Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

predračun

Default avatar
Zanima me vaše mnenje.

Odločili smo se adaptirati stanovanje. V ta namen sva preko internata in na podlagi refernec izbrala nekaj izvajalcev in jih telefonsko ali preko emaila kontaktirala. Vsi so podali nek okviren znesek, pač glede na grobe podatke, ki sem jim poslala oziroma povedala. Med temi sva izbrala dva, ki pa sta za "pravi predračun" potrebovala bolj natančne informacije, načrte, oglede, izmere... Oba sta dobila vse kar sta zahtevala. Prvi je že po treh dneh poslal "pravi predračun", ki ga je potrebno samo potrditi in lahko začnemo z delom. Od drugega pa ne duha, ne sluha. Saj ni panike, ker se nama ne mudi tako zelo, da ne bi mogla počakati še par dni, ampak zato, ker morava prvi predračun potrditi v 14- tih dneh, drugače propade. Ta rok se nama izteče v ponedeljek. Zdaj ne veva ali naj kontaktirava ta prvega in ga prosiva naj malce počaka ali kaj? Že nekajkrat sva kontaktirala ta drugega pa vedno pravi, da je predračun v izdelavi. Je pa res, da si bolj želiva drugega. Samo ne zdi se mi ravno pošteno do prvega, v slučaju, da bi ga prosila naj še malce počaka, potem bi se pa odločila za drugega. Res ne veva kaj naj narediva.
Svetujte prosim.
Default avatar
mah te predračuni in roki, to ravno iz tvoje situacije razvidno zakaj se jim tako mudi. prvi bo že počakal, tadrugi se pa naj podviza, ga še enkrat prosita.

sicer pa imata res srečo da vama je sploh kdo odgovoril. midva sva poslala mejle na 14 koncev, odgovorili so vsi tko zelo paušalno. če bi hoteli konkretno ceno, tako 5 procentov plus minus, si skorajda nihče noče vzeti časa, ker vedo da lahko izpadejo.

s kod pa si?

lahk napišeš katere izvajalce si izbirala?

hvala
Default avatar
Jaz drugega ne bi več čakala... če se že zdaj obira, ko je potrebno naredit predračun, kako bo "resen" šele takrat, ko bo treba delat. Prva konkretna referenca mi je že odzivni čas.

Mogoče je bila napaka le, da sta izbrala samo dva izvajalca. Jaz bi jih izbrala malo več in jim tudi postavila okvirni rok, do kdaj pričakujem ponudbo.

LP!
Default avatar
[quote Barca]Jaz drugega ne bi več čakala... če se že zdaj obira, ko je potrebno naredit predračun, kako bo "resen" šele takrat, ko bo treba delat. Prva konkretna referenca mi je že odzivni čas.

Mogoče je bila napaka le, da sta izbrala samo dva izvajalca. Jaz bi jih izbrala malo več in jim tudi postavila okvirni rok, do kdaj pričakujem ponudbo.

LP![/quote]
Pa si mogoče pomislila,da ima ta drugi izvajalec toliko dela,ker dela kvalitetno,da enostavno ne najde pravega časa,da dokonča predračun?
Default avatar
[quote samo jst][quote Barca]Jaz drugega ne bi več čakala... če se že zdaj obira, ko je potrebno naredit predračun, kako bo "resen" šele takrat, ko bo treba delat. Prva konkretna referenca mi je že odzivni čas.

Mogoče je bila napaka le, da sta izbrala samo dva izvajalca. Jaz bi jih izbrala malo več in jim tudi postavila okvirni rok, do kdaj pričakujem ponudbo.

LP![/quote]
Pa si mogoče pomislila,da ima ta drugi izvajalec toliko dela,ker dela kvalitetno,da enostavno ne najde pravega časa,da dokonča predračun?[/quote]

Sem, ja, ampak dva tedna za izdelavo predračuna?

Mi smo imeli v enem tednu resne predračune za gradnjo celega vikenda (porušenje obstoječe hiške, izkop in izdelava temeljev, zidanje pritličje+nadstropje, ulivanje strešne plošče ter pokrivanje). Dodatno pa še izdelava tlakov ter zunanji in notranji grobi ter fini ometi.
In se je dalo, pa čeprav so bili vsi zelo zasedeni, predračune dobit v enem tednu.

Pa še - plačali smo točno po predračunu, nič se glede na načrt ni spreminjalo in izvajalec niti za € ni na koncu poskušal višat.

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori