Med.Over.Net

Vzgoja otrok in družine

Odgovarjajo: prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije

Potrebe otrok in staršev. O privzgajanju navad, kvalitetni igri, socialnih odnosih, temperamentih in še kaj.

prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije

Zavod Pogled

Andreja V. Brenčič je specialistka zakonske in družinske terapije, ima 20 let izkušenj pedagoškega dela v šoli, več kot 20 let vodenja skupin za vadbo joge, sproščanja in meditacijo tako za odrasle kot tudi otroke in od leta 2010 izvaja terapije v Družinskem in terapevtskem centru Pogled. Vodi različne terapevtske skupine, delavnice, predava po šolah in ustanovah. Je urednica in sourednica knjig: Celostni razvoj otroških možganov: 12 revolucionarnih metod, s katerimi spodbujamo razvoj otroških možganov, Vihar v glavi: moč najstniških možganov: [vodnik po mladostnikovi duševnosti od 12. do 24. leta] in Vzgoja brez drame: celostni razvoj otroških možganov: umirimo kaos in spodbudimo duševni razvoj otroka.

zlom noge

Default avatar

palčka

Pozdravjeni!

Moja 3,4 letna deklica je pred 14. dnevi zlomila nogo in jo ima celo v gipsu. Do zdaj smo nekako zgurali in ji doma ni bilo dolgčas, zdaj me pa prosi, če gre lahko v vrtec. Zanima me ali ima takšen otrok pravico iti v vrtec.(zanima me predvsem iz pravnega vidika). V vrtcu so mi odgovorili, da žal takšnega otroka ne morejo sprejeti, ker mora imeti posebno nego.

Kaj menite vi?

Hvala za odgovor!
Default avatar

kekčeva dežela

Hčerka (6 let) si je septembra v vrtcu zlomila roko.En teden je bila doma, potem pa je tudi prosila, če lahko gre v vrtec. Z vzgojiteljico smo se zmenili, ni bilo nobenih problemov. Je pa to bolj mali, "podeželski" vrtec, kjer so le tri skupine otrok.Je pa mala tudi zelo samostojna.
Je pa verjetno odvisno od vrtca, pa tudi od skupine, v katero je otrok vključen, predvsem pa od otroka, kako doživlja svojo poškodbo, oziroma kako se obnaša.
Lep dan,
Default avatar

šica

draga Palčka
Sem vzg v vrtcu in menim, da bi vaš otrok zelo težko funkcioniral cel dan v vrtcu.Ima zlomljeno nogo in je praktično nepokreten.Drugače je z zlomljeno roko. Računajte na to, da sta v skupini dve osebi, ki morata biti na razpolago 24 otrokom.Predvidevam, da ste na bolniški za nego otroka.Pojdita v vrtec na obisk za kakšno uro pa bo otrok tudi zelo vesel.
lp šica
Default avatar

Ta&Na

Takole bom rekla. Otroka, ki ima zlomljeno roko lažje sprejmeš v vrtec, kot otroka, ki ima zlom noge. Čisto preprosto je. Zunaj so lepi dnevi in tak otrok se ne more aktivno vključiti v igro na prostem, sprehodu, izletu in delu v sami skupini. Nevarno je, da pade in se ponovno poškoduje. Otrok je gibalno oviran, težko hodi in je bolj neroden kot sicer. Vzgojiteljica, ki sprejme takega otroka v skupino je zanj odgovorna in posledično za poškodbe, ki bi lahko sledile. Zato jo popolnoma razumem, da je otroka zavrnila. Lahko se obrnete na vodjo zdravstveno higienskega režima v vašem vrtcu, ki je tudi merodajna za take odločitve in se posvetujete z njo.
Lep pozdrav!
TaNa
Vrtec Pod Gradom
Praprotnikova ul.2
1000 Ljubljana
tel.:01-2412-600
fax.:01-2412-611
[email protected]

Moderatorji

prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled