Med.Over.Net

Hujšanje

prigrizki in problemi!

Default avatar

ena_pupa

pozdravljeni. želim zdravo živeti, vendar se (čeprav poskušam) ne morem upreti smokijem, arašidom - vse kar je slano in tudi sladko. recimo tortice, peciva, keksi... Prosim vas, da mi pomagate z nasveti kako naj se izognem nenehnemu grizljanju teh in kakšne zdrave prigrizke naj si pripravljam? ali med bolj zdrave, manj kalorične spada tudi pokovka(iz mikrovalovne)??
hvala že vnaprej,
Ena_Pupa
Default avatar

Anina

1.) prigrizkov ne kupuj!
2.) uvedi/uredi točne ure obrokov (5 na dan)
3.) če je malica=prigrizek, naj bo zjutraj kos sadja, popoldan manj masten jogurt
4.) če že moraš grizljati, si operi korenček, redkvice, papriko na lističe in vso zelenjavo, ki ti pade na misel.
5.) popcorn iz mikrovalovke (pa ne kupljen, ker ima veliko maščobe) ima v 100g cca 350 do 400 kcal, kar ni malo. Koruza je OH in ima še visok GI - tako da v smislu hujšanja ni prav zaželjena - če že, potem naj bo za dopoldansko malico.
6.) ko boš uvedla red v prehrano, se ti bo želja po prigrizkih zmanjšala za vsaj 80%. Pa raje razišči, kaj te žene, da moraš vedno nekaj grizljati. V 90% ni stvar v želodcu, temveč v glavi. Izkušnje :))
Default avatar

DRRR

[quote ena_pupa]pozdravljeni. želim zdravo živeti, vendar se (čeprav poskušam) ne morem upreti smokijem, arašidom - vse kar je slano in tudi sladko. recimo tortice, peciva, keksi... Prosim vas, da mi pomagate z nasveti kako naj se izognem nenehnemu grizljanju teh in kakšne zdrave prigrizke naj si pripravljam? ali med bolj zdrave, manj kalorične spada tudi pokovka(iz mikrovalovne)??
hvala že vnaprej,
Ena_Pupa[/quote]

Več seksaj pa ti ne bo pasalo jest...
Default avatar

hmmm...*

Poskušaj z jemanjem kromovih tabletk. Meni pomaga. Zjutraj vzamem eno in potem se mi dokaj dobro reducira potreba po sladkarijah. Dnevno imam tudi dva (od petih) obroka sadja, ki mi mogoče tudi bremzata željo po sladkem.

Ko pa pride tisti ful divji občutek da moram pojesti nekaj sladkega, pa grem spit kak kozarec kole ali pa bolerota; stvari so dokaj sladke tudi močno razrečene in me vsaj malo "potolažijo".
Default avatar

PIKA5

jaz jemljem krom prbl. 14 dni- 2 na dan, želja po sladkem pa še ista, saj ne pričakujem čudežev, hočem povedat, da se moram fajn, fajn zadrževat, da ne pojem cele vrečke napolitank
Default avatar

cookie

Anina ti je fajn svetovala, meni se zdi fajn varianta imet obroke na dve uri, kar je še dokaj pogosto. Prigrizke si privošči za malico, vmes pa mir. Seveda pa ne jest smokijev;). Zamenjaš lohk s suhim sadjem, z oreški, semeni, s sadjem, zelenjavo...s samimi zdravimi stvarmi, ostali čas pa se čimbolj zamoti. Popiješ lahko kakšen vitaminski napitek, ki je dokaj sladek in nizkokaloričen. Ko končaš obrok, pejt nujno počet kaj novega, da zaposliš možgančke. Men to kar pomaga.
Default avatar

dracon

Problem si lepo definirala. Rešitev poznaš pa sama. Če si prišla po tolažbo sem gor... pri meni je ne najdeš. Če si prišla po rešitev... potem bežiš sama pred sabo. Točno veš kaj je potrebno narediti. In da drugače ne gre. Ali boš jedla prigrizke ali jih ne boš. Nobena druga stvar ti ne bo čudežno pomagala in odpravila želje kot samo disciplina in volja.

Drugače pa kar je napisala Anina. Redna prehrana ob točno določenem času. Pazi na GI bi mogoče poudaril pri tebi. Spij dosti tekočine (ja vode ne soka!) Grizljaj zelenjavo. That's it. No miracle cure... žal !!! In tako železno voljo prakticirat 3 mesece. Po 3 mesecih si nova oseba brez te želje.
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

Anina

[quote DRRR]
Več seksaj pa ti ne bo pasalo jest...[/quote]

Si me pa nasmejal do solz :))
Če bi veliko sexal, bi vedel, da po dobrem sexu pride volčji napad lakote :))
Default avatar

dracon

O ja ! Pa še kako ! :) Pa v dobrem sexu gre tudi ogrooooomno kalorij ! Ampak v RES DOBREM ! Pa tudi treba met dobro srce in ogromno kondicije ! Hehehehe
If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !
Default avatar

Anina

In tako imamo novo motivacijo za nabiranje kondicije :)
Default avatar

DRRR

[quote Anina][quote DRRR]
Več seksaj pa ti ne bo pasalo jest...[/quote]

Si me pa nasmejal do solz :))
Če bi veliko sexal, bi vedel, da po dobrem sexu pride volčji napad lakote :))[/quote]

..pa ponovimo vajo! Po maratonu pa res ne paše jest...
Default avatar

DRRR

[quote Anina]In tako imamo novo motivacijo za nabiranje kondicije :)[/quote]

Motivacijo že, vprašanje če dedca...
Default avatar

Anina

DRRR!

Ponavljam vajo: spet si me nasmejal s svojo primerajvo! Sex = maraton ?! :)) Tako primerjavo si lahko privošči le ultramaratonec.

1.) koliko maratonov si pretekel? Jaz nobenega, malemu sem se približala (mi manjka še 3 km do 21-ke). Bi maraton lahko primerjal s sexom? Jaz ga ne bi. Maraton (ali daljši tek) je za telo velik napor, užitek je manjši. Stvar je tudi psihično zelo naporna - pri sexu telo napora ne čuti, ker so čuti motvirani, psihčno pa sex res ni noben napor :)) Če bi že tek primerjala s sexom, potem bi ga z 10-ko (fizično srednje naporna, na psiho deluje sproščujoče).
2.)Ampak - ko mine pol ure počitka po teku/sexu, bi lahko pojedla pol vola.
3.) O dedcu pa sploh ne bom kometirala, mi je pod nivojem.
Default avatar

DRRR

SEX JE HRANA ! HRANA JE SEX!