Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Prometna nesreča

Default avatar

Marna

Pred dvema tednoma sem bila udeležena v prometni nesreči, kjer sem se s tistim, ki je nesrečo povzročil, dogovorila, da bo popravil škodo, ki je ob trku nastala na mojem avtomobilu (zvit sprednji desni blatnik) - zaradi tega nismo klicali policije in jaz sem se nevedna zanesla na njegovo poštenost. Vzela sem le nekatere podatke (ime in priimek, naslov, telefonsko številko in registrsko številko avtomobila).

Po dveh tednih pa on meni v SMS sporočilu navaja argumente, zaradi katerih on meni, da za nesrečo ni kriv in predlaga, da vsak krije svoje stroške popravila (na njegovem avtomobilu je bila zlomljena le zadnja leva luč).

Včeraj sem zaradi tega šla na policijo, kjer so mi rekli, da oni ne morejo nič, ker je preteklo že 14 dni. Svetovali so mi, da naj izpolnim Evro obrazec s podatki, ki jih pač imam in naj jih oddam na svojo zavarovalnico in naj jim povem, da me je pač ogoljufal (policaj je uporabil hujši izraz) ter da naj oni raziščejo zadevo.

Zdaj pa me zanima, če jaz sploh imam kakšne možnosti, glede na to, da na Evro obrazcu ne bo njegovega podpisa. Se take zadeve sploh v praksi rešujejo na zavarovalnici, ali zavarovalnico to enostavno spregleda, ker je pač premalo podatkov?

Vesela bom vsakega odgovora. Se pa zavedam, da sem storila napako, ker nisem klicala policije.
Kje se sploh dobi Evro obrazec? Jaz ga ob sklepanju zavarovjnja nisem dobila.
Default avatar

Bruno

Včasih velja rek dobrota je sirota. Primeri ,kot je vaš, se
kar dostikrat dogajajo.
Ker ste šla povzročitelju na roke,da ni plačal prekrška -kakih 500 eur,ste dobili v zahvalo sms.
Prometna nesreča se mora prijavit policiji v 12,ali najkasneje v24 urah.Pozneje je tudi policija takorekoč v prekršku,primera po tem roku ne sme več obravnavati.Res malce čudno,ampak takšen je naš zakon.Če bi izpolnili evropsko poročilo o nezgodi,ne bi bilo nobenih težav z plačilom odškodnine.Lahko pa poskusite svoji zavarovalnici podati podatke o povzročitelju.
Evropsko poročilo lahko dobite na vseh sklepalnih mestih,teh.pregledih...
Če pa želite vam ga pošljem,samo napišite kam.
Vse dobro vam želim in lepo pozdravljeni! Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

Marna

Najlepša hvala za vaš odgovor.
Sklenila sem, da grem jutri na svojo zavarovalnico, kjer bom dvignila evro obrazec (vam se najlepše zahvaljujem za prijaznost in izkazano dobro voljo, da mi ga pošljete) in predala podatke. Upam, da mi uspe kaj rešiti.

Še enkrat najlepša hvala!
Default avatar

Bruno

Ni kaj,pozdravljeni!Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

Marna

Toliko, da javim, kaj sem danes uspela ukreniti ... (mogoče še komu v pomoč).

Šla sem na svojo zavarovalnico, kjer so s pomočjo njegove registrske številke poiskali, kje ima on zavarovan avto in njegovo številko zavarovanja. Nato pa so me napotili k cenilcu njegove zavarovalnice, kjer so opravili cenitev in povedali, da bodo zdaj kontaktirali njega. Zdaj pa čakam, kako se bo on odzval.
Če on ne želi podpisati, lahko poskusim še z njegovim poslanim SMS sporočilom, kjer je razpoznavno, da je soudeleženec, ki išče argumente, da ni kriv za nesrečo?

Lp in hvala!
Marna
Default avatar

Bruno

Hvala ,ter srečno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

marjanlor

Prejšni teden sem imel prometno nesrečo,samo poškodovana pločevina ( škoda nekje 500ev. na mojem vozilu.) Krivec za nesrečo je bil viznik drugega vizila. ( odvzem prednosti ) Omenil je da ima službeno vozilo.
Ker je bilože mračno, ker nisem imel očal, ker še nisem nikoli ispolnjeval EVRO obrazca, sva si izmenjala podatke in se dogovorila, da bova uredila nekje naslednji dan vse potrebno na ZAVAROVALNICI.

Jaz sem njemu dal osebne podatke in tel. št, on pa meni VIZITKO. Tako sva se razšla.
Čez kakšno uro doma iščem njegovo vizitko pa je nisem najdo, vrjetno sem jo izgubil na kraju dogotka.
V dokaz imam sedaj samo SLIKE, ker sem poslikal in njegovo ŠT. TABLICE.
Ker se povzročitelj še dodanes ni JAVIL , sem šel povprašati na POLICIJO. Policija ne sme dati podatkov.
Šel sem na zavarovalnico ( na kateri ima povzročitelj zavarovani avto ) PA NISO MOGLI NAJDIT NIČ PO ŠT. TABLICE.( pravijo, da je vnešeno pod št. ŠASIJE. )
Ker je povzročiteljev avto kupljen na HYPO LIZING - tudi tam nisem dobil podatkov, ker so podatki zaupno.
SPOŠTOVANI. Sedaj sem vam napisal res dolgo zgodbo.
Nevem kako naprej, kam bi še poprašal za podatke, oziroma KAKO SEDAJ NAPREJ.
Vsepovsot dobim odgovor, zakaj nisem izpolnil EU: obrazca. Saveda se komaj sedaj zavedam kaj sem naredil. Mislil sem da so v večini POŠTENI.

Prosil bi vas, če mi lahko svetujete, kaj je sedaj za narediti.

Najlepša hvala za vaš odgovor.
Marjan iz Maribora.
Default avatar

Anthos

Lep pozdrav,

ne vem ce je pravi naslov, vendar potrebujem pomoc. Pred kakim tednom se je na avtocesti iz smeri LJ proti Obali zgodila prometna nesreca. Hitrost je bila 130. Nesreco sem povzrocila sama. Problem je bil v tem, da mi je sla smet v oko in sem za trenutek zamizala. In ta trenutek je bil dovolj, da se je zgodilo. Ko sem odprla oci sem videla samo avto, kateremu se zelo hitro preblizujem in sem v zelji, da se mu izognem, da ga ne poskodujem, zavila v levo. Tam pa je bil ze drugi. Na zalost se temu nisem v celoti uspela izogniti in sem ga s sprednjim, levim delom zadela v njegov desni, zadnji del, ter zavila na desno (hotela sem se mu izogniti, zato sem zavila na desno) in pristala v jarku med grmicevjem. Odsla sem v bolnico. Ni nic zlomljeno, samo zelo sem bila otecena. Avto je totalka. Moja psiha pa je se slabsa. Med potekom dogodka, sem si samo zelela, da ne bi bil kdo poskodovan, da ne bi bilo nobene krvi, da bi vsi ostali zivi. Zelja se mi je izpolnila, vendar jaz sem na psu. Trudim se kazat mocan obraz, vendar ko sem sama, mislim samo na nesreco in skodo, ki sem jo naredila. Mislim na svoje zivljenje, ki je ostalo celo, brez hujsih posledic, vendar ne zmorem zbrati dovolj moci, da bi sla naprej. Samo sebe prepricujem, da mi je bilo ponovno podarjeno zivljenje, da bom lahko delala se velike stvari. A hkrati me je postalo strah, da lahko v naslednjem trenutku to vse izgubim. Namrec, zdaj vem, kako pomemben je trenutek. Tisti dan sem sla na razgovor za sluzbo, ker sem ze dobro leto na zavodu in sem se bila pripravljena vozit v sluzbo tudi na drug konec Slovenije. Sedaj ne zelim nikamor.
Ima kdo kak nasvet, tolazilno besedo. Najrajsi bi videla,da mi odgovori nekdo, ki ima podobno izkusnjo. Zanima me, kako se je on/ona pobral iz tega.
Hvala.
Default avatar

MIha

Pozdravljeni!

Včeraj sem povzročil prometno nesrečo, šlo je za odvzem prednosti. nobeden od udeležencev ni poškodovan, le moj avto je v totalki. Sem mlad voznik in to je moj prvi prekršek. Policija je prišla na kraj nesrečo ter naredila zapisnik, napihal nisem nič. vem da bom dobil sodnika za prekrške, vendar me zanima kolikšna je najvišja možna kazen? Ali mi lahko za to odvzamejo izpit??

najlepša hvala za odgovor
Miha
Default avatar

Bruno

Izpita vam ne bodo odvzeli,Nekaj kazenskih točk boste dobili,kolikšno kazen vam napišejo pa mi ni znano,mogoče bo vedel kakšen obiskovalec foruma.
Lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

Barbi12

Zdravo,

pred kratkim sem imela prometno nesrečo, katere posledica je bil poškodovan odbijač. Povzročitelj je krivdo priznal, vendar ko sem šla ocenit škodo na njegovo zavarovalnico, so mi priznali ličenje odbijača 80 %, 20 % pa naj bi krila sama in sicer zaradi nekaj prask, ki so vidne od prej. S tem se nisem strinjala, ker menim, da je zaradi nesreče potrebno popraviti cel odbijač. Na odločitev sem se pritožila, prav tako nisem podpisala cenilnega zapisnika.
Zavarovalnica moje pritožbe najprej sploh ni obravnavala, po ponovnem pisanju, pa sem prejela odgovor, da svoje odločitve ne bo spreminjala.
Zanima me ali lahko še karkoli storim ali moram njihovo odločitev kar sprejeti?

LP

Barbi
Default avatar

Bruno

nesmiselno je prerekati se z cenilcem,je škoda vašega časa in živcev,oglasite se pri meni,pa vam zadevo uredimo.Polakirali vam bodo cel odbijač brez dodatnih stroškov.Zdaj vsaj veste,kje vašega avtomobila ni dobro zavarovati
Lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]