Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Nedeljski izleti ali kam zahajate?

Default avatar

nedelja:)

Sem iz okolice LJ in mi vedno primanjkuje idej za nedeljske izlete.Tako se običajno odpravimo na enake lokacije.
Lahko bi se malo razpisali o zanimivih lokacijah za nedeljske izlete ne glede na to od kje ste doma.Morda bo komu iz vašega konca prišla prav kakšna ideja za nedeljski izlet, no itak pa je Slovenija majhna.Torej napišite od kje ste približno ter kam se splača iti ali kam običajno zahajate.
Default avatar

Žogica Nogica

Rakitna, Iški vintgar, Kurešček, Cerkniško jezero.

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar

yrsa

Orle, Volčji potok, Tivoli, sprehod po Ljubljani - Ljubljanski grad...
Default avatar

Timonka

Predvor, Bled, Rakitna, Kamniška Bistrica, Mengeška koča
Default avatar

t-inca

Zelo ofucano ampak .. Šmarna gora, iz Katarine na Polhograjsko grmado, Osolnik, Sv. Jakob..Sv. Primož nad Kamnikom- to je vse hoje uro ali manj z ne preveč zagretimi pohodniki. So pa vse lokacije žal ob lepem vremenu zelooo obljudene.
Default avatar

HelenaK

Nam je všeč izvir Krke malo naprej od Žužemberka. Parkiraš kake 2 km pred izvirom (pri cerkvici) in je od tam še asfaltna mirna cesta, tako da otroci lahko šibajo s kolesi, na koncu pa je voooodaaa! Mi imamo s sabo škorenjčke, da lahko kar malo čofotata po vodi. Tudi kaj za preobleč pride prav :-)

To nedeljo smo bili na Mrzlici pri Hrastniku. Tudi super tura za petletnico in dveletnika. Ni zahtevna (176m nazlike v nadmorsi višini med začetkom in vrhom), malo pa se je vseeno potrebno namatrati :-) Pri koči na vrhu pa je otroško igrišče. Sicer bolj ubogo, ampak da se malo naguncati.
Helena
Default avatar

domka

zakaj pa lih na izket, kaj pa uzivat doma v igrah, pogovorih, skupnem kuhanju ali celo več, cel dan prezivet v pizamki in se družiti, imeti lepo in res uzivat!

Jaz čedalje bolj opažam, da vas je vse več, ki gar bežite od doma, zakaj? med tednom nimate skoraj nič časa za familijo in še med vikendom bežite iz doma ven, kakšen dom imate, da se vam ne zapaše, da bi lepo uzivali doma?

Dokler mi nismo bili na svojem, smo tudi bezali po nedeljskih izletih, guzva na cestah, spanje otrok po avtih, guzve na lokacijah, zdaj, ko smo na svojem, narav, hisa, zelenje, igrala, so taki uzitki imet vikend lepo doma v miru, poleti se bazen, raj in res ne nucamo guzve na cesti in da mormo nekam it.

še kod zna uzivat doma v krogu sebi najljubih?

Pa nisem želela biti zaljiva, toda le zakaj ljudje ne znata uzivat doma..pečte piskotke, kruh, modelirajte, slikajte, uzivajte in verjemte da bodo otroci imeli veliko vec od vas kot pa vedno en beg ven od doma.
Default avatar

jest bi tut

Proti Primorski-Notranjski:
Tehniški muzej Bistra pri Vrhniki (tehnika), Soteska Pekel pri Borovnici prav tako tam nekje; je pa za tamalčke od 2. slapa naprej preveč strmo, Ljubljansko barje (botanika, arheologija), Rakov Škocjan pri Cerknici+Križna jama + Cerkniško jezero, Postojna (jama, predjamski grad), Nanos, Škocjanske jame

Dolenski konec: Muljava, Višnja gora (Krjavelj, Josip Jurčič) pa čez hrib - grad Bogenšperk (Valvazor, prva slovenska tiskarna) v Litijo in iz Litije na GEOSS (središče Slovenije); Taborska oz. županova jama pri Grosuplju/Grosupljem???

Ljubljansko-Gorenjsko področje: Zbiljsko jezero, izvir tople vode v Pirničah, grad Goričane, grad Smlednik

Kamnik-Domžale: Stari grad Kamnik, staro mesto, muzej, terme Snovik, pivnica Adam Ravbar Domžale (sami izdelujejo pivo)

Tolko na hitro
Default avatar

yrsa

Hja kakor komu paše. Tudi me pečemo piškote, tudi kruh kdaj pa kdaj, se igramo...
Ampak ponavadi to počnemo, ko je bolj slabo vreme. Ob taki nedelji, kot je bila zadnja, se meni zdi greh tičati doma. In nimamo vsi svojih hiš z vrtom in bazenom.
In med enim sprehodom po Tivoliju ali na Katarino se da prav fino pogovarjat. Pa še razmigaš se.

Ljudja imamo različne želje in če je nekdo zapečkar in drugemu pač bolj odgovarja razgibano življenje - naj pač vsak stori po svoje.
Otroci imajo pa od staršev lahko veliko tudi če skupaj vandrajo po svetu.
Default avatar

mama+3

Kdo pa pravi da ne pečemo piškotov? Mi izkoristimo vsako nedeljo za izlet (pa se ne vozimo 2 uri v eno smer), če že ne drugega jo mahnemo na Rožnik. Med sprehodom se še največkrat pogovarjamo, se gremo igrice (predmet ali žival na črko...).
Ravno danes sem imela namen peljati moje hčere na barje, malce raziskovat in opazovat živalce, pa nam je vreme malce ponagajalo. Ali katera ve za kakšen kotiček na barju, kjer ni ravno divje odlagališče smeti in kjer lahko še kaj opazujemo? Evo, bomo pa pekle piškote (čeprav imam v dnevni parkirano goro nezlikanega perila - a se kakšna javi, danes dobro plačam :)) - sej so samo 4 žehte), ena pa se mora še posušiti. Oh, ja bo že, sej bo jutri spet nova - žehta mislim.
Default avatar

brigite

Grado, Lignano.
Default avatar

piff

Mi smo bili zadnjič na Korenu, to je tam nad Horjulom, super.
Drugače pa Kras (Pliskina pot je super), Soline, Podpeško jezero, plus vse destinacije, ki so jih punce zoraj napisale, aja pa na Šobec gremo tudi radi, pa še kaj bi se našlo. ...
Default avatar

29.4.

Mašun.

Samo ne danes.

Pa tudi drugače je gor vedno zelo mrzlo, pa slaba cesta in oznake, pa medvedje................brrrrrrrrrrrrr kar nič hodit gor.

Doma lepo pred TV pa družinsko piškote pečt.Neeeeeeeeee Dobro potem pa travo okoli hiše kosit. Neeeeeeeeeeeee-dežuje.

Mogoče družinski pogovor ob toplem kaminu? Človek ne jezi se?

Ah, Mašun je tudi v dežju lep....
Default avatar

grado

[quote brigite]Grado, Lignano.[/quote]


kaj je v Gradu zanimivega?
Default avatar

*katka*

Nekateri pač radi zahajamo v naravo, sploh če živimo v bloku, a ne. Groza, kakšni grozni starši smo, ker ne pečemo vsak vikend piškotov.

Mi zahajamo v živalski vrt, Volčji potok, Rožnik, Mostec, v Preddvor, na Jezersko, Iški vintgar, pa v Tivoli seveda, na Ljubljanski grad, obožujem tudi sprehod skozi staro Ljubljano in ob Ljubljanici do Trnovega, pa Kodeljevo idr.
Default avatar

brigite

[quote grado][quote brigite]Grado, Lignano.[/quote]


kaj je v Gradu zanimivega?[/quote]

Eh, z možem obožujeva Italijo, zato je pač Italija za naju pogost kraj obiska. Pač ne gremo v Portorož, po hribih, na slapove in v jame, ampak v Grado. Na kavico, dober prosecco in pašto, na mivkasto plažo (v toplih mesecih), da se mala igra z lopatkami in kanglicami in da lahko bosi hodimo po mivki. In tako. Je pač obmorski kraj, nam je to dovolj. Diši po morju in počitnicah.
Tudi Lignano je super, tam je še aqualand, živalski vrt in Guliverlandia. Super je tudi Caorle, srednjeveško mestece malo pred Benetkami, ki ima vse "kar imajo veliki":) (velika mesta)

Kako je že : la bella vita! :)
Default avatar

italy lover

Od vseh odgovorov mi je tvoj najbolj všeč. Mogoče ker ljubim morje in Italijo, kdo ve. Hvala za idejo! Super!
Default avatar

pak-mak

Vse to nekateri počnemo med tednom, sedaj imamo popoldne do spanja časa 5 ur, ki jih vedno preživljamo doma in na sprehodih, vrtu,...
Ampak za vikend, še posebno če je lep je luštno it na izlet, se mal razgledat na okoli, spoznat in doživet kaj zanimivega in razburljivega,...
otroci pa res niso zapečkarji, ki bi bli cel dan v pižami...no vsaj mi ne. Smo radi doma, ampak otrokom je treba pokazat življenje, raznolikost, užitke...ne pa spanje in poležavanje.Mi piškote pečemo ob slabem vremenu,...
Default avatar

mantra

lep pozdrav!
včeraj smo bili na lepem izletu

na predstavi z ujedami na gradu Landskron


in nato v Rosegg, kjer smo si ogledali grad, labirint in živalski park.
živali v parku lahko hranite z tam kupljeno hrano , zajčki in damjaki se prosto sprehajajo po parku (ostale živali so v ograji), imajo tudi luštna igrala .


priporočam družinam z otroki
Default avatar

Meti

Super informacija. Od kod ste pa štartali? In koliko časa ste se vozili?

LP, meti

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net