Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

potovanje z avtodomom

Default avatar
poleti si nameravamo sposoditi avtodom. z njim bi potovali pretezno po franciji in italiji. kdo mogoce ve koliko priblizno tam stanejo kampi oziroma kje, poleg kampov, se sploh lahko zaparkiras ? ima kdo izkusnje s tem ?
natasa
Default avatar
A ste avtodom že rezervirali, ker če ne, potem boste lahko potovali septembra. Mi gremo julija na Korziko, pa smo ga rezervirali že januarja. V Italiji in Franciji imaš veliko počivališč, kjer lahjko naliješ vodo in urediš ostale zadeve. Tam seveda lahko tudi prespiš. V kampih pa so cene okoli 30 e za avtodom in družino z 2 otrokoma. To je z elektriko. Mi načeloma nismo spali po kampih, saj se nam je zdelo nesmiselno. Nikoli nismo imeli novenih težav.Parkirali pa smo velikokrat celo v samih centrih, nobenih težav, le v Monte Carlu smo morali v garažno hišo, ki je namenjena posebej avtodomom. Niti v italiji, niti v Franciji, niti v Španiji nobenih težav. Kam pa nameravate?
Default avatar
Ravno smo se vrnili iz Francije. Imeli smo kartico France passion, kjer lahko brezplačno prespiš pri različnih proizvajalcih ali kmetih. Ta stvar stane 28 E in jo dobiš v Lj. na Viču poleg Špara, kjer je sedež revije Avto dom. Velja eno leto od Velike noći do Velike noči.Za vsakega , ki je vpisan v knjigo je napisano kaj ti nudi. (od vode, elektrike, odvoz smeti....).
Skratka takšna reč bi morala biti tudi v Slov, kjer bi se počutil varno in udobno.

Kar se tiče garažne hiše v Monte Karlu. Tam moraš imeti izredno srečo, da v poletnih mesecih dobiš parking.
Default avatar
Francoski kampi so neprimerno cenejši od italijanskih.
Obstajajo pa tudi t.i. PZAji (Postajališča Za Avtodome) oz. Stellplatzi. Obstaja knjigica s koordinatami.
Ti pridejo v povprečju 10-20€ na noč za vse, lahko natočiš vodo, izprazneš sekret, nekateri imajo tudi elektriko,... Velikokrat so blizu centrov.

Nekateri so med 22h in 5h brezplačni,...

Poglej na forum:
Default avatar
hvala za vse informacije. verjetno bo poleti res malo tezje izvedljivo, ker avtodoma se nismo rezervirali, tako da bomo morali prestaviti na september ali pa na naslednje prvomajske pocitnice. sli pa bi v provanso, toskano (poti se nimamo zacrtane). pa tudi korzika ni slaba ideja. tam sem bila ze ko sem bila se sama in mi je bila noro vsec!
natasa
Default avatar
Ajam, poglej na netu na www.hisanakolesih.com.
Ker imajo veliko floto avtodomov, je še ziher kaj fraj....

lp
M.
Default avatar
Korzika. Čimprej rezervirat trajekt.
Default avatar
[quote *ajam*]hvala za vse informacije. verjetno bo poleti res malo tezje izvedljivo, ker avtodoma se nismo rezervirali, tako da bomo morali prestaviti na september ali pa na naslednje prvomajske pocitnice. sli pa bi v provanso, toskano (poti se nimamo zacrtane). pa tudi korzika ni slaba ideja. tam sem bila ze ko sem bila se sama in mi je bila noro vsec![/quote]

Ce greste samo v Provanso, se vam skoraj bolj izplača iti z osebnim avtom (če vas seveda ni preveč), spati pa v hotelih F1 (http://www.hotelformule1.com/formule1/index.html), v Avignonu npr. pride soba za 3 osebe v višku sezone 35 €, so 3 hoteli, cestnine vas pridejo nižje, tudi pri porabi goriva je občutna razlika..
Mi smo v Franciji vedno spali v teh hotelih, za prenočevanje nudijo vse, kar je potrebno, proste sobe smo razen med prvomajskimi prazniki v Parizu vedno dobili brez rezervacij..
Default avatar
Smo ga rezervirali že zdavnaj. Hvala veeno. Kar pa se hotelov tiče. Mi ne zamenjamo avtodoma za noben hotel. Ko enkrat probaš, je to za vse življenje. Odvisno pa je seveda od tipa ljudi. Nam ustreza avtodom, je pa to res drag hec.
Default avatar
Pozdrav!

Tudi mi se letos prvič odpravljamo z avtodomom. Obvezni cilj nam je obiskati Legoland v Nemčiji (želja otrok). Ostalo pa malo pobliže pogledati evropo.
Mogoče je kateri, ki nam lahko svetuje, da koristne napotke ali kako drugače pomaga. Za vse dobronamerne informacije bomo hvaležni.
V/D
Default avatar
Za načrtovanje postankov z avtodomom priporočam 2 programa kjer so našteti in opisani skoraj vsi PZA-ji
-promobil&caravaning 2006-2007
-Großer ADAC ReisePlaner - Deutschland/Europa 2008/2009
in posebej za kampe:
-ACSI
-ANWB
Default avatar
Junija se odpravljamo proti Franciji pa me zanimajo vaši predlogi.
Default avatar
Poleg Normandije, Bretanje, Provanse priporočam tudi Alzacijo. Majhna, a fenomenalna.
Default avatar
Živjo. Tudi mi se letos prvič odpravljamo na potovanje z avtodomom. V mislih imamo Italijo tja dol do Sicilije. Ali imate kakšne izkušnje? Slišala sem da precej kradejo in da ni varno prenočevati na počivališčih zunaj kampov. Hvaležna bom za vsak nasvet.
Default avatar
Tudi to pot sem prevozil. Vzeli smo si en mesec časa. No, malo izkušenj za Kalabrijo in Sicilijo je že dobro imeti, sicer pa je itak treba malo bolj popaziti, saj je Italija, po mojih izkušnjah in izkušnjah mojih prijateljev, verjetno najbolj krizna država v Evropi, vsaj kar se lumpov tiče. Predvsem v večjih mestih je treba še posebej paziti. Sicer smo pa v enem mesecu samo dvakrat prebili noč v kampu. Enkrat Sicilija, enkrat Pompeji, vse ostalo so bile nočitve v mestih ali ob obali. Avtocesto smo uporabili od Sorenta do Regio di Cal., pa še brezplačna je bila. Na poti dol obiščite še Scilo, nazaj pa morda tudi Tropeo (zaradi filinga po turizmu, saj boste drugje bolj sami.)
Default avatar
Mi gremo pa letos po bivši Jugi, prviš z avtodomom. Kako je ta del balkana kaj opremlejn za potovanja in potrebe avtodomarjev?
Default avatar
Pozdravljeni,

Midva s punco greva tudi letos prvič z avtodomom na potovanje in sicer preko italije in Francije v Španijo do Ibize. Zanima me če nama lahko kdo svetuje po kateri poti bi bilo najbolj primerno iti in kje se splača delati postanke.

Hvala
Lp
FS
Default avatar
Tudi jaz bi potrebovala nasvet glede avtodomov - kje se ga najbolj splača najet za en mesec, pozna kdo kakšnega privat ali se najema le prek agencij?

Hvala
Default avatar
Ali je za utrujenko to prvi najem avtodoma?

Predvidevam, in svetujem za prvi najem malo krajši - morda vikend najem in tod okoli. Ti bo takoj jasno. Z avtodomom podobno kot čolnom je nekoliko več dela, pri predaji ti morajo natančno razložiti vse podrobnosti (praznenje wc, dozirnje kemikalij, odpiranje tende, vklop dodatne opreme, preklaplanje med elektiko in plinom in še se najde.

Na našem portalu za začetnike prakticiramo krajše vikend najeme, cene se gibljejo med 199 in 350€ od četrtka do ponedeljka. Vikendi so na voljo v nizki in srednji sezoni. Meni osebno je najlepši mesec za potovanje oktober ( brez gužve in prehudih cen - nekateri domačini v tujini zagledajo, da se pripelješ z avtodomom je takoj druga cena...

Za najem se prosim odloči za podjetje in mora ti izdati račun. Imeli smo že opravka z " raztogotenimi " najemniki avtodoma.

Še en kriterij obstaja za podjetje, ki resno oddaja svoje avtodome. Podjetja, ki svoje avtodome redno vzdržujejo in pošteno oddajajo se tudi oglašujejo. Tisi, ki nekaj velja investira.

Osebno menim, da je taktiziranje za najcenejši najem - ponavadi najdražji....


Glede najema pa v nizki sezoni od januarja do 15. aprila te bo dnevni najem stal med 59 in 79€/dan z DDV. Razlika bo samo v opremi avtodoma, postavitvi in starosti. V visoki sezoni najem do 30 dni ( od maja do 15.oktobra ) pa tam med 80 in 110€ z DDV.

Lep pozdrav

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net