Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Grčija, Turčija ali Španija

Default avatar

andrejčica

Punce, tiste ki ste že letovale v omenjenih državah, dajte priporočite mi kak hotel (all inclusive) za 2 odlasla + 6-letni hotel.

Hvala.

Andreja
Default avatar

mama2831

Definitivno Grčija, kakšen od manjših otokov. Poglej Intelekto, Kompas... verjetno bi 6-letnik povsod imel zastonj.

Aja, pa v Grčiji je lepo zvečer it ven na večerjo namesto jest v hotelu.

Domnevam, da je tudi v Turčiji lepo, samo upoštevaj, da je svet tam malo drugačen.

V Španiji se meni zdi bolj zanimiva notranjost kot obala...
Default avatar

jazooo**

Bila v vseh treh državah. Moje srce sicer gori za Grčijo, vendar je Turčija zakon za otroke (igrišča, tobogani, aqua parki...). Turčija preko agencije Gulet je pri nas najcenejša varianta (poglej katalog na njihovi strani www.gulet.si), polet iz Brnika, parkirno mesto na letališču plačano. All inclusive hotel: Incekum preverjeno zelo dober, in pa njihov, sicer malce dražji Magic Life.
Mi gremo letos zopet (kar nekaj let že prakticiramo Turčijo - odkar imamo otroka:)) in sicer v malce drugačen hotel,s sicer malce čudnim imenom Utopia World (http://www.utopiaworld.com.tr/), ampak zgleda kar ok. Gremo pa preko druge agencije TUI.
V Grčiji me moti predvsem to, da je ves malo večji luxus za doplačilo... prične se že pri klimah, pa še te vklopijo, kakor se jim zdi, da ne govorimo o toboganih, ki so še vedno redki...Sicer je Grčija moja strast in bo to tudi ostala, ampak Grčija kot Grčija in ne turizem kot masovni turizem...
Španija me ni nikoli fascinirala, pa še sama ne vem, zakaj... Nekaj mi tam ne štima..
To je to, upam, da sem kaj pomagala
Default avatar

6.5.

Tudi jaz sem bila v omenjenih državah in je Grčija obakrat bila popolno razočaranje. Drago in kot pravi predhodnica vsak ekstra korak plačaš.

Bila že večkrat v Turčiji. Ob morju in v notranjosti. Samo pohvalim lahko, ker je to enkratna dežela z enkratnimi ljudmi. Obožujejo otroke in ne ponori če ti ga kak moški poboža ali mu ponudi sladkarijo. To je čisto normalno.

Mi potujemo vedno z Globtourjem in smo vedno bili zadovoljni. Vodiči usposobljeni za to delo in ne neke študentske variante, ki kmalu še potnikov na avtobusu ne znajo prešteti.( se iskreno opravičujem izjemam)

Letovali pa smo v hotelu Sultan Beach in nam je bil super. Za drugega se pa trenutno ne spomnim imena ampak na istem območju ( Kemer), ki ima najlepše plaže.

Smo pa prepotovali Turčijo od Istambula do Kapadokije - v dveh zaporednih letih. Letos pa načrtujemo malo predelat vzhodno Turčijo.Seveda smo potovali z otroki, ki pa so tega vajeni od malega in tudi oni uživajo v odkrivanju novega.

Španija pa je bila mogoče malenkost manj porazna kot Grčija. Šteli so nam kose kruha, ker smo imeli PP in streženo hrano. Morje pa kot morje - slano in mokro.
Default avatar

Španjolka

Joj, so skoraj vse tako Španijo popljuvale, da se moram oglasiti...
meni je Španija zakon, celina in obala, veliko izbiro hotelov ima TUI (katalogi tudi v več slovenskih tur. agencijah). se mi zdi, da imajo zelo radi otroke, pa sama dežela je blazno zanimiva tudi za odrasle, če se ti le da malo naokrog vandrat :-)

v Turčiji zelo hvalijo klube/hotele preko agencije Gulet.

lepe počitnice
Default avatar

6.5.

[quote Španjolka]Joj, so skoraj vse tako Španijo popljuvale, da se moram oglasiti...
meni je Španija zakon, celina in obala, veliko izbiro hotelov ima TUI (katalogi tudi v več slovenskih tur. agencijah). se mi zdi, da imajo zelo radi otroke, pa sama dežela je blazno zanimiva tudi za odrasle, če se ti le da malo naokrog vandrat :-)

v Turčiji zelo hvalijo klube/hotele preko agencije Gulet.

lepe počitnice[/quote]


Se ti opravičujem, ampak to so moje izkušnje. In ker veliko potujemo tudi ne iščemo samo mokrote in slanote ampak tudi kaj za videti. Mogoče smo si izbrali napačno destinacijo....................mogoče je za zelo grdo obnašanje hotelskega osebja bila kriva agencija ali pa vročina. Kdo ve.

Vem pa to, da otroku od odhodu iz jedilnice ne bi izpulila kosa kruha iz rok. Pa mi verjemi da nismo all varianta, ki bi pri zajtrku nosili cele torbe zalog hrane na plažo in se prenažirali do konca in naprej.

Tako da me ta predel Španije ne bo več videl. Privlači me pa Portugalska. Mogoče naslednje leto ali pa še kakšno več. Zmanjkuje nam let za preveč želja.
Default avatar

Španjolka

Ni panike, vsak ima pač svoje izkušnje, lahko naletiš na take ali drugačne ljudi...

Vidiš, mene je pa Portugalske strah---od lani naprej, ko je tam izginila Maddy---čisto iracionalno, saj vem, ampak z otroci si nekako ne upam tja...

LP

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net