Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Zmedena

Default avatar
Pozdravljeni,

Sem v skoraj 1-letni vezi s fantom. Z njim sem začela kmalu po razpadu veze z bivšim fantom, s katerim sva se na koncu samo se kregala in vse bolj odtujevala. Takrat sem menila, da sem ga prebolela, vendar sedaj nevem ali je temu tako. Vedno bolj se spominjam najinih trenutkov, izletov, in začetkov. Malo si želim biti z njim, da bi bilo vse kot je bilo na začetku, čeprav se je potem res spremenil in je bilo, predvsem zame zelo hudo. Ta fant je nekaj čisto drugega: res pozoren, ljubeč, razume me, me podpira, zabaven, skratka vse kar sem si želala. Rad me ima in res bi vse naredil zame. Vendar ne razumem, zakaj sem tako zmedena, da si po eni strani želim biti z njim, po drugi pa mislim na bivšega. Poleg tega, pa pogrešam tiste „žurerske” čase, ko sem bila sama in sem lahko delala kar sem hotela. Fant me nikjer ne ovira in še vedno hodim ven, ampak vseeeno. Ko pomislim, kako je bilo par let nazaj....

Zmedena sem...po eni strani mi je v vezi zelo všeč, po drugi pogrešam samsko življenje. S fantom se imava lepo, vendar imam pomisleke. Nočem ga izgubiti, vendar nočem vedno premišlejavti in razgljabljati. Pogrešam samske dneve, žuranje, svobodo. Vendar po drugi strani se imam pa z njim res lepo. Kaj če sem z njim zato, da ne bi bila sama, ker imajo vse moje prijateljice fante? Zmedena sem!!!!

Ima še katera podobno izkušnjo?. Kakšen nasvet? Stara sem 25 let.
Default avatar
Ja , vprašati se boš morala kaj pravzaprav želiš od življenja in v življenju.

Ti je v vezi všeč, zato ker je veza ali zato ker imaš fanta rada. Kajti če si v vezi samo zato, da ne boš sama, potem imaš popolnoma zgrešen pogled na to kaj je prava zveza.
vse je super pri tem fantu, samo rada ga nimaš. potem je to razlog, zakaj misliš na prejšnjega.
Jaz pri takih primerih pravim, vsega ne moremo imeti, če želiš nekaj dobiti, moraš zato nekaj dati, sama pa se moraš odločiti, kaj si pripravljena žrtvovati za tisti kar bi rada imela?

razmisli, kaj želiš in kaj si pripravljena žrtvovati za to.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Preveč imaš pomislekov glede skupnega življenja.
Nisi se še iznorela. Torej hiti počasi.
Default avatar
sem tudi o tem razmišljala, vendar kaj naj?!? Rada imam tega fanta, lepo mi je z njim in nočem ga izgubiti. vem da mi bo žal!! Poleg tega me je strah da bom ostala sama, ker imam občutek, da tudi prijateljice izgubljam, saj imajo skoraj vse fante. trenutno sem v kriznem obdobju!!!
Default avatar
[quote zmedenka_25]Poleg tega me je strah da bom ostala sama[/quote]

No, tega jaz nikoli ne morem razumeti... kak folk ne more bit sam, raje se silijo in jim gre še tako hudo, samo da ne bi bli sami... Jaz se pa sama velik bolje počutim kot pa da bi se silila biti z nekom.
Pa hkrati to tud ni fair play, če pogledamo še z drugega vidika... je na nek način zavajanje.
Default avatar
V življenju naj ti bo samo nekaj sveto vodilo: biti pošten ! In se to misli v odnosu do sebe ter drugih. Verjetno si lahko misliš kako je ko si prizadet, torej zrcalno kako to zgleda če koga prizadaneš.

Ne moreš biti z nekom samo zato da si, tukaj ti jaz osebno ne verjamem (pa verjetno tudi ti sama sebi ne) da ga ljubiš, morda ga imaš samo rada in med tema tvema pojmoma je velika razlika. Gre le za prilagodljivost in tukaj do njega nisi fer. Ne moreš imeti nekoga samo zato da se prezentiraš z njim navzven ! Torej, precej lahko je stvar urediti - žuraj dokler bo za to potreba, resne zadeve pa pusti za prihodnjost.

In še nekaj je: spet se bom ponavljal, toda skakanje iz zveze v zvezo je prav to kar se ti dogaja. Partnerji nis(m)o nadomestni deli, rezervna guma ali obesek za ključe !

LP
Cec
Default avatar
saj ne da ga nimam rada, seveda ga imam in se ne silim biti z njim, pač pa mi je res lepo. ampak razmišljam.... Nisem čisto prepričana, rada bi še žurala s prijatelji, vendar tudi one imajo fante. Strah me je, če bova nehala, da mi bo žal... Ni mi čisto ravno do njega, če bi mi bilo že ne bi bila več z njim.
Default avatar
Pojdi s prijateljicam za 1 teden na morje...potem bos pa videla ali pogresas tega fanta ali ne....

Ker mislim da rabis samo en oddih da gres malo "stran od vsega"...mogoce imas tudi izpitno obdobje glede na tvojo starost in rabis mal pobeg " v neznano"...da potem vidis kaj imas;)

Ce pa si s fantom samo zato, da imas fanta je pa bolje da ga pustis in si samska, ce mislis da bos tako vec uzivala in izkoristila svoj cas za stvari ki te veselijo....

Glede bivsih....pa lahko samo recem da so BIVSI z razlogom...ker ce ne bi bilo tako bi bila se vedno z njim;)

Lep pozdravcek:)
Default avatar
Zmedenka to se dogaja, dokler ne pride do razpada veze, je pa napaka tvoja, da si šla v vezo tako hitro z drugim in nisi prebolela bivšega, če misliš, potem nič ne veš, to si zapomni!!!
Kaj pa boš storila je pa na tebi,predlagam pa, da si daš malo časa, pa ne rabiš zato zapustiti fanta, le odkrit pogovor rabita, da ve kaj nameravaš.......
Default avatar
Zdravo zmedenka, pa sem jaz mislila da sem edina. Tudi mene žre čisto ista stvar. En dan čutim tako, en dan čisto drugače. Še vedno ne vem kaj je vzrok temu obnašanju. Mogoče moja velika ljubezen do prejšnjega fanta, mogoče slab zakon mojih staršev, poln prepirov in mojega bolečega tihega trpljenja, mogoče velika ljubezen mojega fanta do mene, jaz pa bežim kot nora in se nočem odpreti, trpim v sebi itd... Tudi jaz sem totalno zmedena. Ne vem če bom kdaj šla čez vse to, če si zaslužim dobro vezo, ipd.. drug dan pa razmišljam kak mi je fajn, da ima fant vse lastnosti ki sem jih kdarkoli iskala v vezi in jih nisem imela, drug dan me do dolgočasi:) iskreno povedano, razumem kaj misliš, samo dokler nisi v tem precepu, ne moreš tega zastopiti. Ne vem če ga bom lahko tako močno ljubila, če sem zaljubljena, po drugi strani pa tudi jaz nisem močno prepričana, da nisem. Mislim da ne znam sprejeti prave ljubezni, ker mislim da je z mano nemogoče živeti in da nikoli ne bo šlo.

Midva sva se že veliko pogovarjala na to temo, na živce mi gre celo tudi to, da vse zastopi in razume:) V življenju sem si vedno želela kopico otrok, imam kljub mladosti dobro kariero, zaključujem faks, dobreg fanta, itd. Vedno moram bit popolna, biti najboljša, najlepša vsak dan ... Zato mislim da tud od fanta zahtevam vse. Da je noro smešen, lep, prijazen, in ne vem kaj še vse. Živim v iluziji in si ne pustim bit srečna. POjma nimam če si sploh lahko pomagaš, odrivam vse stran, se skrivam ponoči v solzah in sem zmedena! kdo je bolj zmeden, ti ali jaz?:)))

Lp
Default avatar
Ne bom moralizirala, ker imam točno še enkrat toliko let, toda jaz sem v teh letih imela res samo srednjo šolo, 7 let delovne dobe, dva otroka, moža in hišo v gradnji. Danes imam odraščene otroke tvojih let, ne tako zmedene,ali pa, kaj pa vem kaj se plete v teh glavah. Mi je pa lepo, ker greva z možem vsak dan skupaj v službo in domov , vikende prešportava, hodiva v naravo, na morje, pozimi smučat...., žurava pa že bolj počasi. O, ko bi le trajalo.
Default avatar
[quote katka007]Zdravo zmedenka, pa sem jaz mislila da sem edina. Tudi mene žre čisto ista stvar. En dan čutim tako, en dan čisto drugače. Še vedno ne vem kaj je vzrok temu obnašanju. Mogoče moja velika ljubezen do prejšnjega fanta, mogoče slab zakon mojih staršev, poln prepirov in mojega bolečega tihega trpljenja, mogoče velika ljubezen mojega fanta do mene, jaz pa bežim kot nora in se nočem odpreti, trpim v sebi itd... Tudi jaz sem totalno zmedena. Ne vem če bom kdaj šla čez vse to, če si zaslužim dobro vezo, ipd.. drug dan pa razmišljam kak mi je fajn, da ima fant vse lastnosti ki sem jih kdarkoli iskala v vezi in jih nisem imela, drug dan me do dolgočasi:) iskreno povedano, razumem kaj misliš, samo dokler nisi v tem precepu, ne moreš tega zastopiti. Ne vem če ga bom lahko tako močno ljubila, če sem zaljubljena, po drugi strani pa tudi jaz nisem močno prepričana, da nisem. Mislim da ne znam sprejeti prave ljubezni, ker mislim da je z mano nemogoče živeti in da nikoli ne bo šlo.No ti si ženska, ki hoče popolnost, ne zameri, tega ni!!! Boš morala stopnico nižje pa boš lažje shajala, če pa ne pa se boš vedno zapletala in zmedla ob najmanjših stvareh, zakaj komplicirat, ko je življenje tako lepo in preprosto, če se prepustiš toku življenja!!! Mogoče pa bi ti fant stal ob strani, če bi se prepustila njemu, včasih je partner ta, ki ti pokaže in te nauči kako prehoditi pot v življenju, še enkrat ti rečem idealov ni in vsi se moramo malo prilagajat, tako pač je.....nisi edina verjemi!!!
Ne kompliciraj raje uživaj v preprostih rečeh, to te bo osrečilo.........

Midva sva se že veliko pogovarjala na to temo, na živce mi gre celo tudi to, da vse zastopi in razume:) V življenju sem si vedno želela kopico otrok, imam kljub mladosti dobro kariero, zaključujem faks, dobreg fanta, itd. Vedno moram bit popolna, biti najboljša, najlepša vsak dan ... Zato mislim da tud od fanta zahtevam vse. Da je noro smešen, lep, prijazen, in ne vem kaj še vse. Živim v iluziji in si ne pustim bit srečna. POjma nimam če si sploh lahko pomagaš, odrivam vse stran, se skrivam ponoči v solzah in sem zmedena! kdo je bolj zmeden, ti ali jaz?:)))

Lp[/quote]

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus