Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

2 V ENEM: PEČICA IN MIKRO.

Default avatar
Ali ima morda kdo, oz., ve za koga, ki ima pečico, kombinirano z mikrovalovko.

Zanima me ali pečica v redu dela, tj., da lahko normalno pečeš v njej. Malo sem skeptična do stvari 2 v enem (menda se sušilci kombinirani s pralnimi stroji ne obnesejo), zato me zanima stališče kakega uporabnika.
Default avatar
Jaz imam mikrovalovko v kombinaciji s konvekcijsko pečico + žar.
Ker imam tudi navadno pečico, lahko vidim, da zadeva ni povsem identična, navadna pečica lepše zapeče, mikrovalovka pa je hitrejša.
Kar precej pa uporabljam funkcijo žara - za hitro popeko različnih jedi.
Default avatar
Za to novost sem tudi jaz slišala, pa me prav tako matra firbec.

Čakamo vaše izkušnje :)
Default avatar
Jaz jo imam: kombinacija mikro + konvekcijska pečica + grill. Ni prav nova, po moje ima kakih 8 let, tudi glasna je precej, pa nekam velika je, pa ni prav lepa, skratka, še bi lahko našla kaj negativnega, samo: tam kamor grem jaz, gre tudi ona! Meni pride ful ful prav. Meni čisto lepo peče, v njej pečem pizze, pecivo, krompir, kruh. V bistvu jo bolj rabim za običajno peko, kot mikrovalove (včasih za odtaljevanje) in grill (včasih za kaj gratinirat).
Tudi ni neka firma (mislim, da je Goldstar ali neki podobnega), samo takrat je bila edina v ponudbi in jaz jo imam res rada. Imam tudi posebej pečico, v kateri pa pečem tavečjo pizzo ali večje količine kruha ipd, ta kombinirana pa je za vsakodnevno rabo.

Mi je všeč, ker se hitro segreje in hitro peče, v kombinaciji z enim kot svet starim pekačem (v katerem pečem večinoma brez maščobe in celo brez peki papirja) je fenomenalna.
Default avatar
Jaz sem jo gledala od Whirpoola v Ikeei, pa se mi je zdela simpatična rešitev. Je pa vgradna in ni mogoče, tako kot praviš ti, kar prenašat jo s sabo. V bistvu je malo večja od mikrovalovke in malo manjša od običajne pečice, odpira pa se kot pečica. Notri ima samo 1 vodilo za pekač ter na dnu krožnik kot ga imajo mikrovalovke, nisem pa zasledila, da bi bila kaj hitrejša od obične pečice ali, da se ji reče konvekcijska.Vanjo spraviš običajen, standardni pekač (sem probala, da sem iz navadne pečice prestavila pekač v to)

A govorimo o istem produktu?
Default avatar
PO moje ne govorimo o isti stvari, ampak o podobni. Moja ni vgradna, verjetno si prebrala, da ima kakih 8 let. Na videz je kot ena navadna mikrovalovna, samo je malček večja. Notri ima ravno tako okrogel krožnik, ki se vrti - ob vseh treh funkcijah (konvekcija = stopinje, mikrovalovi in grill).
Odpira se kot vrata, torej iz strani.
Default avatar
Azzura, to je že stara stvar, da se je dala kupit pri nas vem za vsaj 24 let nazaj. Sama sem jo imela, je bila candijeva. Moja sicer ni imela vrtljiv krožnik, ampak trinitron z več strani, pa ni bilo enako in tudi mikrovalovi niso bili v redu. Drugače je bila kar uporabna, nisem pa mogla noter pečti večjih stvari, pa tudi rolade se ne da noter spečt. Takrat še nisem imela ventilacijske pečice in se je ta napram tisti pod štedilnikom zelo hitro ogrela, danes pa se ventilacijska prav tako hitro ogreje. Ko se je pokvarila, je nisem dala popravit, sem bila vesela, da je šla v franže, ker sama firma ni bila v redu. Sem imela pred njo sharpovo in tudi zdaj. Ta ima žar, pa ga še nisem uporabila, ker se mi ne bi dalo čistit svinjarije po uporabi.

Obstajajo pa tudi običajne vgradne pečice, ki so kot klasične in imajo kombinacijo z MWP, kot je tale:
Default avatar
jaz pa v moji whirpool kombinirani pečem biskvit, pecivo, zdaj sem nardile lasagnie, pečen v 10min in hrustljavo zapečene.pecivo, tud štrudel vse pečem v tem. jaz sploh nimam več navadne pečice.
Default avatar
Jaz imam kombinirano LG že 11 let. Ne menjam je za nobeno klasiko. Edina slabst je da je malo mala za kak velik pekač, drugače pa delam v njej vse. Od običajne kuhe, do peke, odtajevanja. Ima ogromn funkcij ( za eno knjigo). Najboljša je ta, da lahko preko hitrih tipk določiš tip hrane in težo, mikrovalovka pa sama porazdeli čas in moč mikrovalov oz. konvekcijske peči ali toplega zraka (npr. zmznjena pizza, zelenjava - kuhanje, kruh odtajevanje, perutnina kosi - peka...)

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori