase... omamno zveni... ampak potem smo pa pri drugi temi o zaščiti, ki jo je načela ana polona ;-)))

pozdravček vsem!
brbljavka
Default avatar

Ana Polona

Živ žav!

Imam par minut - ta mala sicer že brunda, ampak to vedno pomeni, da mi par stavkov še znese napisat...
Ja, mi se skrivamo pred soncem, vseeno pa kadar je v senčki pod drevesom bi jo rada še z nečim namazala, ker imam občutek, da sonček tudi tam prijema.
Če prav razumem Weledini preparati nimajo zaščitnega faktorja???

Polona M.
Default avatar

brbljavka

Živjo Polona!

Weleda ima dva preparata - mleko za sončenje (faktor 12) in kremo za sončenje (faktor 20). Oba sta primerna tudi za občutljivo otroško kožo.

podrobno:


lp!
brbljavka
Default avatar

Ana Polona

Super, hvala. Sem dobila kremico v Merkator centru v Šiški in sem vzela kar faktor 12 - smo že namazani (sem se kar še jaz) in v senčki za hišo.

Polona M.
Default avatar

Ana Polona

Hoj!

No, sem vprašala še v lekarni. V prvi so mi rekli, da naj otrok do 3. leta starosti ne bi mazali z ničemer. Recept je izogibanje soncu in fizična zaščita pred sončnimi žarki (plenica, sončnik, kapa), v drugi lekarni pa so mi priporočili neko novo blagovno znamko (Mustela)...

Ta znamka ima menda tudi druge proizvode - med drugim peno proti temencam. Jo uporabljate? Ker midve z Dašo se maževa kar z olivnim oljem...

Polona M.
Default avatar

upicena

Pozdravljeni!

MI smo sampon od mustele za temence uporabljali oz. ga imamo se zdaj pri 15 mesecih in nam je pomagal. Pred tem sem pa tudi jaz uporabljala mandljevo olje.
Veliko uspeha

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar