ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Čaj za odvajanje vode

Default avatar
Spoštovani dr. Pušenjak,

poskusila sem najti odgovor med starimi, pa jasnega da/ne nisem našla. Namreč sem v 5. mesecu nosečnosti (18t/1d) in imam težave z otekanjem nog (težavo sem imela že lani, ko je pritisnila vročina). Ali lahko med "ukrepe pomoči" (desna noga me namreč tudi boli zaradi tega) vključim tudi čaj za odvajanje vode (brusnični, koprivov, preslica/breza, čaj patra Ašiča)?

Moj pomislek izhaja iz dejstva, da je v bistvu več vode povsod v telesu nosečnice, še posebej plodovnica, in verjetno je odvajalni vpliv možen tudi na kaj takega?!

Hvala in lep pozdrav

N
Default avatar
Spoštovani,

odvajalni učinki omenjenih čajev so tako minimalni, da jih komaj lahko imenujemo odvajalni, če že, pa je sistem plodovnice na presnovo vode v telesu nosečnice relativno malo občutljiv, zato tudi morebitno večje odvajanje vode iz vašega telesa ne bo prizadelo plodovnice.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet